Translate

woensdag 31 mei 2023

In de Europese Unie worden 37 miljoen nertsen, wasberen en vossen gehouden en gedood voor hun vacht: In Nederland is het nu verboden

Nederland heeft alle handtekeningen van het Europees burgerinitiatief voor een bontvrij Europa geteld. Er zijn maar liefst 41.122 handtekeningen goedgekeurd. 

Foto: Percentage of PUBLIC OPPOSITION AGAINST FUR FARMING


Het valideren van alle handtekeningen in Europa is nog in volle gang. Zodra de grens van 1 miljoen wordt gepasseerd, zal de Europese Commissie een Europees bontfokverbod moeten bespreken. Ook zullen ze zich dan moeten buigen over een importverbod op bont afkomstig van bontfokkerijen buiten Europa.

Nertsen, wasbeerhonden en vossen lijden dagelijks onder de productie van bont. In 2019 werden er in de Europese Unie 37 miljoen dieren gehouden en gedood voor hun vacht. Nederland was Europa’s tweede producent van nertsenbont, maar sinds 2021 zijn alle bontfokkerijen in Nederland gesloten en verboden. De verkoop van bont is hier echter nog steeds toegestaan. Om een einde te maken aan de productie en verkoop van bont in Europa bundelden dierenwelzijnsorganisaties in heel Europa hun krachten voor dit burgerinitiatief.

Opiniepeilingen van Fur Free Alliance tonen aan dat een ruime meerderheid van de EU-burgers het fokken van dieren voor bont onaanvaardbaar vindt. Helaas wordt bont regelmatig onterecht beschouwd als een probleem van het verleden en is er steeds minder aandacht voor. Maar het is een actueel onderwerp, ook in Nederland. Zolang er dieren worden gedood voor hun vacht, zullen wij blijven strijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten