Grootschalig lenteoffensief lijkt nu echt begonnen: ‘Oekraïne zal tempo nu niet meer laten zakken’ (demorgen.be)


Het Oekraïense leger heeft afgelopen nacht op meerdere fronten in het zuiden van het land grootschalige aanvallen gelanceerd tegen de Russische ver... ...

door Immanuel in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 12
  • 597x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volgens de bekende Russische blog Wargonzo werden de meeste aanvallen van vannacht afgeslagen “met zware verliezen voor Oekraïne”, maar op minstens twee plaatsen zou Oekraïne een doorbraak hebben kunnen forceren. De versterkte posities zouden simpelweg zijn weggevaagd met artillerie.

5
1 Immanuel

@1
Volgens de Russen alles afgeslagen, die doorbraak is nog niet bevestigd geloof ik maar komende uren zullen we beslist meer vernemen. Ik ga druk op zoek. Heb nu even tijd. Het zou richting Tokmak- Melitopol gaan.

6
2 Feldwebell

👍

6
3 Immanuel

@3
Ik ben niet zo'n held in Engels want Duits is mijn moedertaal maar hier komen je/jullie voorlopig wel mee uit.

5
4 Feldwebell

* Verwijderd door de redactie *

5 Koempel

* Verwijderd door de redactie *

6 Koempel

@3
Thnks, heel informatief.

4
7 Immanuel

#7=@4

4
8 Immanuel

@5
Thnks, Koempel.
Duidelijke taal.

4
9 Immanuel

We kunnen aannemen dat het verwachte offensief daadwerkelijk is begonnen. Sinds vanochtend 04.00 uur stoten Leopard 2A4 tanks onder vuursteun en pantserinfanteriebegeleiding vanuit Orichiv door richting Tokmak en Polovy. Inluidende beschietingen op Tokmak, Polovy en Melitopol duren voort. Ook vanuit Wasilvka worden gecombineerde aanvallen met de Leopard 2A4 gemeld met eerste successen. Het gebruik van deze modernste versie Leopard die Oekraïne heeft duidt al op dat dit geen secundaire aanvallen meer kunnen zijn. De Russen bieden vooralsnog stug weerstand. Dat is wat voor nu bekend is aan het zuidfront. De gebeurtenissen zullen zich nu wel sneller opvolgen.

Even kort op de snelle toer

5
10 Feldwebell

@10
👍

3
11 Immanuel

* Verwijderd door de redactie *

12 Koempel

Oekraïne schijnt belangrijke hoogtes op verschillende posities langs het Zaporizha front te hebben genomen. Vooralsnog een prestatie, maar het offensief loopt door.

3
13 Feldwebell

Oekraine heeft eind 2022 test aanvallen gedaan op de Nova Kakhovka dam met HIMARS


"Kovalchuk considered flooding the river. The Ukrainians, he said, even conducted a test strike with a HIMARS launcher on one of the floodgates at the Nova Kakhovka dam

The test was a success, Kovalchuk said, but the step remained a last resort"

https://www.washingtonpost.com/world/2022/12/29/ukraine-offensive-kharkiv-kherson-donetsk/

5
14 Vageali6888

@14
Je bent alweer stompzinnigrechtsegenocidePoetinleugenpropaganda aan het zwatelen, Ali.
De enige partij die op dit moment "profijt" heeft bij het opblazen van die dam, zijn die genocidale-, massamoordendeoorlogsmisdadigers/-(kinder)verkrachtende nazi's uit Rusland!

4
15 Immanuel

* Verwijderd door de redactie *

16 Prikkebeen

@14
Een ecologische maar ook economische ramp van jewelste voor zeker de komende decennia. De analoog van een tactisch kernwapen zeg maar gerust. Oekraine heeft dit niet nodig de Russen des te meer. Maar ja, jij en logica.

