door Koempel in Buitenland  ·  91 Reacties

  • 15
  • 962x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50

Heb je geen antwoord ?

4
51 Vageali6888

@44
Lees nou eens een keer alles (En probeer het ook begrijpend) ipv alleen hetgeen je uit komt.

0
52 GreyB

@21 Zou je zo vriendelijk willen zijn om eens een keer te stoppen met al dat gelieg?
Bvd.

0
53 RobP

@51
Jawel maar je moet toch wel onderhand moe zijn van het slepen met doelpalen toch?

0
54 Feldwebell

@53

Als je aangeeft wat ervan gelogen is wil ik de onderbouwing wel geven , met bronnen

5
55 Vageali6888

@54

Blijkbaar is het speelveld in mijn optiek groter dan bij jou , alles wat ik tot nu toe verkondig past er nog makkelijk op question

5
56 Vageali6888

@52

Deze gaat er wat specifieker op in , dan begrijp je wat ik bedoel

Newly Released Documents Shed Fresh Light on NATO's Eastward Expansion
https://www.spiegel.de/international/germany/bonn-moscow-ties-newly-released-documents-shed-fresh-light-on-nato-s-eastward-expansion-a-5a362292-dfe6-4355-b90f-10d635d7d664

5
57 Vageali6888

@56
Jouw fantasie is zeer zeker een stuk groter en past inderdaad makkelijk op een speelveld van groep 5

0
58 Feldwebell

@55 Zie @21 .

0
59 RobP

@59

Is allemaal waar helaas

4
60 Vageali6888

@57
Nogmaals,
Er zijn tussen Rusland en de NAVO NOOIT afspraken gemaakt over uitbreiding van de NAVO (al dan niet oostwaarts).
Er zijn afspraken gemaakt tussen Rusland, Duitsland, VS en Frankrijk dat na de eenwording van Duitsland geen andere troepen dan de Duitse in het voormalige Oost-Duitsland gestationeerd zouden worden. De troepen die al aanwezig waren in Berlijn mochten blijven.
DAT was de afspraak, niets meer en niets minder..
Kwam geen NAVO aan te pas..

0
61 GreyB

@60
Vanuit de Russische imperialistische invalshoek bekeken is het inderdaad waar. En nu?

0
62 Feldwebell

@60 Vooruit dan, ik zal een klein stukje van je proza eruit lichten:
"Het enige waar Rusland om vroeg is oekraine als neutraal buffergebied te behouden"
Zo vreemd om dan de Krim te annexeren in 2014.
Zo vreemd om dan een burgeroorlog te starten en te steunen sinds 2014
Zo vreemd om dan te zeggen dat de Oekraïne een onderdeel is van Rusland.
Zo vreemd om dan na toezegging tot neutraliteit toch nog het land binnen te vallen.

Ali, je liegt dat je barst en het wordt tijd dat je ermee stopt.

0
63 RobP

@55
"Als je aangeeft wat ervan gelogen"

Vrijwel ALLES wat je schrijft is stompzinnigrechtsegenocidePoetinleuegnpropaganda, of stompzinnigrechtseTrumpiedumpieleugenpropaganda of stompzinnigrechtseantialfabetleugenpropaganda of stompzinnigrechtseFvD/-PVVleugenpropaganda of....
De gemeenschappelijke deler is dat het vrijwel ALLEMAAL stompzinnigrechtseleugenpropaganda is wat er uit je toetsenbord tevoorschijn komt!

0
64 Immanuel

* Verwijderd door de redactie *

65 Koempel

* Verwijderd door de redactie *

66 Koempel
67 sockknitter

Bevreemd me elke keer weer dat Vage, volledig vergeet dat Oostblok landen zelf protectie zochten na bijna 50 jaar overheersing en onderdrukking door de Russen, die landen zijn niet gek de KGB/FSB bleven het in het huidige Rusland ( trouwens een nog ondemocratischere EU van 21 landen, die alleen in theorie autonoom zijn) voor het zeggen houden en ze hadden gelijk gezien het hoofd van de staat en kerk, KGB’ers zijn.

