Jaco van Wezel/Jordi Huirne/Reinier van den Berg
Volledig scherm
Jaco van Wezel/Jordi Huirne/Reinier van den Berg © LinkedIn / AD

‘Laat opschalen’ naar code rood frustreert deskundigen, KNMI zou het ‘volgende keer precies zo doen’

Het KNMI had dinsdagavond een zwaarder weeralarm dan code geel moeten afkondigen, zodat Nederland beter voorbereid was op de zware storm die woensdagochtend over het noorden en westen van het land raasde. Dat stellen deskundigen van Buienradar, Weerplaza en Weer.nl. ,,We hebben hier gistermiddag al voor gewaarschuwd en nu blijkt dat er veel te laat is opgeschaald.” Het KNMI zegt dat er te veel onzekerheden waren en een hoger weeralarm niet zomaar kan worden afgekondigd.

92 reacties

  • R A Steenbergen

    10 maanden geleden
    Alleen het KNMI mag officieel de kleurcodes uitgeven, dus de 'deskundigen' niet. Maar ik denk: In de ogen van sommigen doen ze het nooit goed. Wordt er code geel of oranje afgegeven voor winters weer of storm of mist, en het blijkt achteraf heel erg mee te vallen, dan moppert iedereen dat het paniekzaaiers zijn. En als ze te vaak een te hoge code afgeven dan trekt niemand zich meer iets van de codes aan.
  • M.A Aarts

    10 maanden geleden
    Vroeger noemde we dit een stevige windje, pakte de fiets en gingen naar school, nu elk uur een speciaal journaal, wat een onzin, waren we maar weer het nuchtere volk van vroeger.
  • Sina Hogeboom

    10 maanden geleden
    Zucht!
  • Gerard van der Linden

    10 maanden geleden
    Een halve eeuw geleden hebben we ook zeer zware stormen gehad. Ik zat toen in miitaire dienst. Onze compagnie werd ingezet om bomen te ruimen. O.a. de Veluwe was toen goed uitgedund wat bomen betreft. Op de avond vóór een storm was er al “alarm” in onze kazerne. Het KNMI gaf toen al ruim van te voren aan, dat er zware stormen te verwachten waren met windkracht 11 met uitschieters naar windkracht 12 en dat alles zónder al die “kleurtjes”...
  • Paul Jong

    10 maanden geleden
    Waarom hebben die zogenaamde deskundigen dat niet vooraf keihard van de daken lopen schreeuwen? Waarom het KNMI hier de schuld van geven? Het zijn toch deskundigen!!!!!