Dat je als trots Russisch kanonnier ook nog het overstromingsgebied onder vuur gaat nemen waar de ellende simpelweg niet nog erger kan is te bizar om te omschrijven. ze hebben bij Cherson alle boten ingepikt en de mensen hulpeloos achtergelaten, o.a. op daken en bomen vrezend voor hun leven. Oekraïners die hulp kwamen verlenen werden samen met slachtoffers gebombardeerd. Deze waanzin komt regelrecht op bevel vanuit het door jouw zo bejubelde Kremlin.

4
17 Feldwebell

1
18 Moien
19 Moien

@19 Meanwhile, the Russians are busily destroying other dams and creating floods in other parts of occupied Ukrainian territory.

3
20 Moien

* Verwijderd door de redactie *

21 Prikkebeen

@15

Waarom heeft Rusland baat bij dat de drinkwatervoorziening van de Krim in gevaar komt ?

5
22 Vageali6888

@16

De schade was eind 2022 beperkt omdat het een test betrof


Verreweg de meeste overstromingen zijn in door Russen bezet gebied trouwens

5
23 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

24 Prikkebeen

@23
Ik hoop dat je weer een beetje trots kunt zijn op jezelf. Uiteraard zullen trollen zoals jij hier het Kremlin praatje na kletsen, maar gezien de afweging wie hier het meeste voordeel van heeft is het sommetje snel gemaakt. Los van het feit dat Rusland de dam onder controle had dus sowieso verantwoordelijk was voor het management. Eerst het wegdek opblazen een tijd terug (kan veel onderhuidse verzwakking hebben veroorzaakt) en dan het peil veel te hoog laten staan voor een veel te lange periode. Alleen dat al is duidelijk schuld aan de doorbraak. Ook al zou er geen opzettelijke doorbraak zijn geforceerd. Maar het is vrij onwaarschijnlijk dat de Russen niet hun steentje hebben bijgedragen aan deze ramp. Strategisch voordeel is te groot om te negeren. En die watervoorziening naar de Krim, mensenlevens en mensenleed doet ze toch geen klap is al vaak genoeg gebleken. Verwoesting van landschap en natuur ook niet trouwens. Primitief en onverschillig volk, Zie hier het handelsmerk. Maar niet lang meer.

4
25 Feldwebell

@24

Dus Oekraine schoot eerder op de dam ..

Het is onzin dat onmogelijk is om het van buitenaf te vernietigen natuurlijk , zoals Oekraine ons wil doen geloven.

Vooralsnog is de meeste schade en ellende in door Russen bezet gebied , en zijn de drinkwatervoorzieningen daar in gevaar

4
26 Vageali6888

@25

Bij de VN was het Rusland die het een oorlogsmisdaad noemde en een aantal verdragen opsomde die hierdoor zijn geschonden , beetje dom als je het zelf gedaan hebt question

Ze roepen ook nog steeds op tot VN onderzoek naar Northstream , is niet veel animo voor bij de anderen gek genoeg

5
27 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

28 Prikkebeen

@27

Zo dom is Rusland.

Maar ook weer niet, want ze weten dat typetjes als jij daar voor vallen. Q.E.D.

Net als die musical die ze opvoerden na MH17. En jij maar meezingen.

4
29 zeikenderechter

@28

Waarom zouden de Storm Shadow kruisrakketen die Oekraine gebruikt een dam niet zo kunnen verzwakken dat die het begeeft ?

".... penetrating deep into the bunker. Storm Shadow missiles were used due to the bunker's massive construction."

https://en.wikipedia.org/wiki/Storm_Shadow

4
30 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

31 Prikkebeen

@30
Alleen de Russen hadden toegang tot de dam. Een dam die in de koude oorlog gebouwd is en een kernbom kan weerstaan. Die dam is alleen van binnenuit te vernietigen. De Russen hebben het stuwmeer tot het maximale gevuld en daarna de dam opgeblazen. Houd eens op met fantaseren Ali. Het is laat.

