Een leerling van een basisschool op de stoel van de schooltandarts.
Volledig scherm
Een leerling van een basisschool op de stoel van de schooltandarts. © ANP

Pleidooi voor drastische omslag zorgstelsel: ‘Koppel zorgpremie aan het inkomen’

Het eigen risico in de zorg en de zorgpremie moeten afhankelijker worden van het inkomen. Hoe meer u verdient, hoe meer u betaalt. De tandarts moet terug in het basispakket en het eigen risico voor chronisch zieken moet worden beperkt.

458 reacties

  • Gerda Jannink

    7 maanden geleden
    Waarom de zorgpremie niet koppelen aan inkomen. Iemand met een top inkomen kunnen nu alles verzekeren wat de lage inkomens niet kunnen. Zorgpremie meer voor hoge inkomens, ze zullen de premie echt wel kunnen betalen.
  • Jan Nies

    10 maanden geleden
    Straks wordt alles gekoppeld aan het inkomen. Het heeft geen zin meer om te studeren en daarna hard te werken.... uiteindelijk heeft iedereen evenveel en.... inderdaad dat is het Communisme... wij weten hoe leuk het is om in zo'n land te leven.
  • JJ Buijs

    10 maanden geleden
    Je betaalt nu al meer als je meer verdient, tot een bepaald maximum. Maar laten we vooral alles kapot nivelleren, dan heeft het dus geen enkele zin meer om harder te werken of beter betaald werk te doen. Moet je eens opletten hoe creatief mensen dan ineens worden met zwart klussen en mazen in de wet vinden. En logisch dat mensen massaal deeltijd zijn gaan werken. Dat gaan ze met deze maatregel nog meer. Dan verdien je namelijk minder en betaal je relatief veel minder van dit soort belastingen.
  • Robbert Scholten

    10 maanden geleden
    Ik vind wel dat als je meer moet betalen omdat je toevallig,meer verdient er ook sprake moet zijn van extra zorg,je komt dan snel weer terug in het oude klasse stelsel,hoe aantrekkelijk is dat?ik denk eerderdat alleen de echte basiszorg in dat pakket hoort en ook daarhogere eigen bijdragen moeten gaan gelden,fysiotherapie moet gewoon uit de basiszorg en dan helemaal notabene het merendeel van de medicatie,verder de diëtetiek,de psycholoog ed gezelliger wordt het er niet op,hoe doet Scandinavië ?
  • Esko van Hattem

    10 maanden geleden
    Marktwerking is voor de Zorgcoubows een mooi (Vvd) verdienmodel. Het toegeven dat je op gezondheid of beter gezegd levensbedreigende aandoeningen niet kunt concurren, is toch eigelijk onlogisch. Wanneer is de politiek eindelijk bereidt om dit toe te geven. Stop de Marktwerking om ziektekosten als handelswaar te zien, waarop de laagste prijs de behandeling mag uitvoeren. Dat is toch wat Marktwerking betekend? Het zal artsen, apothekers etc een Zorg(!) zijn zolang hun inkomen maar stijgt.