Ali vergeet ook dat deel van de afspraken met de het uiteengevallen (o.a. Door de russen zelf) Sovjet Unie en GOS, waren gemaakt en daardoor ontbonden zijn.

Know your history zou ik zeggen.

0
68 Moien

* Verwijderd door de redactie *

69 Prikkebeen

@69

Niet zo gek dat ze de Nazi's terugdrongen tot in eigen land na met 20 miljoen slachtoffers het grootste offer in het verslaan ervan te hebben geleverd

5
70 Vageali6888

@68

Dat opheffen van de Sovjet Unie en onafhankelijk worden van oostblok landen was niet zonder slag of stoot gegaan als de Russen geen toezeggingen hadden gekregen.

Na de koude oorlog trokken ze zich 1500 kilometer terug en ontbonden het Warschaupact die als tegenhanger van de Navo opgericht was , het westen liet de Navo bestaan en kropen langzaam dat neutrale gebied van 1500 kilometer in de Russen achterna

6
71 Vageali6888

@71

Deze toezeggingen onder andere :

Hele lijst aan politici die de toezeggingen van de Navo erkennen :
https://uwidata.com/25911-natos-pledges-in-documents-not-to-expand-eastward/

Ook direct van de Navo :
NATO General Secretary Mr Woerner in Brussels on 17 May 1990
"The very fact that we are ready not to deploy NATO troops beyond the territory of the Federal Republic gives the Soviet Union firm security guarantees"
https://www.nato.int/docu/speech/1990/s900517a_e.htm

Die expansie was ook niet toegestaan volgens Europees recht:
"They will not strengthen their security at the expense of the security of other States"
https://www.osce.org/files/f/documents/6/5/39569.pdf

4
72 Vageali6888

Nog steeds geen antwoord waar uit zou blijken waarom oostblok landen opeens de Russen zouden moeten vertrouwen na bijna 50 jaar overheersing en onderdrukking.

Zie de worden Sovjet Unie in je eigen draadje niet de 21 verenigde ondemocratische staten van Rusland.

Misschien een leuke oefening voor je hoe groot is de staat Rusland zonder zijn 21 bijna niet autonome republieken en hoeveel ellende heeft die enkele staat ( rusland zonder de 21 republieken) ons de afgelopen 2 eeuwen gekost en schakel dat in vertouwen naar Polen, Estonia, Finland, etc dat is nl. waarom Oekraïne in grote meerderheid niet meer afhankelijk van Rusland wil zijn.

0
73 Moien

@70 dat lag er toch voornamelijk dat Stalin net zo’n bruut als Hitler was en Putain nu is, ook daar gebruikte hij ook voor een groot gedeelte jonge jongens die helemaal niks met Moskou en omgeving te maken hadden, net als jouw held dat nu doet in deel republieken als Djagestan. Know your history.

1
74 Moien

@71 de GOS werd onder andere door Rusland opgeheven, voornamelijk omdat het een ex wereldmacht was en dat onder Jeltsin/Gorbatsjov inzag ,jouw held Putain, wil die wereldorde herstellen, novorussia bekijk zijn toespraken en epistels, China maakt daar graag gebruik van, maar je bent te blind om dat te zien. China gebruikt Rusland om het Westen te beheersen. Jij bent een elite vechtende elite aanhanger, die de superrijken in het zadel helpt.

1
75 Moien

@71
Dat gebeurde allemaal in jouw dikke duim Ali. Die slagen en stoten waren er wel degelijk en afspraken met het westen kwamen daar niet bij kijken. Je geeft er duidelijk blijk van geen enkel idee te hebben over wat er nu echt gebeurde destijds.

Op 11 maart 1990 verklaarde de Litouwse SSR, geleid door Vytautas Landsbergis, zich onafhankelijk van de Sovjet-Unie. Het Sovjetleger probeerde dit tegen te houden, onder andere door een economische blokkade op te leggen.