3
32 Feldwebell

@22
Alsof genocidePoetin en z'n massamoordendeoorlogsmisdadigers iets geven om de drinkwatervoorziening of zelfs maar om de mensen die daarvan afhankelijk zijn.
Ze hebben al ruimschoots bewezen dat voor die genocidale criminelen in het Kremlin en alle hun oorlogsmisdadigers het opofferen/afslachten van duizenden mensen (vrouwen, kinderen, eigen personeel en eigen burgers) geen enkel probleem is.

5
33 Immanuel

@22
Opvallend:
On 30 May the Russian government signed a resolution on industrial safety in the newly annexed territories. The last paragraph states that accidents or attacks on hydroelectric stations will not be investigated until January 2028.
/>Waarom zou dat nou zijn, Ali?

1
34 Immanuel

@32

"Die dam is alleen van binnenuit te vernietigen"

Onzin , dat weet je ook
Je neemt klakkeloos over wat Oekraine je influistert.
Een dikke bunker buster kan echt wel die oude dam (die al half uit elkaar viel) zo verzwakken dat er een cascade effect ontstaat


" ... in de koude oorlog gebouwd is en een kernbom kan weerstaan"
Heb je daar een bron van ?

3
35 Vageali6888

@35
'dat weet je ook'

Je nieuwste trucje in een poging je onzin te bekrachtigen? Ik zie het steeds vaker opduiken tussen je onzin.

2
36 Feldwebell

@35
"Een dikke bunker buster kan echt wel die oude dam (die al half uit elkaar viel) zo verzwakken dat er een cascade effect ontstaat"

"Heb je daar een bron van ?" 😋

2
37 Immanuel

Als die dam door Oekraïense raketten zou zijn kapot geschoten dan zouden daar toch wel wat beelden van moeten zijn die door de Russen gebruikt kunnen worden om die oorlogsmisdaad van Oekraïne te bewijzen.

0
38 JackKropotkin

@38
"dan zouden daar toch wel wat beelden van moeten zijn"

Die bewaren ze voor hun onderzoek dat start in jan. 2028 😋

1
39 Immanuel

@39

Wel typisch dan dat Rusland een paar dagen geleden juist opriep tot een groot onderzoek , en alle verdragen opnoemde die geschonden zijn.
.
https://www.youtube.com/live/cPrDPbmWJGE?feature=share

1
40 Vageali6888

StompzinnigrechtsegenocidePoetintaqiyya, Ali.
Niets meer en niets minder, en dat weet je!

1
41 Immanuel

https://www.demorgen.be/oorlog-in-oekraine/live-oekraine-stelt-vierde-dorp-in-de-provincie-donetsk-te-hebben-heroverd~b38bed0a/
"Vierde dorp in westen van Donetsk heroverd, aldus Oekraïense regering
Het Oekraïense leger zou vanochtend een vierde dorp in het westen van de provincie Donetsk hebben heroverd. De Oekraïense onderminister van Defensie, Hanna Maljar, meldt op Telegram dat "de Oekraïense vlag weer wappert in Storozjeve".

Het dorpje Storozjeve ligt op minder dan 4 kilometer afstand van Makarivka, het derde dorp in Donetsk dat Oekraïne gisteravond stelde te hebben heroverd. Het tegenoffensief levert tot dusver voornamelijk terreinwinst in het westen van Donetsk op.

Russische militaire bloggers stellen dat het Oekraïense leger vandaag verder naar het zuiden zal trekken."

0
42 Immanuel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@100 🤭...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De Russen stelden toch niks voor? Een economie zo groot als de Benelux of Italië en een sterk verouderde defensie zo werd beweerd....

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Wedergeboren
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@98 Touché :-) ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Als er één schaap over de dam is ...== NOS Nieuws•Zaterdag 16 september 2023, 15:09Moskeeën zien meer jonge bekeerlingen en islam...

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@92 Grappig dat jij je aangesproken voelt als we het hier over "dat stupide volk" hebben. ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

87 kun je je aanname niet eesn voor ons meten ...? 😶...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

spookrijder
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@88 Hij is terug op aarde en hij heet Geert. 😉...

