De gevolgen van het sturen van munitie met verarmd uranium aan het Kiev-regime (afvn.nl)


Op 21 maart 2023 kondigde de Britse minister van Defensie Annabel Goldie in het House of the Lords van het Britse parlement aan dat Groot-Brittannië (VK) granaten met verarmd uranium aan Oekraïne zou geven. Ook verkondigde ze het leveren van een squadron Challenger 2-gevechtstanks aan Oe ...

door Hollander1967 in Politiek  ·  14 Reacties

  • 9
  • 329x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dan te bedenken dat de Oekraïners dit op hun eigen grondgebied zullen gaan gebruiken.
Dat er nog mensen zijn die dit goed praten. Echt niet te bevatten.

3
1 Seconda

@1 Mensen hebben geen benul van wat ze wordt aangedaan. De media betracht een absoluut zwijgen over de gevolgen die we nu al zien van het inzetten van verarmd uranium. De aanval op chmelnytski van 13 april trof volgens de russen de opslag van de munitie voor deze Challenger tanks (Eerder op de avond plaatste ik al een bericht hierover).

Wij weten zelf ook heel weinig over nucleaire straling. Mij is altijd angst ingeboezemd voor Gamma-straling. Dit is echter alleen schadelijk bij langdurige blootstelling. Alfa en Beta-straling zijn bij een directe aanval zoals op Chmelnytski veel gevaarlijker en de media horen ons te informeren als er zo'n (kanker)-wolk aankomt.

Maar we worden dom gehouden. Aangetoond is nu dus dat die munitie is geleverd en de russen kennende, hebben ze die troep direct vernietigd om een aanval ermee op rusland te voorkomen. De reden waarom de media dit stil houden lijkt me duidelijk: ze willen het draagvlak voor de wapenleverantie niet in gevaar brengen en houden ons daarom ongeinformeerd.

3
2 Hollander1967

@1
De munitie is enorm pantserdoorborend en heeft verder niets met een kernwapen of wat ook te maken. De Russen gebruiken het ook. Daar hoor ik je niet over dramaqueen.

@2
Er is geen sprake van een radioactieve wolk. Ook niet wanneer verrijkte munitie explodeert. Trol

6
3 Feldwebell

Samira Alaani, een kinderarts in het Falluja General Hospital, is een van de vele artsen die een breed scala aan ongebruikelijke geboorteafwijkingen begonnen op te merken bij de baby's die na het begin van de Amerikaanse bezetting in 2003 ter wereld kwamen. ook nieuw en ongebruikelijk in natura. Alaani en haar collega's waren een van de eersten die internationaal alarm sloegen door rapporten te publiceren die het hoge aantal geboorteafwijkingen in ziekenhuizen in Falluja en Basra documenteerden. In 2013 verklaarde Alaani in een interview met de BBC:

We zijn begonnen met het registreren van deze gevallen in oktober 2009 en we hebben vastgesteld dat er 144 baby's worden geboren met een afwijking op elke 1000 levendgeborenen. We denken dat het te maken moet hebben met besmetting door de gevechten in onze stad, ook nu, bijna tien jaar later. Het is niet uniek voor Falluja; ziekenhuizen in het Anbar-gouvernement en vele andere regio's van Irak laten een stijgende lijn zien. [2]


https://merip.org/2020/09/birth-defects-and-the-toxic-legacy-of-war-in-iraq/

3
4 eh

@4
Vindt je het gepast om in deze context met dit aan te komen? Het gaat er hier enkel en alleen om Oekraïne zwart te maken. Die hebben nu wel wat anders aan hun hoofd dan jouw gewauwel over Falluja.

6
5 Feldwebell

@3 , Waarom noemt u #2 Hollander1967 een trol? Hij heeft meer dan 2 jaar niets op NK geplaatst afgezien van een 4-tal reacties 10 maanden geleden. Sinds lange tijd heeft hij vandaag weer 2 reacties geplaatst. Iemand met zo weinig reacties is een trol?! Bovendien verwijst u inzake #2 Hollander1967 naar 'een radioactieve wolk'. Die opmerking is niet in dit maar een ander topic gedaan. Dan lijkt me uw reactie in dat topic thuis te horen.

3
6 Graaier1000

Verarmd uranium is een van de meest besproken verontreinigingen met betrekking tot aangeboren afwijkingen. De Wereldgezondheidsorganisatie bracht in 2003 een rapport uit met de titel "Potential Impact of Conflict on Health in Iraq", waarin werd gesuggereerd dat verarmd uranium mogelijk verband houdt met meldingen van toegenomen kankers, geboorteafwijkingen, reproductieve gezondheidsproblemen en nierziekten bij de Iraakse bevolking sinds 2003. .