Op 30 maart 1990 verklaarde de Estlandse hoge raad dat de bezetting van de Estische Socialistische Sovjetrepubliek (Estische SSR) door de Sovjets illegaal was, en startte een actie om ook onafhankelijk te worden. Op 4 mei 1990 begon een soortgelijke actie in de Letse Socialistische Sovjetrepubliek (Letse SSR)

Op 13 januari 1991 bestormden Sovjettroepen samen met de Alfagroep van de KGB's Spetsnaz-commando's de televisietoren van Vilnius in een poging om de nationalistische media daar de mond te snoeren. Veertien burgers werden hierbij gedood en talloze anderen raakten gewond. Later die maand braken anti-Sovjetprotesten uit in de Georgische Socialistische Sovjetrepubliek (Georgische SSR), waar ook al in april 1989 bloedig geëindigde anti-Sovjetprotesten waren geweest

Op 17 maart 1991 werd in een referendum gestemd voor hervorming van de Sovjet-Unie.[3] Armenië, Georgië, en Moldavië boycotten het referendum. Georgië verklaarde zich na een referendum op 9 april 1991 onafhankelijk.

In de nacht van 31 juli 1991 vielen Russische OMON-commando's uit Riga de Litouwse grens aan en vermoordden zeven grenswachters. Dit verzwakte de positie van de Sovjet-Unie zowel nationaal als internationaal nog verder.

In augustus 1991 vond als gevolg hiervan de Augustusstaatsgreep in Moskou plaats, waarbij een aantal leden van de regering van de Sovjet-Unie de macht van het land over probeerden te nemen van Gorbatsjov. De staatsgreep mislukte en leidde tot veel protesten, aangevoerd door Jeltsin.

De laatste stap in het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd gezet in december 1991, toen ook in Oekraïne massaal werd gestemd voor afscheiding van de Sovjet-Unie. Op 8 december 1991 kwamen de leiders van Rusland, Oekraïne, en Wit-Rusland bij elkaar voor het ondertekenen van het Akkoord van Białowieża. Dit was het einde van de Sovjet-Unie

1
76 Feldwebell

@71 Niet zonder slag of stoot???
Het was gewoon niet meer te handhaven.

2
77 RobP

@76

Dat is verwaarloosbaar als het gaat om opgave van zo'n enorm grondgebied , dat weet je ook wel

Een paar kleine acties hier en daar , maar geen door grootscheepse militaire acties om vast te houden aan dat grondgebied.

Dat was wel anders geweest als Rusland had geweten dat de VS zich niet aan afspraken ging houden en militaire invloed uit ging breiden tot aan de Russische grens

De protesten vanaf de jaren 90 zijn dan ook veelvuldig , en altijd is Oekraine als rode-lijn genoemd

4
78 Vageali6888

@77

De russen kennende hadden ze het flink kunnen rekken als ze hadden gewild , desnoods met de inzet of dreiging van kernwapens , maar deden het niet

4
79 Vageali6888

@79
Jij kent de Russen niet. Dat blijkt telkens weer opnieuw. Zoek een hobby Ali.

3
80 Feldwebell

@79 Bullshit Ali. Alsof ze op de Warschaupact landen kernbommen gaan dumpen.

Ze liepen op de laatste loodjes en het was gewoon niet meer houdbaar.

1
81 RobP

Grappig dat ChatGPT AI

Over de uitspraak van NAVO-secretaris-generaal Manfred Wörner in 1990 "The very fact that we are ready not to deploy NATO troops beyond the territory of the Federal Republic gives the Soviet Union firm security guarantees" zegt ChatGPT :

"Zijn opmerking dat de NAVO geen troepen zou stationeren buiten het grondgebied van de Federale Republiek Duitsland kan worden geïnterpreteerd als een impliciete toezegging of veiligheidsgarantie aan de Sovjet-Unie. Het impliceerde dat de NAVO niet van plan was om troepen te stationeren in voormalige Oostbloklanden."

