Van den Berg bekeerde zich tot de islam: 'Spijt dat ik het niet eerder gedaan heb'

Van den Berg bekeerde zich tot de islam: 'Spijt dat ik het niet eerder gedaan heb'

19-05-2023 20:12
238

Davy van den Berg vindt het jammer dat hij zich niet eerder heeft laten bekeren tot de islam. Dat vertelt de middenvelder van PEC Zwolle voor de camera van ESPN.

De 23-jarige Van den Berg bekeerde zich na het overlijden van zijn moeder. Hij kwam er lange tijd niet voor uit, maar besloot het toch te doen. "Ik kreeg heel veel positieve reacties. Ik heb spijt dat ik het niet eerder gedaan heb, maar dat is nou eenmaal hoe het is gegaan. Als ik een ander kan adviseren, zou ik zeggen dat je er open en eerlijk over moet zijn vanaf het eerste moment."

Naast positieve reacties krijgt Van den Berg ook veel vragen van vrienden en familie. "Ik merk steeds meer dat mensen geïnteresseerd raken in het verhaal erachter. Maar ook in het geloof zelf, de normen en waarden. Ik vind het ook leuk om er met mensen over te praten."

De middenvelder maakte iets bijzonders mee tijdens zijn reis in Mekka. "Voor ik die reis maakte, stond ik op nul doelpunten en twee asissts. Na mijn reis sta ik op drie goals en zeven asissts. Dat heb ik daar om gevraagd. De dag erna dacht ik erover na: 'Hey, hier heb ik om gevraagd een paar weken geleden'. Dat was heel erg mooi."