'Sparta in gesprek met Jans om vertrokken Steijn op te volgen'

'Sparta in gesprek met Jans om vertrokken Steijn op te volgen'

20-06-2023 12:08 Laatste update: 13:52
124

Sparta Rotterdam is met Ron Jans in gesprek over een mogelijke samenwerking. Dat meldt ESPN dinsdag. De trainer die vertrok bij FC Twente moet de opvolger worden van Maurice Steijn op Het Kasteel. 

Steijn vertrok deze zomer naar Ajax, waardoor Sparta alweer een tijdje op zoek is naar een vervanger voor de coach uit Den Haag. Jans zou nu dus een kandidaat zijn voor de Kasteelclub. Hij verliet FC Twente na een seizoen waarin de club vijfde werd in de Eredivisie en Europees voetbal wist te halen via de play-offs. Sparta was de tegenstander in de finale van diezelfde play-offs.

Eerder kwam naar buiten dat de Amerikaan Gregg Berhalter in beeld was bij de Spartanen. De oud-speler van de club zou dé droomkandidaat zijn om Steijn op te volgen, maar hij koos uiteindelijk voor een tweede termijn als bondscoach van de Verenigde Staten. Of de gesprekken met Jans inmiddels wel in een vergevorderd stadium zijn, is nog onbekend. 

Jans gaf zelf aan in interviews dat hij vertrok bij Twente om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. De coach uit Zwolle werd ook meerdere malen genoemd toen PSV en Ajax nog een trainer zochten, maar die geruchten werden nooit hard gemaakt.