Wagner-baas Jevgeni Prigozjin viert de overwinning in Bachmoet, maar voormalig Russisch bevelhebber Girkin vindt die overwinning volledig “zinloos”.
Volledig scherm
Wagner-baas Jevgeni Prigozjin viert de overwinning in Bachmoet, maar voormalig Russisch bevelhebber Girkin vindt die overwinning volledig “zinloos”. © AFP / AFP

Voormalige Russische bevelhebber hekelt "zinloze" overwinning in Bachmoet: “Verspilling van levens, tijd en middelen”

Terwijl Wagner-baas Jevgeni Prigozjin de vermeende overwinning in Bachmoet viert, vraagt de voormalige Russische bevelhebber Igor Girkin zich af of de verovering van de Oost-Oekraïense stad wel de enorme Russische verliezen waard is geweest. Hij noemt het vanuit strategisch oogpunt een volledig “zinloze operatie”.

25 reacties

  • Bart Verwegen

    11 maanden geleden
    Natuurlijk, dit was enkel om de schijn van 'overwinning' binnen eigen land hoog te houden.
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    Er zijn toch nog Russen die door de Poetin-propaganda heen kijken. Hartverwarmend. Want zelfs hier in ons eigen land zijn er die deze invasie-oorlog nog rechtvaardigen.
  • Marianne Van den Lemmer

    11 maanden geleden
    30.000 soldaten die vechten voor Rusland gesneuveld, dubbel zoveel gewond. Voor 1 stad(je). Hoeveel steden heeft Oekraïne? Deze man is ook een oorlogsmisdadiger, maar dan eentje meer een beetje meer verstand.
  • Yves Van den Abbeele

    11 maanden geleden
    Is elk gewapend conflict per definitie dan niet zinloos...
  • guy meynen

    11 maanden geleden
    De oude Grieken kenden dit reeds. Ze noemden het een Pyrrhus overwinning. Zover reikt de kennis van Poetin blijkbaar niet.