4 maanden geleden door Koempel in Buitenland | 91 Reacties | 759


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (91)

@50

Heb je geen antwoord ?

4
51 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@44
Lees nou eens een keer alles (En probeer het ook begrijpend) ipv alleen hetgeen je uit komt.

0
52 GreyB    
4 maanden geleden door GreyB

@21 Zou je zo vriendelijk willen zijn om eens een keer te stoppen met al dat gelieg?
Bvd.

0
53 RobP    
4 maanden geleden door RobP

@51
Jawel maar je moet toch wel onderhand moe zijn van het slepen met doelpalen toch?

0
54 Feldwebell    
4 maanden geleden door Feldwebell

@53

Als je aangeeft wat ervan gelogen is wil ik de onderbouwing wel geven , met bronnen

5
55 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@54

Blijkbaar is het speelveld in mijn optiek groter dan bij jou , alles wat ik tot nu toe verkondig past er nog makkelijk op question

5
56 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@52

Deze gaat er wat specifieker op in , dan begrijp je wat ik bedoel

Newly Released Documents Shed Fresh Light on NATO's Eastward Expansion
https://www.spiegel.de/international/germany/bonn-moscow-ties-newly-released-documents-shed-fresh-light-on-nato-s-eastward-expansion-a-5a362292-dfe6-4355-b90f-10d635d7d664

5
57 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@56
Jouw fantasie is zeer zeker een stuk groter en past inderdaad makkelijk op een speelveld van groep 5

0
58 Feldwebell    
4 maanden geleden door Feldwebell

@55 Zie @21 .

0
59 RobP    
4 maanden geleden door RobP

@59

Is allemaal waar helaas

4
60 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@57
Nogmaals,
Er zijn tussen Rusland en de NAVO NOOIT afspraken gemaakt over uitbreiding van de NAVO (al dan niet oostwaarts).
Er zijn afspraken gemaakt tussen Rusland, Duitsland, VS en Frankrijk dat na de eenwording van Duitsland geen andere troepen dan de Duitse in het voormalige Oost-Duitsland gestationeerd zouden worden. De troepen die al aanwezig waren in Berlijn mochten blijven.
DAT was de afspraak, niets meer en niets minder..
Kwam geen NAVO aan te pas..

0
61 GreyB    
4 maanden geleden door GreyB

@60
Vanuit de Russische imperialistische invalshoek bekeken is het inderdaad waar. En nu?

0
62 Feldwebell    
4 maanden geleden door Feldwebell

@60 Vooruit dan, ik zal een klein stukje van je proza eruit lichten:
"Het enige waar Rusland om vroeg is oekraine als neutraal buffergebied te behouden"
Zo vreemd om dan de Krim te annexeren in 2014.
Zo vreemd om dan een burgeroorlog te starten en te steunen sinds 2014
Zo vreemd om dan te zeggen dat de Oekraïne een onderdeel is van Rusland.
Zo vreemd om dan na toezegging tot neutraliteit toch nog het land binnen te vallen.

Ali, je liegt dat je barst en het wordt tijd dat je ermee stopt.

0
63 RobP    
4 maanden geleden door RobP

@55
"Als je aangeeft wat ervan gelogen"

Vrijwel ALLES wat je schrijft is stompzinnigrechtsegenocidePoetinleuegnpropaganda, of stompzinnigrechtseTrumpiedumpieleugenpropaganda of stompzinnigrechtseantialfabetleugenpropaganda of stompzinnigrechtseFvD/-PVVleugenpropaganda of....
De gemeenschappelijke deler is dat het vrijwel ALLEMAAL stompzinnigrechtseleugenpropaganda is wat er uit je toetsenbord tevoorschijn komt!

0
64 Immanuel    
4 maanden geleden door Immanuel

* Verwijderd door de redactie *

65 Koempel    
4 maanden geleden door Koempel

* Verwijderd door de redactie *

66 Koempel    
4 maanden geleden door Koempel
67 sockknitter    
4 maanden geleden door sockknitter

Bevreemd me elke keer weer dat Vage, volledig vergeet dat Oostblok landen zelf protectie zochten na bijna 50 jaar overheersing en onderdrukking door de Russen, die landen zijn niet gek de KGB/FSB bleven het in het huidige Rusland ( trouwens een nog ondemocratischere EU van 21 landen, die alleen in theorie autonoom zijn) voor het zeggen houden en ze hadden gelijk gezien het hoofd van de staat en kerk, KGBÔÇÖers zijn.

