Translate

donderdag 29 juni 2023

In een emotioneel geladen moment ervoer Vanilla, een chimpansee die 28 jaar in gevangenschap doorbracht, eindelijk vrijheid ( video)



Chimpansee Vanilla ziet hemel, still from video Save the Chimps

In een emotioneel geladen moment ervoer Vanilla, een chimpansee die 28 jaar in gevangenschap doorbracht, eindelijk vrijheid toen ze voor het eerst de open lucht zag, zei dierenwelzijnsorganisatie Save the Chimps.

Vastgelegd op camera door Save the Chimps, vond Vanilla's vrijlating plaats in het heil van de organisatie in Florida in de Verenigde Staten. Op de beelden is te zien hoe Vanilla uit een luik tevoorschijn komt en wordt omhelsd door een andere chimpansee, Dwight. Het is haar eerste interactie in haar nieuwe huis van drie hectare, waar ze nu zal wonen met een familiegroep van andere geredde chimpansees.

Op de beelden is Vanilla te zien die naar de hemel kijkt, een gezicht dat haar al bijna drie decennia wordt ontzegd, volgens Save the Chimps. De ervaring is visueel overweldigend voor haar. Verdere scènes tonen Vanilla die op het gras loopt, de camera nadert en haar omgeving met nieuwsgierigheid en fascinatie verkent.

Vanille bracht haar eerste jaren door in een kooi in een biomedisch onderzoekslaboratorium in New York.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten