Viermaal zoveel migranten over de Middellandse Zee onderweg als vorig jaar

(Vertaling: E.J. Bron)

Ze geldt als de gevaarlijkste migratieroute ter wereld, en toch riskeren tienduizenden jaarlijks de tocht over de Middellandse Zee. Na enkele jaren relatieve rust nemen de aantallen dit jaar weer enorm toe. De reden zou gelegen kunnen zijn in dalende prijzen.

In de eerste vier maanden van dit jaar steeg het aantal migranten dat probeerde via de Middellandse Zeeroute naar Europa te komen, naar het viervoudige in vergelijking met vorig jaar. 42.165 mensen probeerden de Middellandse Zee over te steken. Intussen vindt bijna twee derde deel van de immigratiepogingen via deze route plaats; de route over land is duidelijk minder belangrijk geworden. Minstens 156 personen zijn in deze periode op deze route om het leven gekomen of worden vermist.

Alleen al in één weekend in april kwamen er ongeveer 3000 migranten in Italië aan; de meesten van hen werden in de buurt van de kust door de Italiaanse kustwacht onderschept. Echter ook de “redders uit zeenood” zijn weer actief, wier rol omstreden is, omdat de verdenking bestaat dat zij eerst de voorwaarden creëren waaronder de immigranten de overtocht wagen.

Het hoofd van het EU-agentschap voor grens- en kustwacht (Frontex), de Nederlander Hans Leitjens, verklaarde gisteren in een interview met het persbureau AFP dat de strategie van de mensenhandelaars veranderd zou zijn. Inmiddels zouden er geen rubberboten, maar stalen boten gebruikt worden, die bijvoorbeeld in Libië op het strand in elkaar gelast zouden worden. Omdat deze boten nog geen $ 1000,- kosten, zouden de prijzen voor de overtocht gedaald zijn. “De lagere prijs betekent dat ze grotere hoeveelheden nodig hebben. Er is dus een reden waarom ze meer overzetten.”

Leitjens ontkende dat Frontex migranten terug zou dringen. De organisatie zou het vaak aan de Libische kustwacht toestaan om de boten terug aan land te begeleiden, dat zou heel iets anders zijn.

In werkelijkheid is bij de stalen boten dezelfde vraag te stellen als bij de rubberboten – ze varen met buitenboordmotoren, die een hoog brandstofverbruik hebben. Boten, die in de buurt van de Italiaanse kust worden onderschept, zijn nauwelijks de hele route zelf gevaren; daarvoor zouden ze zo veel brandstof nodig hebben dat e rop de boot geen plaats meer voor mensen zou zijn. Ze moeten dus een groot deel van de route gesleept zijn.

De vervanging van de rubberboten door primitieve stalen boten zou er een aanwijzing voor kunnen zijn dat de levering van rubberboten inmiddels onder controle is. Alleen verbazingwekkend dat dit niet lukt bij de buitenboordmotoren, die grotendeels van Japanse producenten afkomstig en tamelijk duur zijn.

Een serie EU-landen heeft een betere grensbewaking van het blok geëist, nadat vorig jaar het aantal illegale grensoverschrijdingen het hoogste aantal van 2016 had bereikt. 80% van de immigratiepogingen werd door volwassen mannen ondernomen.

Ook in de VS en Groot-Brittannië worden op dit moment recordaantallen immigranten geregistreerd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Viermaal zoveel migranten over de Middellandse Zee onderweg als vorig jaar

  1. Julia zegt:

    Vreemd toch dat wij o.a. ook met drinkwater tekorten te maken krijgen. Het is een grote bak ellende de enorme invasie van migranten uit alle windstreken uiteindelijk hebben we woningen genoeg en het geld in de failliete staatskas stroomt weelderig met miljarden aan de invasie. Het is toch een paradijs dat gave landje van Rutte.

    Geliked door 2 people

    • Marijke zegt:

      Precies dat zet ik ook ergens anders neer. Te hoge stikstofconcentraties en water tekort en gewoon 800 tot 900 mensen per week binnen laten en daarna de gezinshereniging nog. Daarom geloof ik er niks van. Meer mensen is hogere stikstofconcentraties en meer waterverbruik. Het is dus een grote HOAX. Dat kan niet anders.

      Geliked door 2 people

  2. hw rademaker zegt:

    het begint een afgezaagd onderwerp te worden ieder land heeft toch een zoveel mijls zone het z.g.n vrije verkeer onderling van de inwoners van de eu
    heeft toch niks te maken met euro touristen ik denk dat metalen schepen zich moeten melden en toestemming moeten vragen met de radar heb je ze zo in beeld gewoon op volle zee terug sturen geen landing rechten
    houten en rubber bootjes zie je niet op de radar

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    JA WAT WIL JE MET DIE GEWELDIGE ALL IN VAKANTIES IN NEDERLAND ..JE HELE FAMILIE MAG MEE
    ALLES INCLUSIEF. JE VREET JE GRATIS IEDERE DAG VOL

    APPARATEMENT GRATIS

    DUS WIE WIL DAT NOU NIET EN DIE 120 EURO PER DAG

    WAAR KRIJG JE DAT NOU NOG MEER ??