Ali vergeet ook dat deel van de afspraken met de het uiteengevallen (o.a. Door de russen zelf) Sovjet Unie en GOS, waren gemaakt en daardoor ontbonden zijn.

Know your history zou ik zeggen.

0
68 Moien    
4 maanden geleden door Moien

@68 Wat Ali ook nooit noemt, is dat het rode leger tot ver voorbij het hart van Europa is opgerukt, ruim meer dan 1000km naar het Westen.
Dat het russische leger decennia lang op minder dan 300 km van de NL'se grens was, en dat er toen alleen al in de de DDR rond de 1000 kernwapens van de Sovjets waren.
Maar nee, het zijn natuurlijk de russen bedreigd worden/werden, en het Westen is expansief.

0
69 Prikkebeen    
4 maanden geleden door Prikkebeen

@69

Niet zo gek dat ze de Nazi's terugdrongen tot in eigen land na met 20 miljoen slachtoffers het grootste offer in het verslaan ervan te hebben geleverd

5
70 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@68

Dat opheffen van de Sovjet Unie en onafhankelijk worden van oostblok landen was niet zonder slag of stoot gegaan als de Russen geen toezeggingen hadden gekregen.

Na de koude oorlog trokken ze zich 1500 kilometer terug en ontbonden het Warschaupact die als tegenhanger van de Navo opgericht was , het westen liet de Navo bestaan en kropen langzaam dat neutrale gebied van 1500 kilometer in de Russen achterna

6
71 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@71

Deze toezeggingen onder andere :

Hele lijst aan politici die de toezeggingen van de Navo erkennen :
https://uwidata.com/25911-natos-pledges-in-documents-not-to-expand-eastward/

Ook direct van de Navo :
NATO General Secretary Mr Woerner in Brussels on 17 May 1990
"The very fact that we are ready not to deploy NATO troops beyond the territory of the Federal Republic gives the Soviet Union firm security guarantees"
https://www.nato.int/docu/speech/1990/s900517a_e.htm

Die expansie was ook niet toegestaan volgens Europees recht:
"They will not strengthen their security at the expense of the security of other States"
https://www.osce.org/files/f/documents/6/5/39569.pdf

4
72 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

Nog steeds geen antwoord waar uit zou blijken waarom oostblok landen opeens de Russen zouden moeten vertrouwen na bijna 50 jaar overheersing en onderdrukking.

Zie de worden Sovjet Unie in je eigen draadje niet de 21 verenigde ondemocratische staten van Rusland.

Misschien een leuke oefening voor je hoe groot is de staat Rusland zonder zijn 21 bijna niet autonome republieken en hoeveel ellende heeft die enkele staat ( rusland zonder de 21 republieken) ons de afgelopen 2 eeuwen gekost en schakel dat in vertouwen naar Polen, Estonia, Finland, etc dat is nl. waarom Oekraïne in grote meerderheid niet meer afhankelijk van Rusland wil zijn.

0
73 Moien    
4 maanden geleden door Moien

@70 dat lag er toch voornamelijk dat Stalin net zoÔÇÖn bruut als Hitler was en Putain nu is, ook daar gebruikte hij ook voor een groot gedeelte jonge jongens die helemaal niks met Moskou en omgeving te maken hadden, net als jouw held dat nu doet in deel republieken als Djagestan. Know your history.

1
74 Moien    
4 maanden geleden door Moien

@71 de GOS werd onder andere door Rusland opgeheven, voornamelijk omdat het een ex wereldmacht was en dat onder Jeltsin/Gorbatsjov inzag ,jouw held Putain, wil die wereldorde herstellen, novorussia bekijk zijn toespraken en epistels, China maakt daar graag gebruik van, maar je bent te blind om dat te zien. China gebruikt Rusland om het Westen te beheersen. Jij bent een elite vechtende elite aanhanger, die de superrijken in het zadel helpt.

