Vladimir Poetin moet van 31 procent van de Nederlandse ondervraagden terechtstaan vanwege oorlogsmisdaden
Volledig scherm
Vladimir Poetin moet van 31 procent van de Nederlandse ondervraagden terechtstaan vanwege oorlogsmisdaden © via REUTERS

Onderzoek: meeste Nederlanders willen Oekraïne blijven steunen tot alle bezette gebieden zijn heroverd

Ruim de helft van de Nederlanders (58 procent) vindt dat Oekraïne weer de baas moet zijn in alle gebieden die nu nog zijn bezet door het Russische leger en pro-Russische separatisten, inclusief de Krim. Dat blijkt uit een Brits onderzoek in vijf westerse landen in opdracht van de Oekraïense denktank New Europe Center.

  1. Inkijkje aan het front bij Bachmoet: ‘De Russen blijven maar komen’
    PREMIUM
    Met video's

    Inkijkje aan het front bij Bachmoet: ‘De Russen blijven maar komen’

    Rostyslav Likhach (34, roepnaam Byker) heeft een dochter van vier maanden als hij in januari naar het front bij Bachmoet gaat. Daar vecht de Oekraïense soldaat tegen de Russen, ontsnapt hij aan de dood dankzij een spijker en raakt hij gewond door een tankgranaat als hij schuilt in een kelder. Dit is het dagboek dat hij in die periode schrijft, vaak met bevroren vingers. ,,Wij doden ze, maar er komen steeds nieuwe.”
  2. Bom onder deepfakesite: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Bom onder deepfakesi­te: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Nederlandse instanties hebben een belangrijke slag geslagen tegen de website die al jaren ongehinderd én ongestraft deepfake-pornofilmpjes van beroemdheden verspreidt. In de afgelopen weken zijn er tientallen filmpjes van BN’ers en Kamerleden offline gehaald, na onderzoek van het AD. Sommige video's, bijvoorbeeld van de leden van het Koninklijk Huis, stonden al jaren online en werden ruim 100.000 keer bekeken.