    DUS HOLLAND TOF LANDJE . EN JA

    WE MOGEN OOK TERUG NAAR ONS LAND VOOR DE EXTRA VACANTIE

    WELCOME UKRAINE

    DE ECHTE VLUCHTLINGEN ZITTEN IN RUSLAND

    E MOT WEL JE MUIL HOUDEN NATUURLJK

    OOM HET IS TENSLOTTE OOK UW OORLOG ???????????????????????????????

    Geliked door 4 people

    • LUCIA zegt:

      @ Ome Bob; Ja vluchteling is het nieuwe yuppenberoep geworden dan moet je bedenken dat noch de Surinamers noch de Indo’s ooit hun familie konden laten overkomen, zelf niet in schrijnende gevallen van hereniging i.v.m. ziekte of dood .

      Ik sprak, ik meen 2 jaar geleden, een Surinaamse vrouw die ik kende van mijn vorige werk kwam haar tegen op de albert cuyp, de hele familie zit hier, aardig goed geboerd, broers zitten in onroerend goed, zij is econoom haar vent ook een goede baan enfin..haar ouders zaten nog in Suriname want die wilden hier niet naar toe ..maar die worden een jaartje ouder en alle kinderen zitten hier, niet handig dus. Zij is een beetje de regelneef dus via jurist geprobeerd, met allerlei constructies over mogelijke kosten die zouden kunnen ontstaan, waarbij de familie volledig garant stond…. en ja je hebt het niet over een arme familie, ouders in Sur hadden ook centen maar slot van het verhaal….Het was niet mogelijk om deze mensen over te laten komen. Dan praat je wel over mensen, een hele familie die zich hier de beris gewerkt hebben…en nou komen die vluchtelingen en familiehereniging is gewoon ook allemaal mogelijk… en dan hebben we het over mensen die hier nog geen spat gewerkt hebben… dus en de Surinaamse gemeenschap en de Indische zijn woest en terecht.

      Geliked door 4 people

      • bobzelf zegt:

        LUCIA zegt:
        14 mei 2023 om 06:33

        JA MEISSIE
        DE GEDACHTEN GANG VAN DE OMHOOG GEVALLENEN LANDVERRADERS IS ONBEGRIJPELIJK
        WERKELIJK VOLKOMEN ONBEGRIJPELIJK ..

        MAAR HET VOLK STEMDE WHAHHHAHA WHAHAHAHAHA

        DUS OP NAAR DE VOLLEDIGE ONDERGANG

        MAAR WIJ HIER . NEVER GIVE UP TOCH ??

        DIT WIL JE TOCH NIET OP JE GEWETEN HEBBEN ?/
        DIKKE KUS

        OME VLADYBOB

        EN ECHT 200.000 MENSEN MET EEN HOOIVORK EN HET IS MORGEN OVER ..

        Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    In militaire termen noem je dit een “target rich environment”.

    Like

  5. Oliedom zegt:

    Vertrekkend OM-baas Gerrit van der Burg: ’Ik denk dat de georganiseerde misdaad in 2030 beheersbaar is🤣
    Dit is ook zo’n v d burg met zijn; Ik denk dat enz.,
    Nou gijs , de oude lichting is nog druk bezig, maar de nieuwe lichting “Hoogopgeleide criminelen” komen er al aan!😡😡

    Like

  6. Dr. Heinz zegt:

    Een gouden handel voor die criminele mensen smokkelaars!!
    Die pakken per persoon 4000,- en meer!!!
    Het zijn geen zielige arme vluchtelingen, dat zijn rijke economische parasieten!!!
    En ook vele criminelen die hun land verlaten, omdat ze naar lui lekker land Nederland willen waar ze alles gratis krijgen en dat tot hun dood!!

    Geliked door 2 people

    • Jules Vismale zegt:

      De EU heeft gewoon deze hele immigratiegolf veroorzaakt met hun open grenzen en ze zijn dus ook medeverantwoordelijk voor de vele duizenden verdrinkingen onder de migranten in de Middellandse Zee en de Noordzee!
      Gelukkig komen velen onder hen er allang achter dat er in Nederland lang niet altijd een soort peperkoekhuisje en Luilekkerland op hen wacht omdat deze uitvreters ook geregeld op straat belanden of in kou, regen en tocht!
      Figuurlijk gezien zijn die lui nog veel stommer dan ezels, iets wat eigenlijk letterlijk opging voor alle stoute kinderen uit het verhaal van Pinokkio, waarin zij naar Luilekkerland werden gebracht door de Valse Koetsier an d e hoop daar eveneens gratis eten, drinken en snoep te krijgen of zich losbandig te verdragen!
      Hierna veranderden al die kinderen in ezels later om alsnog te gaan werken omdat arbeid namelijk adelt en luiheid ooit waar wordt afgestraft! Alles is nou eenmaal niet gratis in deze wereld!

      Like

  7. leeuw7 zegt:

    Nederlandse premier en WEF Global Leader Rutte voert vluchtelingenagenda uit.
    Uitvoering ondanks vluchtelingenchaos.De psychopaat Mark R. is een vloek voor Nederland!!

    Geliked door 1 persoon

  8. Harry zegt:

    Knap staaltje van Afrikaanse scheepsbouw trouwens dat bootje op de foto boven het artikel !
    Dat kunnen ze hier in een blindeninstituut nog beter !

    Geliked door 1 persoon

  9. Hendrik de Zwijger zegt:

    Als ze wisten wat we met ze zouden doen zoals in 1960, dan kwam er niemand.
    Want laten we eerlijk wezen, wie moet er vluchten ?
    De burger vlucht voor een beter leven, en als hij of zij echt moet vluchten, dan hebben ze wat uitgevreten, en dat schorem halen we binnen, want die linkse kliek wil dat ons eens zo mooie Nederland naar de klote moet.

    Like

  10. BigLJohn zegt:

    Geen wonder dat er steeds meer en meer komen. Want vanuit Afrika waar armoe troef heerst komt men naar Europa waar alle luxe gratis is. Gratis huis met inboedel, gratis huur en stook, gratis ziekenfonds, en ga zo maar een uur door. Deze gekte verzonnen door politici zorgt er nog eens voor dat een ploeg van de politie ons ooit uit huis komt zetten (in eerste instantie verzetten wij ons daartegen) omdat ons huis de bestemming heeft gekregen voor indringers, zijnde negers of Arabieren.

    Like

  11. ronjaspers zegt:

    Die nazi/rotschild en bilderberg psychopaat klauSS schwab zei onlangs dat ze problemen hadden met hun (NWO) agenda.Daarom gingen ze hem versneld uitvoeren,dus meer soldaten van allah naar europa.Voor meer vragen over de islamitische invasie naar europa,en de illegalen karavanen naar de amerikaanse grens.Verwijs ik jullie graag door naar de extreem linkse multimiljardair,bilderberger en psychopaat george soros.Die george soros is trouwens ook gespecialiseerd in verkiezingsfraude wereldwijd.

    Like

    • Boike zegt:

      @ ronjaspers 14 mei 2023 om 21:29

      Gisteravond weer een leuk staaltje van kansparel-logica gehoord.
      Een Marokkaan ging tekeer tegen een bejaarde Nederlander.
      Hij woonde in Nederland. Hij betaalde belasting. Hij had dus rechten. Zelfs meer rechten dan een gepensioneerde Nederlander. Want die leefde op zijn kosten.
      Het wordt met de dag gekker in het ruttig gave land van de duivelaanbidder.

      Geliked door 1 persoon

  12. scherpschutter1943 zegt:

    Ik bid tot de god van de christenen en CC tot Allah dat alle vluchtelingen moge verdrinken op hun reis naar de vleespotten van europa. In een soortgelijk gebed vraag ik de goden om rutte met zijn hele sodom en gomorrabende per direct met een goddelijke laserstraal te doden (zoals in starwars). Ik zou de praktizerende christenen in nederland willen verzoeken om nou eens op te houden met dat achterlijk gedoe over naastenliefde want dat geeft alleen maar ellende. Voorbeeld Er worden 10 afrikaanse testosteron bommen verplicht bij jou ingekwartierd. Ze zijn nog geen kwartier binnen of je beide tienerdochters liggen al volledig vaginaal uitgewoond onderaan de zoldertrap. Ze zuipen je bier op, liggen de hele dag op hun luie reet tv te kijken op jou kosten. Zetten de verwarming op 30 graden (zijn ze in hun thuisland gewend, zo’n temperatuur) en verpatsen je inboedel bij de plaatselijke lommert. Ik wil wel eens zien welke christen dit, al gebeden prevelend, accepteert. Christenen, 1:de heer is mijn herder maar met geld kom je verder 2: koop christelijke waar dan helpen wij elkaar. e3: bij de kerk staan zondag meer mercedessen dan fietsen. Zo, weer genoeg medemenselijkheid voor vandaag.

    Like

Plaats een reactie