1
75 Moien    
4 maanden geleden door Moien

@71
Dat gebeurde allemaal in jouw dikke duim Ali. Die slagen en stoten waren er wel degelijk en afspraken met het westen kwamen daar niet bij kijken. Je geeft er duidelijk blijk van geen enkel idee te hebben over wat er nu echt gebeurde destijds.

Op 11 maart 1990 verklaarde de Litouwse SSR, geleid door Vytautas Landsbergis, zich onafhankelijk van de Sovjet-Unie. Het Sovjetleger probeerde dit tegen te houden, onder andere door een economische blokkade op te leggen.

Op 30 maart 1990 verklaarde de Estlandse hoge raad dat de bezetting van de Estische Socialistische Sovjetrepubliek (Estische SSR) door de Sovjets illegaal was, en startte een actie om ook onafhankelijk te worden. Op 4 mei 1990 begon een soortgelijke actie in de Letse Socialistische Sovjetrepubliek (Letse SSR)

Op 13 januari 1991 bestormden Sovjettroepen samen met de Alfagroep van de KGB's Spetsnaz-commando's de televisietoren van Vilnius in een poging om de nationalistische media daar de mond te snoeren. Veertien burgers werden hierbij gedood en talloze anderen raakten gewond. Later die maand braken anti-Sovjetprotesten uit in de Georgische Socialistische Sovjetrepubliek (Georgische SSR), waar ook al in april 1989 bloedig ge├źindigde anti-Sovjetprotesten waren geweest

Op 17 maart 1991 werd in een referendum gestemd voor hervorming van de Sovjet-Unie.[3] Armeni├ź, Georgi├ź, en Moldavi├ź boycotten het referendum. Georgi├ź verklaarde zich na een referendum op 9 april 1991 onafhankelijk.

In de nacht van 31 juli 1991 vielen Russische OMON-commando's uit Riga de Litouwse grens aan en vermoordden zeven grenswachters. Dit verzwakte de positie van de Sovjet-Unie zowel nationaal als internationaal nog verder.

In augustus 1991 vond als gevolg hiervan de Augustusstaatsgreep in Moskou plaats, waarbij een aantal leden van de regering van de Sovjet-Unie de macht van het land over probeerden te nemen van Gorbatsjov. De staatsgreep mislukte en leidde tot veel protesten, aangevoerd door Jeltsin.

De laatste stap in het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd gezet in december 1991, toen ook in Oekraïne massaal werd gestemd voor afscheiding van de Sovjet-Unie. Op 8 december 1991 kwamen de leiders van Rusland, Oekraïne, en Wit-Rusland bij elkaar voor het ondertekenen van het Akkoord van Białowieża. Dit was het einde van de Sovjet-Unie

1
76 Feldwebell    
4 maanden geleden door Feldwebell

@71 Niet zonder slag of stoot???
Het was gewoon niet meer te handhaven.

2
77 RobP    
4 maanden geleden door RobP

@76

Dat is verwaarloosbaar als het gaat om opgave van zo'n enorm grondgebied , dat weet je ook wel

Een paar kleine acties hier en daar , maar geen door grootscheepse militaire acties om vast te houden aan dat grondgebied.

Dat was wel anders geweest als Rusland had geweten dat de VS zich niet aan afspraken ging houden en militaire invloed uit ging breiden tot aan de Russische grens

De protesten vanaf de jaren 90 zijn dan ook veelvuldig , en altijd is Oekraine als rode-lijn genoemd

4
78 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@77

De russen kennende hadden ze het flink kunnen rekken als ze hadden gewild , desnoods met de inzet of dreiging van kernwapens , maar deden het niet

4
79 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@79
Jij kent de Russen niet. Dat blijkt telkens weer opnieuw. Zoek een hobby Ali.

3
80 Feldwebell    
4 maanden geleden door Feldwebell

@79 Bullshit Ali. Alsof ze op de Warschaupact landen kernbommen gaan dumpen.

Ze liepen op de laatste loodjes en het was gewoon niet meer houdbaar.

