FEYENOORD KAMPIOEN

Geen drankverkoop, geen selfiestick, niet meer dan één aansteker; lees hier alles over huldiging Feyenoord

Eerdere huldiging van Feyenoord
Eerdere huldiging van Feyenoord © Rijnmond
Rotterdam bereidt zich voor op een groots feest. Maandag is de huldiging van Feyenoord, dat zondag naar alle verwachting landskampioen wordt, met Go Ahead Eagles als laatste horde. Iedereen die wil mag komen, er zijn geen toegangsbewijzen of leeftijdsbeperkingen, maar er mag ook veel niet. Om je goed voor te bereiden op het feest en te voorkomen dat je bij de ingang of daarvoor al voor een verrassing komt te staan, zetten we de belangrijkste geboden, verboden en logistieke tips op een rij.

Wanneer moet ik waar zijn?

De huldiging is op de Coolsingel, voor het Stadhuis. Via grote schermen kun je op de hele Coolsingel gratis meekijken, die wordt daar speciaal voor ingericht. Als het vol is, is er ook gratis plek op de Binnenrotte. Daar kun je de huldiging ook op een groot scherm volgen.
Het terrein gaat om 09:00 uur open voor publiek, om 12:00 uur is de huldigingsceremonie op het balkon van het Stadhuis. Het Stadhuis zelf is alleen open voor genodigden en de pers.

Hoe kom ik er?

De hele Coolsingel en de zijstraten zijn tijdens de huldiging afgesloten. Al vanaf zondag is verkeer rondom de Coolsingel beperkt. Je mag komen hoe je wil, maar het handigst is lopend, fietsend of met het ov.
Houd er rekening mee dat sommige tramhaltes niet in gebruik zijn en dat metrostation Stadhuis is afgesloten. Het dichtstbijzijnde metrostation is Beurs, waarbij het altijd weer een gok is welke trap omhoog je naar welke straathoek brengt.
De Coolsingel is ook goed aan te lopen vanaf Centraal Station. De auto laat je het beste op een P+R, die zijn meestal gratis als je daarna verder reist met het ov.

Is er eten en drinken, zijn er toiletten?

Je kunt op het terrein geen eten of drinken kopen. Er zijn ook geen extra watertappunten. Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar alleen in zachte verpakking, dus niet in hard plastic en zonder bestek.
Per persoon mag je niet meer dan 1 liter water meenemen en dat moet dus in een 'zacht' flesje zitten, een petfles mag wel, een thermoskan niet. Je kunt het water zo nodig weer kwijt in verschillende extra toiletten op het terrein.

Wat mag ik niet meenemen?

De lijst is lang, hij staat in zijn geheel op rotterdam.nl/huldiging-feyenoord. We lichten er een paar verboden uit waar je zelf misschien niet aan denkt. Je mag bijvoorbeeld maar één aansteker meenemen. Vuurwerk, alcohol en (soft-)drugs zijn verboden. Vlaggen mogen mee, maar alleen met stokken korter dan een meter en dunner dan 20 mm doorsnee.
Huisdieren zijn niet toegestaan, voor geleidehonden is een uitzondering. Voor die mensen is ook plek in een speciaal vak voor mensen met een beperking, daarover hieronder meer. Stichting Gebruikers Assistentiehonden adviseert om een assistentiehond niet mee te nemen. De stichting waarschuwt dat de Mobiele Eenheid geen rekening met assistentiehonden kan houden als er ongeregeldheden uitbreken.
Glaswerk, blikjes en grote flessen mogen niet, net als helmen, flesjes en potjes, nagellak en parfum, spuitbussen en wc-papier. Grote hoeveelheden papier en confetti komen er niet in. Ook trommels, megafoons, vuvuzela’s en gastoeters zijn verboden. Als het regent, kom je met een paraplu met ijzeren of houten punt niet naar binnen. Foto's en filmpjes maak je zónder selfiestick. Je mag je drone ook niet meenemen.
Wat je wel mee moet nemen is een identiteitsbewijs. Heb je die niet, kun je geweigerd worden. Bij de ingang is een tassencontrole.

Nog iets wat niet mag?

Voor alle huisregels kijk je op de eerdergenoemde pagina van de gemeente, maar het komt neer op: niks kapotmaken en je niet misdragen. Er hangen camera's om de boel in de gaten te houden en voor eventuele opsporing achteraf. Voor de huldiging van Feyenoord gelden dezelfde gedragsregels als in De Kuip, zo schrijft de gemeente op haar site.

Kan ik komen als ik een beperking heb?

Ja, er is een speciaal vak voor het Stadhuis voor mensen met een beperking. Je kunt je op maandag tot 11.00 uur melden bij ingang H. Je mag één begeleider meenemen en je wordt naar je plek begeleid. Als het speciale vak vol is, moet je naar een gewoon vak.
Mensen met een rolstoel krijgen voorrang voor het speciale vak. Waar dat speciale vak en alle ingangen zijn, is te zien op een kaart die de gemeente woensdag publiceert.

Moeten mijn kinderen naar school?

Ja, maar GroenLinks gaat donderdag in de vergadering van de Rotterdamse gemeenteraad vragen of kinderen maandag vrij van de basisschool en de middelbare school kunnen krijgen, net als zes jaar geleden. Dus wie weet...
De voorbereidingen op de Coolsingel zijn in volle gang

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl