Oekraïne gooide vredesovereenkomst die het vorig jaar ondertekend had in de prullenbak nadat Rusland troepen terugtrok uit Kiev

3

De Russische president Vladimir Poetin onthulde voor het eerst details over de ontwerpovereenkomst met Oekraïne, die in maart 2022 in Turkije werd opgesteld, tijdens een ontmoeting met leiders en vertegenwoordigers van verschillende Afrikaanse landen op 17 juni.

De ontwerpovereenkomst, getiteld het Treaty on the Permanent Neutrality and Security Guarantees for Ukraine, werd ondertekend door de Oekraïense delegatie, maar werd later verworpen door het regime in Kiev, meldt Southfront.

Poetin presenteerde de documenten van de overeenkomst waarin stond dat Oekraïne “permanente neutraliteit” in zijn grondwet moet verankeren.

“Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat er, zoals u weet, met de hulp van [de Turkse] president [Tayyip] Erdogan een reeks gesprekken tussen Rusland en Oekraïne heeft plaatsgevonden in Turkije om zowel de door u genoemde vertrouwenwekkende maatregelen uit te werken als de tekst van de overeenkomst op te stellen. We hebben niet met Oekraïne besproken dat dit verdrag geheim zou zijn, maar we hebben het ook nooit gepresenteerd of er commentaar op gegeven. Het initiatief voor deze ontwerpovereenkomst is genomen door het hoofd van het onderhandelingsteam in Kiev. Hij heeft er zijn handtekening onder gezet. Hier is het,” zei de Russische president terwijl hij de documenten aan de Afrikaanse delegatie liet zien.

De Afrikaanse delegatie, waaronder de presidenten van Zuid-Afrika, Senegal en Zambia, en de premier van Egypte, arriveerde in Moskou na een ontmoeting met de Oekraïense president Vladimir Zelensky in Kiev op 16 juni.

Rusland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China en Frankrijk staan ​​garant op de door de Russische president getoonde documenten.

De documenten schetsen zowel Russische als Oekraïense voorstellen met betrekking tot de omvang van de Oekraïense strijdkrachten in vredestijd, evenals de uitrusting ervan.

Rusland stelde voor het aantal militairen te beperken tot 85.000 en het aantal leden van de Nationale Garde op 15.000. Oekraïne stelde echter voor dat zijn leger tot 250.000 troepen zou hebben.

Moskou suggereerde dat Oekraïne 342 tanks, 1.029 gepantserde voertuigen, 96 meervoudige raketwerpers, 50 gevechtsvliegtuigen en 52 “hulpvliegtuigen” zou mogen hebben. Kiev wilde ondertussen 800 tanks, 2.400 gepantserde voertuigen, 600 meervoudige raketwerpers, 74 gevechtsvliegtuigen en 86 “hulpvliegtuigen”.

De partijen wisselden ook voorstellen uit over het beperken van geleide antitankraketten, luchtverdedigingssystemen en andere militaire uitrusting van Oekraïne.

De gesprekken in Turkije zijn afgebroken onmiddellijk nadat Rusland zijn troepen had teruggetrokken uit de buitenwijken van de Oekraïense hoofdstad in wat het Kremlin destijds omschreef als “een gebaar van goede wil”.

“Nadat we onze troepen uit Kiev hadden teruggetrokken – zoals we beloofd hadden te doen – gooiden de Kievse autoriteiten … [hun beloften] in de vuilnisbak van de geschiedenis,” zei Poetin. “Ze hebben alles in de prullenbak gegooid.”

Advertisement

“Waar zijn de garanties dat ze in de toekomst niet weglopen van afspraken?” zei Poetin. “Maar zelfs onder dergelijke omstandigheden hebben we nooit geweigerd om onderhandelingen te voeren.”

De “demilitarisering” van Oekraïne was een van de belangrijkste doelstellingen van Rusland toen het in februari 2022 zijn speciale militaire operatie lanceerde.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov vertelde verslaggevers dat dit doel de facto is bereikt. Volgens Peskov heeft het Russische leger de in eigen land geproduceerde wapensystemen van Oekraïne grotendeels uitgeschakeld, waardoor het land gedwongen is te vertrouwen op westerse wapens.

“Oekraïne was sterk gemilitariseerd toen [het conflict] begon”, vertelde Peskov op 17 juni aan RT Arabic. “En, zoals [president Vladimir] Poetin gisteren zei, was een van de doelen de demilitarisering van Oekraïne. De facto is dit doel bereikt.”

Peskov zei dat de strijdkrachten in Kiev geleidelijk overschakelen op wapens die worden geleverd door leden van de VS en andere NAVO-leden.

De woordvoerder zei dat militaire hulp aan Kiev westerse landen tot “partijen in het conflict” maakt en de situatie in Europa “gespannener en onvoorspelbaarder” maakt. Dit alles motiveert Rusland om “doortastendere maatregelen te nemen om de veiligheid van de mensen in Donbass en de veiligheid van de Russische Federatie te waarborgen”, voegde hij eraan toe.

Een politieke regeling voor het conflict in Oekraïne lijkt onwaarschijnlijk, aangezien Kiev aandringt op een volledige Russische terugtrekking voordat er gesprekken met Moskou plaatsvinden. Ook de inmenging van de VS en andere NAVO-leden wakkert het conflict aan.

Interessante draad van Armchair Warlord beschrijft wat er gebeurd zou zijn:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Inmiddels heeft de NAVO elke kans op vrede verspild en is de enige oplossing nog de complete ontmanteling van de Oekraïense staat.

Poetin: Er zal niet langer een “Oekraïne” zijn – Oorlogsvuur zal heel Europa overspoelen

Er wordt de eerste tijd streng gemodereerd op de nieuwe site tot iedereen het een beetje begrijpt.

Stel je op de hoogte van het moderatiebeleid voor je iets post.

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
10 maanden geleden

Het Oekie regime heeft dus bewezen even leugenachtig en bedrieglijk te zijn als een westerse NATO-demoncratie.

En lager kan een land niet meer zakken.

Dee
Dee
10 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Ah! Je kunt altijd nog, zoals NL, onder de zeespiegel verdwijnen. Wij heten niet voor niets de Lage Landen. 😉

Qvic
Qvic
10 maanden geleden

Dan weet je dat je met narcisten te doen hebt. Het maakt niet uit wat je afspreekt met hen, alles wat niet in hun voordeel is zal worden genegeerd. Maar wel moord en brand schreeuwen als de andere partij er dan ook niet meer de afspraak na komt. Narcisten zijn de grootste hypocrieten die er maar bestaan. Wat alle regeringen en overheden in het westen zijn.