1
81 RobP    
4 maanden geleden door RobP

Grappig dat ChatGPT AI

Over de uitspraak van NAVO-secretaris-generaal Manfred W├Ârner in 1990 "The very fact that we are ready not to deploy NATO troops beyond the territory of the Federal Republic gives the Soviet Union firm security guarantees" zegt ChatGPT :

"Zijn opmerking dat de NAVO geen troepen zou stationeren buiten het grondgebied van de Federale Republiek Duitsland kan worden geïnterpreteerd als een impliciete toezegging of veiligheidsgarantie aan de Sovjet-Unie. Het impliceerde dat de NAVO niet van plan was om troepen te stationeren in voormalige Oostbloklanden."

"In ieder geval heeft de uitbreiding van de NAVO naar het oosten sinds de jaren 1990 bijgedragen aan de spanningen tussen Rusland en het Westen en blijft het een gevoelig onderwerp in de internationale betrekkingen"

2
82 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

82 "veiligheidsgarantie aan de Sovjet-Unie"
Inderdaad heel grappig...

0
83 RobP    
4 maanden geleden door RobP

@82
Heb je problemen met stilzitten? Poetin had nooit moeite met Oekra├»ense soevereiniteit, ook niet met 'uitbreiding' van de NAVO (op enig moment wilde hij zelf lid worden) en was er geen enkele sprake van enige spanning. Dit alles totdat er in Oekra├»ne een pro-Europese revolutie uitbrak en zijn stroman aan de kant werd gezet. Toen pas werd de ÔÇśvijandÔÇÖ troef getrokken, niet eerder.

Rusland heeft niets te zoeken in Oekraïne. Toen niet en nu ook niet. Trolletje.

0
84 Feldwebell    
4 maanden geleden door Feldwebell

@84

Je husselt allerlei tijdsgewrichten door elkaar ...

In de periode van verdragen en samenwerking met de Navo was er natuurlijk geen groot probleem tussen die twee

"Dit alles totdat er in Oekraïne een pro-Europese revolutie uitbrak ..."
Nee al veel eerder , bekijk de Munich speech uit 2007 nog een keer

https://www.cato.org/commentary/did-putins-2007-munich-speech-predict-ukraine-crisis

5
85 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@85
Dus omdat Rusland het niet wil, mag een land niet vrijwillig beslissen, of ze zich bij een bondgenootschap willen aansluiten.
Verder is Rusland Oekraine binnengevallen, om het land te entnazifiseren, weet u nog wel? Geen woord over wel of geen aansluiting bij NATO of EU.
Maar Poetin had gedacht snel Oekraine te kunnen inpakken en had niet gerekend op hulp van buitenaf.

0
86 sockknitter    
4 maanden geleden door sockknitter

@84

Geen enkele moeite met uitbreiding van Navo ?

In 2007 zegt hij voor verdere ontwapening te zijn , tegen een wapenwedloop in de ruimte en meer samenwerking

Over Navo :
"It turns out that NATO has put its frontline forces on our borders, and we continue to strictly fulfil the treaty obligations and do not react to these actions at all.

I think it is obvious that NATO expansion does not have any relation with the modernisation of the Alliance itself or with ensuring security in Europe.

On the contrary, it represents a serious provocation that reduces the level of mutual trust.
And we have the right to ask: against whom is this expansion intended? And what happened to the assurances our western partners made after the dissolution of the Warsaw Pact? Where are those declarations today? "

.


Transcript
http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/24034

4
87 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@86

"Geen woord over wel of geen aansluiting bij NATO of EU"

Geen woord? Talloze woorden zelfs , in talloze speeches en interviews ..onder andere die van vlak voor en na de inval

21 jan. 2022 http://en.kremlin.ru/events/president/news/67828
24 jan. 2002 http://en.kremlin.ru/events/president/news/67843

5
88 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@87
De ontwapening van Rusland kennen we zo langzaam. Ze hebben namelijk 0,0 ontwapend.
Wel is Oekraine ontwapend. Die hebben alle atoombommen aan Rusland teruggegeven.