"In ieder geval heeft de uitbreiding van de NAVO naar het oosten sinds de jaren 1990 bijgedragen aan de spanningen tussen Rusland en het Westen en blijft het een gevoelig onderwerp in de internationale betrekkingen"

2
82 Vageali6888

82 "veiligheidsgarantie aan de Sovjet-Unie"
Inderdaad heel grappig...

0
83 RobP

@82
Heb je problemen met stilzitten? Poetin had nooit moeite met Oekraïense soevereiniteit, ook niet met 'uitbreiding' van de NAVO (op enig moment wilde hij zelf lid worden) en was er geen enkele sprake van enige spanning. Dit alles totdat er in Oekraïne een pro-Europese revolutie uitbrak en zijn stroman aan de kant werd gezet. Toen pas werd de ‘vijand’ troef getrokken, niet eerder.

Rusland heeft niets te zoeken in Oekraïne. Toen niet en nu ook niet. Trolletje.

0
84 Feldwebell

@84

Je husselt allerlei tijdsgewrichten door elkaar ...

In de periode van verdragen en samenwerking met de Navo was er natuurlijk geen groot probleem tussen die twee

"Dit alles totdat er in Oekraïne een pro-Europese revolutie uitbrak ..."
Nee al veel eerder , bekijk de Munich speech uit 2007 nog een keer

https://www.cato.org/commentary/did-putins-2007-munich-speech-predict-ukraine-crisis

5
85 Vageali6888

@85
Dus omdat Rusland het niet wil, mag een land niet vrijwillig beslissen, of ze zich bij een bondgenootschap willen aansluiten.
Verder is Rusland Oekraine binnengevallen, om het land te entnazifiseren, weet u nog wel? Geen woord over wel of geen aansluiting bij NATO of EU.
Maar Poetin had gedacht snel Oekraine te kunnen inpakken en had niet gerekend op hulp van buitenaf.

0
86 sockknitter

@84

Geen enkele moeite met uitbreiding van Navo ?

In 2007 zegt hij voor verdere ontwapening te zijn , tegen een wapenwedloop in de ruimte en meer samenwerking

Over Navo :
"It turns out that NATO has put its frontline forces on our borders, and we continue to strictly fulfil the treaty obligations and do not react to these actions at all.

I think it is obvious that NATO expansion does not have any relation with the modernisation of the Alliance itself or with ensuring security in Europe.

On the contrary, it represents a serious provocation that reduces the level of mutual trust.
And we have the right to ask: against whom is this expansion intended? And what happened to the assurances our western partners made after the dissolution of the Warsaw Pact? Where are those declarations today? "

.


Transcript
http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/24034

4
87 Vageali6888

@86

"Geen woord over wel of geen aansluiting bij NATO of EU"

Geen woord? Talloze woorden zelfs , in talloze speeches en interviews ..onder andere die van vlak voor en na de inval

21 jan. 2022 http://en.kremlin.ru/events/president/news/67828
24 jan. 2002 http://en.kremlin.ru/events/president/news/67843

5
88 Vageali6888

@87
De ontwapening van Rusland kennen we zo langzaam. Ze hebben namelijk 0,0 ontwapend.
Wel is Oekraine ontwapend. Die hebben alle atoombommen aan Rusland teruggegeven.

0
89 sockknitter

@89

Lees je even in over de START verdragen

2
90 Vageali6888

@90
De enige reden waarom Poetin niet wil, dat Oekraine bij de NATO of de EU komt, is, dat Poetin beweert, dat Oekraine bij Rusland hoort.
https://www.rnd.de/politik/russland-krieg-putin-zufrieden-militaerische-spezialoperation-verlaeuft-nach-plan-TWWGUUU4OYPPI7P6ASESXKK27E.html
Op 3-3 2022 was Poetin tevreden over het verloop, omdat alle alle opgaven opgelost waren.
Einmal mehr betonte Putin zudem: „Ich werde niemals meine Überzeugung aufgeben, dass Russen und Ukrainer ein Volk sind.“

0
91 sockknitter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
spookrijder
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Tijd dat dit soort mohammedanen eens goed teruggepakt worden....