Amerikaanse bases in Irak gebruikten brandputten om alles, van computers tot banden, te verbranden in grote openluchtputten die jarenlang dag en nacht brandden.Internationale activisten beschuldigden het Amerikaanse ministerie van Defensie van nalatigheid voor het gebruik van een wapen in Irak dat giftig afval verspreidt naar plaatsen waar burgers wonen, voedsel verbouwen en water putten. Studies van Amerikaanse veteranen die zijn geraakt door eigen vuur met granaatscherven van verarmd uranium hebben ook verbanden aangetoond tussen uranium en verstoringen in reproductieve hormonen, waaronder onvruchtbaarheid.

https://merip.org/2020/09/birth-defects-and-the-toxic-legacy-of-war-in-iraq/

1
7 eh

@5
Gewauwel?
Ik waardeerde je kennis over wapensystemen ed. zeer, maar bij deze ben je voor mij van je voetstuk gevallen.
Eerder al dat je goedpraatte dat Zelensky Russisch grondgebied zou willen innemen fronsde ik mijn wenkbrouwen.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/893985-washington-post-zelenski-wil-aanvallen-op-russisch-grondgebied?bekijk=c6322716&cid=6322716&page=1&orderBy=newest
Het zou alleen maar Putin in de kaart spelen.
-----Als hij dat doet dan speelt hij Putin in de kaart.
De bedoeling was, dacht ik, dat P. a la Vietnam door het thuisfront zou worden gecorrigeerd.
Doch als Rusland zelf wordt aangevallen dan kan P. de held spelen die het vaderland gaat redden.----
We willen toch geen oorlog met de Russen? Vrede is een stuk dichterbij als P. het boetekleed moet aandoen.
Eerder hadden we wat dat betrefd dezelfde mening en wel heel makkelijk veranderde jij van mening.

3
8 eh

@5
"Vindt je het gepast om in deze context met dit aan te komen? Het gaat er hier enkel en alleen om Oekraïne zwart te maken."
1) Het ging over de Britten die munitie met verarmd uranium willen leveren.
2) Juist dat aanpassen van nieuws maakt mensen argwanend en bevordert extremistisch stemmen. Flapdrol

3
9 eh

"De munitie is enorm pantserdoorborend en heeft verder niets met een kernwapen of wat ook te maken. De Russen gebruiken het ook."
Omdat de Russen zeer vervuilend spul gebruiken is het geen punt als wij dat ook doen???
Al zou die TS een wappie, trol of Putinlover zijn, ook dan kan zo'n persoon wel eens met een terecht punt komen , dan moet je dat volgens mij beter erkennen dan dat ze later met de eer kunnen gaan strijken van dat jij niet gelijk had en zij wel.

3
10 eh

@3 : ik reageer op dit bericht niet op iets anders. Je claim dat Rusland munitie met verrijkt uranium in de Oekraïne gebruikt mag je m.i. wel even onderbouwen met wat linkjes.
Denk dat de pers er vol van had gestaan.

4
11 Seconda

@11
Verarmd uranium klinkt klaarblijkelijk heel controversieel in de oren van een pipo zoals jij, maar het is in feite gangbare antitank munitie. De Russen gebruiken op dit moment o.a. de Svinets-1 die gemaakt is van tungstenstaal, en de Svinets-2 die bestaat uit verarmd uranium. Zo spectaculair is het allemaal niet. Linkjes zoek je maar zelf, het interesseert me verder niet wat je geloofd.

Je hebt een bloedhekel aan Oekraïne, het op ongekende schaal plegen van oorlogsmisdaden door de Russen boeit je daarentegen niet. Zoveel is duidelijk.

5
12 Feldwebell

@8
Ik praat helemaal niets goed ik geef daar een van de opties die op tafel lagen, dat is wat anders.
@10 Het betreft hier helemaal geen munitidepot, dan zie je altijd bij de secundaire explosies de munitie in het rondvliegen. Het ontploft nooit in 1 keer allemaal als bij deze explosie. En het is bekend dat Oekraine daar raketbrandstof voor een SS-19 ICBM had opgeslagen. De Russen gebruiken dit natuurlijk voor propaganda met veel drama: ‘Kijk ons eens, 20 himars en 1.000.000 ton munitie vernietigd, 2 Zelenskys en een radioactieve wolk richting Europa’.

Jij trapt erin met ook nog een verkapte vingerwijzing naar het westen. Wie is er nu de flapdrol?