0
89 sockknitter    
4 maanden geleden door sockknitter

@89

Lees je even in over de START verdragen

2
90 Vageali6888    
4 maanden geleden door Vageali6888

@90
De enige reden waarom Poetin niet wil, dat Oekraine bij de NATO of de EU komt, is, dat Poetin beweert, dat Oekraine bij Rusland hoort.
https://www.rnd.de/politik/russland-krieg-putin-zufrieden-militaerische-spezialoperation-verlaeuft-nach-plan-TWWGUUU4OYPPI7P6ASESXKK27E.html
Op 3-3 2022 was Poetin tevreden over het verloop, omdat alle alle opgaven opgelost waren.
Einmal mehr betonte Putin zudem: ÔÇ×Ich werde niemals meine ├ťberzeugung aufgeben, dass Russen und Ukrainer ein Volk sind.ÔÇť

0
91 sockknitter    
4 maanden geleden door sockknitter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Laatste reacties
Benzardi
Telers kunnen groente of fruit soms niet kwijt, No Waste Army koopt op tegen verspilling

@3Ik zou niet weten, waarom men alleen mooi gevormde produkten in je winkel wilt hebben. Dat wordt alleen maar aangepraat.Dat zal best, ma...

zojuist geplaatst door Benzardi

progressiefliberaal
Snurken voor je vijftigste verjaardag is gevaarlijker dan je denkt - wel.nl

Klopt, voor je het weet heb je de harde kaft van een boek op je voorhoofd.Aan de andere kant, dat kan ook na je vijftigste gebeuren. Ik ga h...

1 minuut geleden geplaatst door progressiefliberaal

Malinois
MEERDERE AANVALLEN GEMELD TUSSEN RUSLAND EN OEKRA├ĆNE

Die Duitsers spelen ook met vuur zeg. Baerbock wil een ÔÇťwinterbeschermingsparapluÔÇŁ voor Oekra├»ne (o.a. uitbreiding luchtverdediging). Z...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

Moien
MEERDERE AANVALLEN GEMELD TUSSEN RUSLAND EN OEKRA├ĆNE

Dat er buitenlandse huurlingen aan beide kanten meevechten, ontkent niemand, dat er NAVO soldaten meedoen aan Oekraïense zijde kan je niet hard...

7 minuten geleden geplaatst door Moien

Moien
Milit├Ąr-Experte: Ukrainische Teilerfolge werden ├╝bersch├Ątzt - WELT

@4 @5 lezen blijft moeilijk, voor de genocide liefhebbers, blijkt maar weer....

9 minuten geleden geplaatst door Moien

Immanuel
Milit├Ąr-Experte: Ukrainische Teilerfolge werden ├╝bersch├Ątzt - WELT

"Over het geheel genomen krijgt Oekraïne te weinig militair materieel, ook niet om zichzelf te verdedigen tegen Russische luchtaanvallen in het...

17 minuten geleden geplaatst door Immanuel

Immanuel
Milit├Ąr-Experte: Ukrainische Teilerfolge werden ├╝bersch├Ątzt - WELT

@3"Over het geheel genomen waren de verliezen aan beide kanten schrikbarend hoog. Reisner beschouwt de cijfers van ongeveer 160.000 gesneuveld...

20 minuten geleden geplaatst door Immanuel

sockknitter
Telers kunnen groente of fruit soms niet kwijt, No Waste Army koopt op tegen verspilling

@2"Een ondernemer moet wel winst maken"De telers ook.Men kan niet van te voren zien, of een produkt wel de juiste vormen heeft.Ik zou ni...

28 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Benzardi
Telers kunnen groente of fruit soms niet kwijt, No Waste Army koopt op tegen verspilling

@1Dat is helemaal niet gek, dat supermarkten het niet kopen, want de consument wil graag een rond appeltje enz.Een ondernemer moet wel win...

36 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Benzardi
'Koeman heeft me niet gebeld, Oranje is afgesloten'

Hij heeft mij ook niet gebeld, voor mij is Oranje ook afgesloten. ­čśü...

40 minuten geleden geplaatst door Benzardi

fap.xxxyoujizzyoujizzyoujizzspelletjesSpele