Politie doet inval bij Chinees restaurant in Nieuwe Pekela

Chinees restaurant Bij Ling in Nieuwe Pekela
Chinees restaurant Bij Ling in Nieuwe Pekela © Martin Drent/RTV Noord
De politie heeft dinsdagochtend een inval gedaan bij Chinees restaurant Bij Ling in Nieuwe Pekela. Een arrestatieteam heeft het pand uitgebreid doorzocht. Over de reden van de inval wil de politie niets zeggen.
'Het gaat om een lopend onderzoek', laat een woordvoerder van de politie weten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

'Ze hebben overal gezocht'

De eigenaren van het restaurant zijn verrast door de inval. Ze wonen in Stadskanaal en waren tijdens de inval nog niet aan het werk. Toen ze in de loop van de ochtend aankwamen, troffen ze de zijdeur beschadigd aan.
Het kapotte kozijn na de inval van de politie
Het kapotte kozijn na de inval van de politie © Martin Drent/RTV Noord
'Het kozijn is helemaal kapot. Ook stonden alle deuren en kastjes open. De politie heeft echt overal gezocht', zegt eigenaresse Quinong Chiu. 'Ze hebben ook geen briefje achtergelaten.'

Eigenaren tasten in duister

Het arrestatieteam was alweer weg toen de eigenaren aankwamen. De politie wil de horecaondernemers ook geen duidelijkheid geven over de reden van de inval. Chiu kan alleen maar gissen: 'Misschien zochten ze naar drugs of zwart geld, maar dat hebben we niet.'
Inmiddels is alles opgeruimd. Het restaurant gaat dinsdag 'gewoon' weer open. De eigenaren willen de schade aan de deur verhalen op de politie.