Tegenvaller Sparta: 'echte professional en belangrijke' Strootman blijft in Italië

Tegenvaller Sparta: 'echte professional en belangrijke' Strootman blijft in Italië

03-07-2023 14:35
15

Kevin Strootman keert deze zomer niet terug bij Sparta. De 33-jarige middenvelder gaat een contract tekenen bij Genoa, zo kondigt voorzitter Andres Blazquez van de Italiaanse club aan.

Genoa huurde Strootman het afgelopen seizoen van Olympique Marseille, maar de 46-voudig international is deze zomer transfervrij. Sparta hoopte hem terug te halen en daar leek hij zelf ook niet onwelwillend tegenover te staan, maar nu blijft hij toch in Italië. 

"Het is belangrijk om te vermelden dat we Strootman hebben overtuigd om nog een jaar te blijven", zegt Blazquez in Italiaanse media. "Dat was niet zo makkelijk als je misschien zou denken, maar voor ons is het heel belangrijk om Kevin bij de selectie te hebben. Hij heeft ons zoveel gegeven. Hij is een zeer ervaren speler en een echte professional."

Strootman hervond dit seizoen het plezier in voetbal. Hij speelde 25 competitieduels voor Genua. Eerder was hij in de Serie A actief voor AS Roma en Cagliari. In Nederland kwam hij uit voor Sparta, FC Utrecht en PSV.