Tegen Brussel: Oost-Europeanen willen geen massa-immigratie

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU moet efficiënter tegen de illegale immigratie optreden, waren de ministers-presidenten van de Visegrád-landen (V4) het maandag in Bratislava met elkaar eens. Men zou meerdere strategische vragen hebben behandeld ern zich op thema´s geconcentreerd hebben, waarin de vier landen dezelfde standpunten vertegenwoordigen, verklaarde na afloop van de topontmoeting Lajos Ódor, de Slowaakse minister-president van Hongaarse afkomst. Hij vatte de gesprekken in zijn hoedanigheid als gastheer en voorzitter van de V4-groep samen.

De EU zou het zich niet kunnen veroorloven om geen oplossing te vinden voor het probleem van de illegale immigratie, zei Ódor. De V4 zet vooral in op een efficiënte bewaking van de buitengrenzen. Aan de landen van de West-Balkan zou met het oog op het EU-lidmaatschap al op de middellange termijn een perspectief geboden moeten worden. Wat betreft de “Green Deal” van de EU waarschuwt de V4 om niet de kernenergie als duurzame energiebron voor de overgang uit te sluiten.

Immorele ondersteuning

De minister-president van Polen, Mateusz Morawiecki, benadrukte na de spanningen tussen de V4-landen in de afgelopen maanden de overeenkomsten. De samenwerking zou goed zijn. Men zou het er over eens zijn dat er geen ondersteuning van de EU voor organisaties zou mogen zijn die de toestroom van migranten bevorderen, want dat zou immoreel zijn. Polen zal met geen enkel mechanisme voor om het even welke quotumregeling dan ook akkoord gaan. Bovendien zou de EU er bij de vormgeving van haar klimaatpolitiek kennis van moeten nemen dat de groei van de V4-landen op hun industrie is gebaseerd. Deze zou al onder de corona-pandemie hebben geleden; met hun belangen zou bij de strijd tegen de klimaatverandering rekening gehouden moeten worden.

Quota functioneren niet

De Tsjechische minister-president Petr Fiala accentueerde dat quotaregelingen niet functioneren. Bovendien zou een politiek van de repatriëring van illegale migranten versterkt moeten worden. Er zou een nauwe samenwerking nodig zijn om de strijd tegen de illegale immigratie efficiënter vorm te kunnen geven. Tsjechië, dat in juli een jaar lang het voorzitterschap van de V4 overneemt, zou accenten willen leggen op een veilige samenleving, een innovatieve economie en het behoud van de integriteit van de Oekraïne.

Orbán: “De EU wil alleen niet”

“Er bestaat een oplossing voor de illegale migratie, alleen de EU wil deze oplossing niet toepassen”, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. De oplossing zou zijn – overigens in overeenstemming met de Hongaarse wetten – om alle aanvragen van personen die het territorium van de EU willen betreden al buiten de EU te bewerken. “Als we eindelijk zouden uitspreken dat alleen diegenen d eEU binnen mogen komen wier aanvragen in de procedure van een lidstaat werden goedgekeurd, dan zouden we de hele misère achter ons hebben.”

De EU echter wil precies deze beslissende stap niet zetten. Omdat in het nieuwe voorstel van de Europese Commissie dit doel eveneens ontbreekt, zou de strijd verder moeten gaan. De door de Europese Commissie voor de afweer van illegale migratie beschikbaar gestelde middelen zouden “belachelijk” zijn. “Het hele voorstel van de Europese Commissie is onserieus en vormt vanuit onze optiek überhaupt geen onderhandelingsbasis”, zei Orbán.

Duidelijk toetredingsperspectief nodig

Na zijn rondreis in landen van de West-Balkan constateerde minister-president Orbán dat de wil voor een versnelde EU-integratie groter dan ooit zou zijn. Dat zou juist gelden in tijden dat de aandacht zich grotendeels op de Oekraïne concentreert. De omgang van de EU met de spanningen op de Balkan zou een gevolg van vergissingen en van mislukkingen zijn. De volkeren van de regio zouden een duidelijk toetredingsperspectief nodig hebben. Het zou niet zo kunnen zijn dat aan deze landen de indruk wordt gegeven dat de Oekraïne sneller in de gemeenschap opgenomen zou kunnen worden. Orbán verwelkomde nadrukkelijk de vrijlating van drie politieagenten van Kosovo door Servië, waarop hij vorige week bij zijn bezoek als gast van president Aleksandar Vučić aangedrongen zou hebben. De “Green Deal” van de EU zou Hongarije zich alleen maar “samen met de industrie, maar niet zonder deze en al helemaal niet tegen de belangen van de industrie” kunnen voorstellen.

Bron:
auf1.info

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Tegen Brussel: Oost-Europeanen willen geen massa-immigratie

  1. stradivotsi zegt:

    Als wij al 40- 50 jaren import hebben toegelaten om ons niet gewenste
    vuile arbeid te verrichten laten… dat is één ding..maar je laat ze wel komen..
    de Polen de Balkan volkeren, voor kutcent hier asperges oogsten, aarbeien
    en wat nog.. vuilnis “ophalen”.. waar de gemiddelde Nederlander zijn neus
    voor “ophaalt” ophalen… dus
    Ja dat doet geen vrienden maken met wat ik schrijf. Een en ander los van elkaar
    echter, datgene wat we toen en nu nóg aan gast arbeiders toelaten, heeft een
    indirekt gevolg van.. de politiek speelt een rol, maar zekers ook de belanghebbende
    in het kleinere ondernemerschap. Dus de boosdoener is óók met de
    vinger naar je eigen neus wijzen!

    Het heeft een loop genomen en een draai. Hadde men ons eigen volk niet zo
    verwend en gepampert, een geboorte beperking, hadde men het gepromoot
    en alles betaalbaar een gezin mogen onderhouden dus geen 2 verdieners
    idiote geest, met ons allen vertegenwoordigd, had het wat anders uit kunnen
    zien. Doie hele massa emigratie is voor ons eigen té wijze Volk in te dammen
    de gerechtvaardigde arbeid / loon ten oner te doen… ten wille van een meer
    slaafs Volk als wij dat nu al zijn.

    Uiteindelijk zijn wij zelf schuld aan datgene wat speelt..

    Like

  2. Jean zegt:

    Ik ben het voor 100% eens met die V4

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    “Oost-Europeanen willen geen massa-immigratie”

    West-Europeanen wel dan?

    Enkel de Westerse elites willen massa-immigratie.

    Geliked door 3 people

  4. bobzelf zegt:

    HIER WEL EENS BIJ NAGEDACHT.. BESTE NEDERLANDERS ??

    Geliked door 3 people

  5. scherpschutter1943 zegt:

    Hadden wij ook maar een Orban, helaas wij hebben rutte die alles in het werk stelt om nederland naar de kloten te helpen, met hulp van kaag en de jonge. Ik moet zeggen, hij ligt aardig op schema.

    Geliked door 1 persoon

    • Oliedom zegt:

      Yep, maar vergis je ook niet in die GVD zendelingen clubje Cu/cda, die zich nu heel belangrijk vinden🤮 en dat gore zooi pvda/ groene khmer. 😡😡😡
      Dat hele Kartel moet verdwijnen en dat kan wel lukken mits die Nederlandse slaapkoppen eindelijk eens wakker werden en ALLEEN op de PVV/FVD gaan stemmen, want ook die BBB vertrouw ik voor geen cent.

      Like

  6. Realist zegt:

    Zweden, Malmö, 2023.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie