Niet alleen sommige supporters van Ajaccio misdroegen zich, ook die van Marseille clashten met de politie. Kleine Kenzo en zijn vader moesten het tijdens de match vreselijk ontgelden.
Volledig scherm
Niet alleen sommige supporters van Ajaccio misdroegen zich, ook die van Marseille clashten met de politie. Kleine Kenzo en zijn vader moesten het tijdens de match vreselijk ontgelden. © AFP

De daad die Frankrijk schokt: voetbalfans “vallen jongen (8) met terminale kanker aan en verbranden zijn shirt”

Een afschuwelijke daad heeft zaterdag de wedstrijd AC Ajaccio tegen Olympique Marseille in de Franse competitie overschaduwd. Fans van de Corsicaanse club vielen een achtjarige Marseille-fan, die een terminale hersentumor heeft, aan en zouden zijn shirt verbrand hebben. AC Ajaccio heeft het “betreurenswaardige” incident sterk veroordeeld. En ook de Franse president Macron vindt het “onaanvaardbaar” wat er is gebeurd.

29 reacties

  • wim CLAES

    10 maanden geleden
    Ophokplicht voor hooligans. Speelt hun club? Dan mogen ze zich komen aanmelden bij hun wijkkantoor en kunnen ze daar x aantal matches uitzitten in de doorgangscel. Doe dat en ze gedragen zich binnen de paar weken.
  • ingo dehaene

    11 maanden geleden
    voetbal in stadions zonder publiek !
  • Peggie Van Audenhove

    11 maanden geleden
    Voetbal met publiek afschaffen. Wedstrijden spelen voor leeg stadion, filmen en live uitzenden op tv. Dit is de enige manier om het geweld rond deze agressie uitlokkende sport te stoppen want voetbal is oorlog onder ‘de supporters’ met de nodige collateral damage (onschuldigen verwonden/doden, rellen met vernielingen en brandstichting door ‘de supporters’ van de verliezers). In geen enkele andere sport zie je dit soort geweld van supporters, zelfs niet in de boks!
  • Nino Brodelet

    11 maanden geleden
    En opnieuw zal er geen signaal gegeven worden! Opnieuw!
  • michel Schoolmeesters

    11 maanden geleden
    Hooligans ZIJN geen supporters,maar gewoon een bende amok zoekers.