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Als ze goed zijn opgeleid worden ze wel aangenomen denk ik.Wat is eigenlijk het probleem?...

2 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"De moord op de mannen is een duidelijke schending van dat vonnis."Hoe weet 'The Rights Forum' dat?Of zijn ze met iets anders bezig?...

8 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

14 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

15 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Toch zijn er wel oplossingen voor deze migratiecrisis. Niet één allesomvattende oplossing - die is niet mogelijk in verband met de huid...

19 minuten geleden geplaatst door Querido not

progressiefliberaal
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Een paar jaar terug vond ik dit nog een onzindiscussie. Maar hij heeft wel gelijk (net als Marianne Zwagerman bijvoorbeeld, trouwens).Er is ...

19 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Indian Top 10 Porn StarUncensored LingeriePinayflidEtection During MassageHoneymoonsex VideosBig Tit Latina TeensAloha PronJapanese Hd Sex VideoShehnaaz Gill PornBigg JuggsBengali Hd XxxChinese Xx ComSunny Leone Ki Mast ChudaiFemale Boss PornMangahebtaiTenn Blow JobsMandego PornNew Sex ComDownload Videos PornhubLesbian Pussy LickingIndian Xxx OnlinePreñagos MedellinScroller BlowAnal HookersBokep Ibu HamilBbw Weight Gain PornEscort Paris 9Gay Porn GamesHot Nude Movie ScenesSlyrim PornPorno GifBrazzers Office SexJapaneseporn GamesTasy Black PornCumshow.funLisa Genshin Impact PornJapanese PornstasEroprofile..comPrno BrasilLatina BlowjibSaudi PornographyCheerleader CameltoesEnglish Sex Hot VideoInterracialanalsexPorn HujabSexy Bhabhi Ki ChutDesi Beauty PornChut MastWifeys WorldTrimmed PussyKatrina ViannaCosplay NakedLittleangelphMalayalam Sex Video DownloadSexy Nangi BhabhiMyfreecmsConnie SwingsPorn In CzechCelebrity Archive MovieSynthis FixxDesi Maa Beta Sex VideoWww 21naturals ComPorn Full MoviGrandmalesbiansGay Sex TrainingUltradonkeyMy Pervy Family .comBlack Porns HdCoqnu.xomSe X TapesJulia Louis Dreyfus FeetMom Selfies NudeIndian Beauty XxxBlojob PicturesFelix-fox PornTammana BoobsPost Cum TorturePornhd TeensNaked Ladies SexKaranjeStepmoms TittiesLatina Step Daughter PornYoung Lana RhoadesAmateur Latina PornR/futanari4 Chan OrgCornos BloggerJeffrey Toobin Zoom Video ClipMilana Vayntrub NsfwTaboomom PornSonia XxxFree HdpussyBlack Swan Sex SceneHiroin XnxxAlavudeenNaked Happy GirlsMarathi Sadi SexWwwsextamilHermaphroditr PornThaliand PornBrokeamateurs PornTamil Sex Dance VideoKajal Sexy FilmXxxxx Video BestEbony Lesbains SquirtingCartoonporn VideosMfx FartingSites De HentaiScarlet JonesSpanked ComicsXnxx Sis BrotherIndian School X VideoDeeivdoMia Khalifa Xx PhotoXxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxMile High MediaXxx Hindi PoranRakhi Sawant XxxTransgender PussySaphic EroticaBbc Handjob DominationPorn HamesPatsy Kensit NudeCastingcouch AsianEnglish Sex Movies ListPor No FilmoviMadisin LeeInternetchicks ComPorn Chat RoomsHairy NudeYoung Indian Sex VideosWww Xxx HShyla JenningaDaddy Sucks CockSophia Burns CuckoldLenatheplug AnalLatina Porn CideosNaked BoatingAlexa Pearl FuckedXxx Female SexFuckingwoesenpaiDessyyc LeakedSex Picture HindiFull Porn Movies Online FreeNude Celebrity VideoFree FornHavy RKorean Pron VideoFitness Babe PornKerala Nude