Translate

zaterdag 10 juni 2023

Onbekende idioot heeft een poes in Groningen top tot teen roze geverfd : Gelukkig kon de dierenarts onder narcose poesje Lex bevrijden van de verf



Toen kat Lex gistermiddag in Groningen thuiskwam, wisten zijn baasjes niet wat ze zagen. Het dier was van top tot teen roze geverfd en zijn halsband was strakker getrokken. "Hij had bijna geen kracht en zakte steeds door zijn pootjes."

Shira Pluim (20) was gisteren op bezoek bij haar stiefmoeder Sylvia, waar de de kat woont, toen Lex binnen kwam wandelen. "Van zijn oren tot zijn ogen, neus, rug, en pootjes: alles zat onder de verf", vertelt ze aan Editie NL. "Zijn halsbandje was ook een stuk stakker getrokken en hij zag er verward uit. We schrokken ons rot." 

Waterbestendig

Ze probeerden de kat schoon te maken met water, maar de verf ging er niet af. "We kwamen erachter dat het chemische lakverf was. Zijn hele vacht voelde hard aan. Lex had een wondje op zijn kop en zelfs daar was het ingespoten. Hij had bijna geen kracht en zakte steeds door zijn pootjes. Het deed hem zoveel pijn. Sylvia en ik moesten er allebei een beetje van huilen." 

De kat van Shira kwam roze thuis: 'Chemische, niet-uitwasbare lakverf'
De kat van Shira kwam roze thuis: 'Chemische, niet-uitwasbare lakverf'© Aangeboden door EditieNL

Shira en Sylvia zijn met Lex naar de dierenarts gegaan, waar ze hem moesten achterlaten. "Hij moest onder narcose. Dat was de enige optie om hem schoon te krijgen. Ze hebben handdesinfectiemiddel gebruikt", vertelt Shira. "Hij kreeg ook een infuus vanwege de giftige stoffen die hij had ingeademd." 

De kat van Shira kwam roze thuis: 'Chemische, niet-uitwasbare lakverf'
De kat van Shira kwam roze thuis: 'Chemische, niet-uitwasbare lakverf'© Aangeboden door EditieNL

Vanmorgen mochten Shira en Sylvia de kat weer komen halen. Voorlopig is hij nog niet de oude. "Hij moet nog heel rustig aan doen en mag niet naar buiten."

Dader onbekend

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. "Ik ben heel erg boos, en ook verbaasd dat iemand het in zijn hoofd haalt om dit te doen. Lex heeft geen schijn van kans gehad." Haar stiefmoeder gaat aangifte doen van het voorval. 

Shira is een crowdfundingsactie begonnen zodat Sylvia de dierenartskosten kan betalen. "Er komt heel veel geld binnen, daar ben ik heel dankbaar voor. We krijgen veel steun." 

Ze hoopt dat Lex er weer helemaal bovenop komt. "Ik denk dat hij wel sterk genoeg is, maar je weet nooit of hij weer helemaal wordt zoals hij was. Dat vind ik wel spannend."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten