Geen Cillessen, wel 'geweldige gozer' Noppert: 'Hij hoort bij de besten'

10-06-2023 15:10 Laatste update: 17:30
76

Ronald Koeman benadrukt dat de deur voor Jasper Cillessen nog niet dicht is bij Oranje. De bondscoach geeft voor de Nations League-eindronde echter de voorkeur aan Justin Bijlow, Mark Flekken én Andries Noppert.

Volgens Koeman betekent het geen definitieve breuk met 65-voudig international Cillessen. "Nee, dat klopt niet, wij hebben nu gewoon voor de drie beste keepers gekozen. In het nieuwe seizoen gaan we weer kijken. We hebben nu niet gekozen voor Jasper vanwege zijn vorm", zegt de keuzeheer op een persconferentie.

Koeman legt ook uit waarom hij Noppert wel oproept, hoewel de Fries pas drie duels keepte na zijn blessure. "We hebben altijd contact gehouden met Andries. We wisten dat hij de laatste wedstrijden van het seizoen zou gaan keepen. Het was nog afwachten of ze de play-offs zouden halen, en dus nog twee wedstrijde zou spelen. Het paste in mijn plaatje."

"In maart was hij geblesseerd, anders had hij er ook bij gezeten en misschien ook wel gespeeld. Nu vonden we dat hij bij de drie beste hoort", aldus Koeman, die ook heeft 'vernomen dat Noppert een geweldige gozer is voor in de groep'. "Het belangrijkste is de keeper Andries Noppert. Die hoort bij de besten."

Koeman wilde nog niet onthullen wie woensdag het doel verdedigt tegen Kroatië.