7
13 Feldwebell

@12 : zo spectaculair is het allemaal niet?!? Vandaar ook die verhoogde kanker gevallen in gebieden in de jaren nadat men het gebruikt heeft. Gewoon niet doen!
En tja, de Russen hebben ze er niet mee want ze doen het op hun eigen grondgebied..m

4
14 Seconda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Offtopic

@2678 GraaiJouw knipsels en het verhaal dat jij daaraan toevoegt doen beseffen dat dit soort verwikkelingen tussen forumgenoten voor een arge...

zojuist geplaatst door Querido not

Nicks R. Van
NS sluit meeste geldautomaten op stations uit angst voor plofkraken

De service neemt steeds af terwijl Koolmees de prijzen wil ophogen. Dat rijmt toch niet met elkaar?...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

progressiefliberaal
Nest gekraakt en nog geen broedpartner: het zit webcammende visarend niet mee

Nou ja, als hij een OnlyFans-account opzet, dan kan hij misschien in ieder geval nog wat verdienen met die webcam....

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
10 Years Later, Russian Volunteer Fighters Recall Fueling the War in Donbas - The Moscow Times

Google TRANSlate: https://www-themoscowtimes-com.translate.goog/2024/04/23/10-years-later-russian-volunteer-fighters-recall-fueling-the-war-in-d...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@189 Natuurlijk kijk jij op de bezoekers van Aldi neer. Doe niet zo schijnheilig zeg. En verder kun je niet lezen maar dat verbaast me niks w...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
NASA ontvangt weer data van 47 jaar oude Voyager 1-sonde na software-update

Nieuw bewijs dat je echt niet elke twee jaar een nieuwe telefoon hoeft te kopen....

10 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Weer eens een draadje naar de gallemiezen door onderling gezeik tussen een paar . . . . Next....

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

https://www.youtube.com/watch?v=RA-txZPC1KULaten we dat maar in de films houden....

15 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@1 Wie heeft er tegenwoordig nog zin om te leven XD...

15 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Xxx NiñadIcon MaleBbsexStraight Shota HentaiCreampies AnimeLord Of The G StringRécits PornographiquesLive De PornôXvideos JapanesePunjabi Aunty NudePepper Xo PornChuthindiPorn Star Indian VideoLesbia PussyForced Bisex CuckoldHentaicreaturesTubepornXhamstwrliveHeintail AnimeSpytugGranny BlowjobsSpnk BngKathleen Bradley NudePornomadrastraDesi Saree XnxxTalking To CuckKitty DanxBooru HentaiCumshots LadyboyJaelyn FoxBaby's XxxShakeela Sex BfBus Me ChudaiVporn VideosPornbitchesLa SirenaSex With AlienXxx HijastraMiya Khalifa SongMistress BallbustingSexvidios IndianAnimated Porn LesbianJesse Pony PornLana Rhoades StepsisMidgets NakedRaquel Welch NakedLois From Family Guy NakedFollando.gordasPor NhbSex In ComAdult X MoviesWife AssfuckingKai PornPornos Mujeres DesnudasOncam SexeDildo DpInterracisl AnalLena The Plug New Bbc VideoHentai Porn ComicsPerversedfamilyForced Boobs PressIndian Sex Video ScandalLeah GittiGhosted PornColegiala De VerdadThick Girls NakedGlory Hole Swallow VideosCheerleade PornFurry Hentai GameXnxn IndianSeax BfMusalmani BfHindi Full Hd Porn VideosPerv TubeHot Nud TeensA V PornThisvid .comAnella Danger PornFitbryceTamilsexpornএক্সভিদেওBrother In Law Sex VideoMomy Forced PornBig Boob JigglingChaturlabePhatest AssesEbony Indian PornParris Hilton Blow JobHot Wife FacialHentai Em PortuguêsCollage TittiesSrinagar SexNepali Xxxx VideoCute PenisShe Wants More Of The Bbc . Giselle MontesJada Stevens InstagramPron Video DownloadPolice Wali Ki ChudaiMilf Porn SitesIndian Dp PornBadmasti HindiSlutty ConfessionsHidden Camera Massage ParlorUr PornExtreme Anal InsertionSayman PornHot Bra XxxMommy Sleeping XxxTarzan X FullSon Helps Mom PornNvg GirlsXmovies.xomKajal Raghwani XxxFree Tamil Porn VideosKendra Lust JordiElegantrawBlue And Sexy VideoKylie Rocket OnlyfansPornou AnalBig Tit TeenPawg WifeNyyxxiiWrestling Porn VideosShemale Public PornSeeeex HdMassage RepublicPornmoieAnime HemtaiLady Gaga NakedHollywood Movie Sex MovieBig Tits NurseGrind On A PillowAlyssa Funke PornThecummonerXcideLaura Harris Movies And Tv ShowsFlight Attendent PornTumblr SexR TiktokthotsXnxx Lesbian PornRedhead Hot NudeXxxx Video Free DownloadXvideos Com Free DownloadTs Fucks GuyXxxxdxxBest Sex SeriesHindi College BfBest Brazzers ComTia PornKatie Price Porn