Koulibaly laat Chelsea na een jaar achter zich en tekent in Saudi-Arabië

Koulibaly laat Chelsea na een jaar achter zich en tekent in Saudi-Arabië

25-06-2023 19:47 Laatste update: 19:52
69

Kalidou Koulibaly is officieel speler van Al Hilal. De centrale verdediger treedt daarmee in de voetsporen van N’golo Kanté, die deze week ook de overstap maakte van The Blues naar Saudi-Arabië.

Zowel Chelsea als zijn nieuwe club Al Hilal maken de transfer zondagavond wereldkundig. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel geld er precies gemoeid is met de transfer van de 32-jarige Senegalees, maar waarschijnlijk gaat het om een bedrag van ruim twintig miljoen euro. 

Chelsea, die hem afgelopen zomer overnam van Napoli, bedankt Kouibaly middels een bericht op de clubsite. 'We willen Kalidou bedanken voor zijn bijdrage op en naast het veld tijdens zijn tijd op Stamford Bridge. We wensen hem veel succes in de volgende fase van zijn carrière.'

Koulibaly speelde in totaal 32 wedstrijden voor Chelsea, waar hij nog een contract had tot medio 2026. Eerder maakten onder anderen al Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Ruben Neves de stap richting het kapitaalkrachtige land. Laatstgenoemde tekende eveneens een contract bij Al Hilal. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!