Politie bezig met het verwijderen van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag.
Volledig scherm
Politie bezig met het verwijderen van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag. © ANP

Straffeloos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

1587 arrestatiesBinnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de bijna 1600 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.

156 reacties

  • bart mackenzie

    11 maanden geleden
    Nog niet zo lang geleden kreeg je een bekeuring als je 2 meter op het trottoir fietste. (Heb ik ervaren). Die goede oude tijd is voorbij.
  • Misjel Harten

    11 maanden geleden
    Beste politieagenten van Nederland, mijn advies aan jullie is om je bij volgende demonstratie massaal ziek te melden. Het Openbaar Ministerie staat namelijk totaal niet achter jullie inzet. Dus lekker thuis blijven. Laat de aanklagers, advocaten, en rechters zelf de rotzooi maar opruimen.
  • J.C. Kattestaart

    11 maanden geleden
    Tunnelbak afsluiten,niemand meer in of er uit ( wat het weer ook is) en 24 uur uit laten zitten dan krijgen ze aandacht. Geen sanitair,eten OM de politie hoefde niets anders tedoen dan toezien.
  • Rens Janson

    11 maanden geleden
    Als dit zo door gaat heb je straks burgers tegen burgers er zijn er zat die deze toestand zat zijn en eigen rechter gaan spelen
  • Henk Schrama

    11 maanden geleden
    Dit is het begin van het einde of het einde van het begin. Wie het weet mag het zeggen maar in wat voor land leven wij ? In ieder geval in een land waar je de snelweg mag blokkeren een berg troep mag achter laten en niet wordt vervolgd. Nederland is hard op weg het lachertje van Europa en misschien wel van de hele werled te worden. Het betreden van de snelweg is strafbaar en vuil, blikjes en peuken op straat gooien is ook strafbaar. Hier hadden toch geldboetes voor uitgedeeld kunnen worden ?
  1. Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal
    PREMIUM

    Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal

    De prinsessen Beatrix, Margriet en Irene hebben voor ruim 2 miljoen euro stukken grond verkocht rond Paleis Soestdijk, blijkt uit onderzoek van AD Amersfoortse Courant. Voor een ander, meer omstreden stuk grond hebben de prinsessen een voorlopige koopovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. Omwonenden hadden hen gevraagd de grond juist niet te verkopen om de ruimte en het groen te behouden.
    Baarn, Soest
  2. Bijna 1600 demonstranten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd
    Play
    agent gebeten

    Bijna 1600 demonstran­ten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd

    Extinction Rebellion (XR) blokkeerde zaterdag sinds 12.00 uur voor de zevende keer de A12 bij Den Haag. De demonstratie, die ruim vijf uur duurde, gold als protest tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie. De politie heeft in totaal 1579 demonstranten opgepakt, 40 van hen worden strafrechtelijk vervolgd. Lees alle ontwikkelingen van vandaag terug in ons liveblog hieronder.