Gewapende overval op winkel in Leek. Verdachte voortvluchtig, politie staakt grootschalige zoekactie op Nienoord

Het arrestatieteam is opgeroepen na een winkeloverval in Leek. De overvaller is de bossen bij landgoed Nienoord ingevlucht.

Het arrestatieteam is opgeroepen na een winkeloverval in Leek. De overvaller is de bossen bij landgoed Nienoord ingevlucht. Foto: Persbureau Meter

De Primera-winkel aan de Bosweg in Leek is donderdag rond 15.00 uur overvallen. De politie begon een grootschalige zoekactie op het nabijgelegen Landgoed Nienoord. Het hele gebied is uitgekamd, maar de verdachte is niet gevonden.

Bij de overval is een medewerker bedreigd met een wapen. Er raakte niemand gewond. Drie scholieren waren getuige. Ze liepen net voor de winkel langs toen de verdachte de weg over kwam rennen en de winkel in ging. Korte tijd later zagen ze hem weer naar buiten komen en hadden ze door dat er iets niet in de haak was.

Een andere getuige weet te melden dat de overvaller een uur voor de winkel heeft gestaan, aan de overkant van de Bosweg.

Zoekactie

De politie startte een zoekactie. Ze heeft daarbij Burgernet ingezet. De verdachte, een circa 18-jarige man, werd voor het laatst gezien in de omgeving van Landgoed Nienoord.

De politie was daar donderdagmiddag met veel mensen aanwezig. Agenten kamden met een droneteam het bos van het landgoed uit. De dienst speciale interventie, een arrestatieteam van de politie, zocht ook in het gebied. Dat team had politiehonden bij zich. De zoektocht in het bos werd bemoeilijkt omdat er nog wandelaars en fietsers waren.

Zware wapens

Iets na vijven kwamen nog twee extra wagens van de politie aan, met agenten die zich haastig klaarmaakten met kogelvrije vesten en zware wapens. Dat extra arrestatieteam ging ook het bos in. Het komt niet vaak voor dat de politie met zulk zwaar geschut op pad is.

Rond zes uur staakte de politie de zoekactie op Nienoord. ,,Het hele gebied is uitgekamd, maar de verdachte is niet gevonden. We gaan zoeken op andere plekken’’, zei een lid van een van de politieteams.

Tekst gaat verder onder de foto.

De politie heeft een signalement van de verdachte gedeeld en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Ze benadrukt dat mensen die de verdachte zien zelf geen actie moeten ondernemen, maar het alarmnummer 112 moeten bellen.