Advocaat niet emotioneel: 'Op een gegeven moment is het tijd om afscheid te nemen'

Advocaat niet emotioneel: 'Op een gegeven moment is het tijd om afscheid te nemen'

11-05-2023 15:07
27

Dick Advocaat leeft niet met speciale gevoelens toe naar zijn laatste thuiswedstrijd met ADO Den Haag. De 75-jarige trainer verloor afgelopen maandag met 4-2 van Jong Ajax, waardoor het seizoen van ADO als een nachtkaars uitging. 

"Waarom zou ik emotioneel zijn? Ik zie er niet naar uit en ik zie er ook niet tegenop", aldus Advocaat op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Dordrecht, opgetekend door Voetbal International. Volgende week vrijdag staat voor Advocaat het laatste duel met ADO op het programma, waarna hij wellicht met pensioen gaat.

"Er zullen best dingen zijn die ik mis", vervolgt Advocaat. "Ja, oké, je voelt je fysiek weliswaar nog goed. Maar op een gegeven moment is het moment om afscheid te nemen." Als hij afscheid had genomen van ADO in het oude stadion, waren er wellicht meer emoties bij komen kijken. 'Misschien was het anders geweest als we nog in het Zuiderpark hadden gespeeld. Daar heb ik zelf gespeeld. Hier heb ik nooit gevoetbald. Ik zal hier ook nog weleens terugkomen. Elke wedstrijd? Zéker niet elke wedstrijd."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!