Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Rome verdubbelt afvalberg die in Amsterdam wordt verbrand: wekelijks 180 vuilniswagens vol

De Italiaanse hoofdstad Rome verdubbelt de huisvuiltransporten richting de vuilverbranding van Amsterdam. Vanaf eind mei gaat er 1800 ton Romeinse rommel per week met de trein naar Nederland.

181 reacties

  • Peter Rykmans

    12 maanden geleden
    Dat Nederlands belastinggeld naar Italie gaat om te ondersteunen en vervolgens gebruikt om hun afval naar Nederland te sturen/ verbranden in de ovens Amsterdam. Wel raar dat GroenLinks gemeente Amsterdam muisstil over de gifwolk die onstaat over deze stad. Stelletje hypocrieten om boeren en vissers weg te pesten om de natuur te beschermen.
  • reini van Leijden

    12 maanden geleden
    Maar één woord voor schandalig
  • M.L. van Vlerken

    12 maanden geleden
    Heb wel eens een programma gezien op de VPRO meen ik dat de afvalverwerking in Italië over het algemeen in handen van de maffia is. Zo raar is het dus niet dat het smerig ruikt boven Amsterdam, zal wel flink wat chemische rommel inzitten of word dat wekelijks onderzocht? Zitten wij dadelijk met het kankerverwekkende afval uit Italië. Alles voor de money. Gezondheid maakt niet uit.
  • Brigitte Muthert

    12 maanden geleden
    Fijn en de overheid maar zeiken over stikstof en wij maar meer betalen
  • anita brouwer

    12 maanden geleden
    "een verbrandingsoven stuitte op principiële bezwaren van burgemeester Virginia Raggi. De Vijfsterrenbeweging, waar Raggi een prominent lid van is, vreest de dioxine-uitstoot" Gelukkig kan ze nu haar, met €200/ton afgekochte geweten sussen met de gedachte dat die dioxine-uitstoot nu ergens anders plaatsvindt.... mooi hoor, een politica met principes....
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Israël bereidt grootschalige operatie voor in Rafah, waar de helft van Gaza's inwoners naar toe vluchtte
    PREMIUM

    Israël bereidt grootscha­li­ge operatie voor in Rafah, waar de helft van Gaza's inwoners naar toe vluchtte

    Israël is ‘vergevorderd’ met uitgestelde plannen voor een grootschalige grondoperatie in Rafah, in het zuiden van Gaza. Na de recente clash met Iran heeft Rafah - waar de top van Hamas zich zou hebben verschanst - weer de hoogste prioriteit voor premier Netanyahu. Een volgend humanitair drama dreigt, want meer dan de helft van de 2,3 miljoen mensen in Gaza is naar deze stad gevlucht.