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@90 Nee die zijn er niet. Ik liet me een beetje meeslepen in woord herhaling. Komt door een docu die ik over moslima's heb gezien die aan de i...

7 minuten geleden geplaatst door VBOH

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Knipt hij nou ook gaten in zijn djellaabaa? Ik hoop dat hij dat dan boven zijn knieën doet ... ✂ ✂https://www.rtl.nl/rtl-boulevard/vid...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@19 @20Ook leuk zijn de Nasa filmpjes waar ze zelf aparte uitspraken doen, zoals "voordat we mensen verder dan een lage baan om de aarde bre...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Sister Caught PornVideos Pornograficos NacionaisSex In XnxxAuntysex VediosRahul XxxAll My Mother's LoveSunny Leone All Porn VideosThai Sexy Massage VideoMarvel HentiaBreathplay PornHow To Give A Good Blow JobChase Stobbe PornSex Boobs FuckNainaleonePriya Rai Porn VideosBimbo Transformation PornCelebritymoviearchieveJustpornoBlack Granny PornographyNaked JapaneseXxx Desi BigNorth Indian NudeActress Chudai VideoShufuniCurvy Model PornHq BabesBd érotiquesDick RiderTiktok Stars NudePprn StarMía Khalifa PornIndian Desi Suhagrat SexGalidiva Her Step Son Is Scared Of ThundersBloodhawk AnimationStep.sis.porn ComicsFilme PoenoNxxx AsianNude Water ParksWhritney WrightSunny Leone BoobsTeenfidelity Layla London Morning CreampieMother And Daughter PornCute.babysitter OnlyfansBbw ChaterbateNude Tina LouiseDesi Chut ComBhabhibsexSanuleon XxxNude Beauty PagentMencumshotsAnimated PormAmateur Videos PornosPaige Spiranac NakedSky Bri.nakedCumshot CompilstionSanjay Sex三上Magdalene St. MichaelsWalking Naked In PublicChyoaFilms De Cul GratuitsThehentai.netBailey Jay JoiIndian Www Xxx ComMegnut LeaksPriya RaiAdult Breastfeeding Sex VideoKate Sharma PornWomen On The Beach NudeJapanese Porn AnimationChat321Jennifer Aniston NudeAwesome BlowjobHindi Wife SwappingIndian Prono SiteHot BoobsvideosVideo Blue Film SexyTitts DropCam2camsexXnxx.hdpornXxx ChorJamie JamesonKiriko Cosplay PornVr PornesSpooning Position In SexStudent Teacher Porn IndianKaty Perry PornographyKimora QuinGay Cruiseing PornShoko TakahashiSemexFree VoyeurwebMelinda London NudeKaylamoodyHot Blue PictureLesbian Milk PornMami ChudaiDimple Kapadia BoobsFairyhentaiPornocariocaBig Hanging TitsCreampies StoriesDeepthroating GifTamil Sex Romance VideoGreat Khali SexPorn Costa RicaHcbdsmNude Milf ImagesOchako HentaiPretty Teen PornImpreg PornMilfs Gone WildReddit LadybonersPornos BelgesBigger Women NakedRaylene MomSofia Rose AnalSophia Diamond NudePorn On CdMp4 Porn Videos Free DownloadDesi Chudai ClipsVideos Peliculas PornosSon Helps Mom PornEhentaiorgNude ActressesIsabella BothAlexa Vega NudeWordstar PornHeidi LavonVintage Porn PicturesWww Desi Bhabhi ComHentai FreakBbw Porn AsianBriana Beech PornCharli Phoenix-soloTg ComicIndian Sex Video Hd ComAnal BlackmailBig ChutBro Sis SexxHolly Randall PornhubLeabian Scissoring PornUp Skirt CameltoeNudes Pornsصور طیزTamanna Bhatia XxxJail SexSex BahbiMata Sex VideoMalayalam Lesbian Sex Videos