Telegraaf tegen Turken: ‘WIJ ZIJN HIER DE BAAS!’

De Telegraaf heeft zijn chocoladeletters vandaag weer van stal gehaald om te reageren op de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. ‘WIJ ZIJN HIER DE BAAS!’, kopt de krant groots. De krant kiest voor een grote foto waarop te zien is hoe onze politie worstelt met een relturk. Daarnaast zijn foto’s van Mark Rutte en de Turkse president Erdogan te zien. De foto van Erdogan is doorkruist. Boven de kop is de uitspraak ‘Turkse regering komt van andere planeet’ van Geert Wilders te lezen. 

Hoewel alle ochtendkranten vandaag uitgebreid aandacht besteden aan de diplomatieke rel, is De Telegraaf veruit het felst. De krant heeft uitgebreide berichtgeving over de kwestie en extra columns van Nausicaa Marbe en Leon de Winter.

De Telegraaf laat in zijn hoofdredactionaal commentaar (via Blendle) weten vierkant achter premier Mark Rutte te staan. De krant merkt ook op dat het in verkiezingstijd een zeldzaamheid is dat alle andere politieke partijen hem steunen. “Alleen Denk, het door twee Turkse ex-PvdA’ers geleide partijtje, dook weg. Dat geeft opnieuw te denken waar hun loyaliteit ligt.

Het dagblad wil dat er een einde komt aan het misplaatste gedrag van de Nederturken. “De in Turkse vlaggen gehulde relschoppers in Rotterdam, inclusief eigen ordedienst, gedragen zich bovendien als een soort vijfde colonne. Dat moet stoppen.

Er is nu geen tijd voor zachte heelmeesters. Kabinet, hou ook na 15 maart de rug recht!

De felle voorpagina van De Telegraaf is ook een reactie op de bizarre berichtgeving in de Turkse media. Zo merkte één van de Turkse kranten op dat er 400.000 Turken in Nederland zijn en slechts 48.000 Nederlandse militairen.

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen