KWIK, KWEK EN KWAK

Larven 'niet heel lang meer' in linkerbeen van Freek Vonk: 'Houden het strak in de gaten'

11 maanden geleden / Aangepast: 11 maanden geleden / Beeld © ANP
Larven 'niet heel lang meer' in linkerbeen van Freek Vonk: 'Houden het strak in de gaten'

KWIK, KWEK EN KWAK

Larven 'niet heel lang meer' in linkerbeen van Freek Vonk: 'Houden het strak in de gaten'

11 maanden geleden / Aangepast: 11 maanden geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Freek Vonk (40) heeft nog altijd de drie larven in zijn linkerbeen zitten uit Costa Rica. Volgens de bioloog gaat het 'nog steeds ontzettend goed' met zijn drie baby's, die hij Kwik, Kwek en Kwak heeft genoemd. Zo laat hij weten in een (ietwat onsmakelijke) update via Instagram. Wees gewaarschuwd...

"Het voelt dan alsof iemand ineens BAM een paar hete naalden in mijn been steekt!"

Als Freek afgelopen april ontdekt dat hij 'drie ongevraagde verstekelingen' in zijn linkerbeen heeft meegenomen uit Costa Rica, besluit hij ze te laten zitten. De presentator wil naar eigen zeggen zien hoe 'ze zich ontwikkelen en hoe hard ze groeien'. Tot op de dag van vandaag zitten de larven in zijn been. Inmiddels is het 55 dagen na 'de bevruchting' en zijn de larven flink gegroeid.

Omdat ze een stuk dikker en groter zijn, doen ze ook meer pijn dan voorheen. 'Dit op compleet willekeurige momenten (tijdens mijn slaap, op een vliegveld, tijdens het eten, etc.) en het voelt dan alsof iemand ineens BAM een paar hete naalden in mijn been steekt! Soms duurt het wel een kwartier voordat het ophoudt, maar het duurt (gelukkig) nooit langer dan dat', schrijft Freek bij een aantal weerzinwekkende video's. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De bioloog heeft besloten om de larven te laten zitten om te onderzoeken hoe ze zich ontwikkelen zodat artsen hiervan kunnen leren. Toch duurt het niet lang meer voordat de larven zijn lichaam verlaten, of 'geboren worden' zoals Freek het zelf omschrijft.

Even lijkt het erop dat de beestjes afgelopen week al zijn been verlaten, maar het blijkt vals alarm. 'Maar één ding is zeker, het duurt niet heel lang meer, en vanaf nu houden we het strak in de gaten, en de larven hebben 'huisarrest'', aldus Freek. 'Zodra ze weten hoe het is om lief te spelen, mogen ze naar buiten komen! Hopelijk pas over een week, als we terug zijn in Nederland!'

RTL Boulevard
Freek Vonk