Ivo Melchers Ivo Melchers
19/06/2023 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2023 10:30

PlanB blijft vastberaden: dit staat bitcoin volgens hem te wachten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist PlanB deelt BTC verwachting in eerste YouTube-video

Thumbnail: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

Voorspellingen binnen de wereld van bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen moet je als investeerder met een korreltje zout kunnen nemen. Tijdens de vorige bullmarkt hadden veel  analisten bijvoorbeeld de champagne al koud staan voor het moment dat bitcoin de waarde van honderd duizend dollar zou evenaren. Inmiddels weten we allemaal hoe dat is afgelopen en is de bitcoin koers momenteel mijlenver verwijderd van deze enorme mijlpaal. PlanB is een van de meest bekende bitcoin analisten ter wereld die ook flink de plank missloeg met zijn voorspellingen.

Wat betreft de prijsactie van dit jaar lijkt de Nederlandse Bitcoiner echter op weg te zijn naar meer succes. Wat verwacht PlanB voor de komende maanden én jaren?

BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PlanB houdt vast aan BTC voorspelling

In het begin van het jaar kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de Nederlandse analist zijn voorspelling had gedeeld over de BTC koers voor 2023-2025. Op dat moment stond de BTC koers nog gelijk aan ongeveer 18 duizend dollar.

Hij stelde dat hij vertrouwen had dat BTC de bodem van de bearmarkt had bereikt. Ook verwachte hij dat bitcoin in aanloop naar de halving zou stijgen tot minimaal 32 duizend dollar op het moment dat de beloningen voor miners gehalveerd worden. Volgens zijn voorspelling zou bitcoin in 2025 vervolgens de magische grens van 100 duizend dollar passeren.

Gister plaatste PlanB een nieuwe tweet waarin hij aangaf nog steeds achter eerdergenoemde voorspellingen te staan.

Ondanks het feit dat niets zeker is in de wereld van crypto, lijkt het er alle schijn van te hebben dat BTC in november vorig jaar zijn bodem heeft neergezet.

Een minimale BTC koers van 32 duizend dollar op het moment van de halving lijkt momenteel ook geen gekke voorspelling. Over ongeveer 10 maanden zullen we weten of dit ook daadwerkelijk is uitgekomen.

Bitcoin Stock-to-Flow model

Of de champagne in 2025 daadwerkelijk ontkurkt kan gaan worden blijft voor nu uiteraard nog een groot vraagteken. De bullmarkt voorspelling van PlanB, aan de hand van zijn bekende Stock-to-Flow (S2F) model, is eigenlijk een koers van tussen de 100 duizend dollar en 1 miljoen dollar. Hij heeft dit vervolgens teruggebracht naar ‘minimaal 100 duizend dollar’, aangezien veel mensen naar eigen zeggen de brede range niet zullen begrijpen.

Bovendien heeft PlanB naar aanleiding van zijn model een tijdje terug voorspeld dat bitcoin zich tijdens de halving rond een koers van 60 duizend dollar zal bevinden. Wat dat betreft is de minimale koers van 32 duizend dollar dus nog redelijk conservatief.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie