ECB blijft geld pompen in economie om inflatie te stimuleren (volkskrant.nl)


'De euro is er om te blijven. Het is een onomkeerbaar proces', zo zei een krijgshaftige president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) die met het oog op de komende verkiezingen in Nederland en Frankrijk zijn tanden liet zien. ...

door Tjeempie in Economie  ·  20 Reacties

  • 4
  • 539x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De (EU) ECB drukt momenteel 80 miljard per maand aan Euro's af met een druk op de knop en financieert Bayer, BASF, Lufthansa, Deutsche Post, Deutsch Wohnen, BMW, etc. De EU vind dat klaarblijkenlijk daar extra geld hard nodig is.

De EU laat daarmee enrome kansen liggen, 960 miljard per jaar, bijvoorbeeld; hoeveel Afrikaanse landen kunnen we daarmee veiligmaken, hoeveel asielzoekers kunnen we daar een nieuw huis van laten bouwen in hun land van oorsprong, hoeveel beter kan de gezondheidszorg en het welzijn van ouderen gemaakt worden, hoeveel keer kunnen we daarvan de schuld van Griekeland aflossen aan de Duitse banken... bedenkt u het maar. Ik vind het vooral schokkend dat "solciale" politici nog pro-EU zijn als het vrije Europa in een afgrond glijdt.

Bron : http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/bedrijven-krijgen-financiering-ecb/

Bron : http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/tegenlicht-blijft-e80-miljard-ecb/

0
1 Ruud100

@1 de ECB koopt schuldpapier op. Overheden en bedrijven moeten dat terug betalen. Is dus niet hetzelfde als weggeven aan arme Afrikaanse landen of de Nederlandse gezondheidszorg.

0
2 YeahWhatever

De ECB de FED van Europa met Al-Capone achter de PC.

1
3 welofniet

De roodgloeiende geldpersen spugen 24-7 bankbiljetten uit om de EU voort te laten bestaan

0
4 Tjeempie

@2 zou kunnen. Dit is echter niet hetzelfde als het opkopen van 80 miljard euro per maand aan bedrijfobligaties zoals in de marketupdate bron en VPRO tegenlicht verslaggegeven is (http://www.npo.nl/vpro-tegenlicht/27-11-2016/VPWON_1257590).

Met opkopen van bedrijfopbligaties worden bedrijven gefinancieerd. Die bedrijven kopen van dat geld weer andere bedrijven op. Het geld dat de ECB hieraan uitgeeft wordt gecreerd met de computer. Hoewel niemand hiervoor werkt is geld net zo echt en net zo makkelijk uit te geven als het geld op uw priverekening.

0
5 Ruud100

@2 Klopt (deels).
Maar de punten van @1 zijn niet zomaar weggeven.
Het asielzoekrprobleem oplossen en beter gezondheidszorg hebben een positieve invloed op de economie. Daarmee stroomt er meer inkomstenbelasting naar de staatskas en mindre uitkeringen uit de staatskas. Meer mensen profiteren mee. Minder mensen gaan gebukt onder bezuinigen.

0
6 Rex

Waar blijft al dat geld in vredesnaam .. aan welke strijkstokpilaren blijft dat hangen?

0
7 Tjeempie
8 Ruud100

@7 Als je 47 minuten de tijd kunt maken dan wordt het in NPO tegelicht gedegen uitgelegd :

0
9 Ruud100

Een reiziger komt aan in een klein dorpje, gaat naar het plaatselijke hotel, legt e100 op de toonbank en zegt: "Ik ga de kammers even bekijken. Als het me bevalt blijf ik hier een nacht slapen".

De hotelier lost zijn e100 schuld af bij de bakker.
De bakker lost zijn e100 schuld af bij de molenaar.
De molenaar rent naar de graanboer en lost zijn schuld af.
De graanboer geeft de hotelier e100 omdat hij het hoertje van vorige week nog moet betalen.

Op dat moment komt de potentiele gast terug en zegt dat de kamers niet voldoen.
Hij pakt zijn e100 en vertrekt.
Niet wetende dat de e100 die in zijn zak zit e400 aan schulden heeft afgelost question

0
10 Rex

@8 Thanx! question


Hier onder alvast een kort overzichtje van linkje Ruud inzake EU-geldpomperijen, Economie voor Dummies (moi question zeg maar

De ECB begon in juni met het opkopen van bedrijfsobligaties en heeft inmiddels al meer dan €10 miljard van deze schuldpapieren op de balans staan. Maar welke bedrijven worden op deze manier (indirect) geholpen aan goedkope financiering? Dat wordt duidelijk aan de hand van het volgende overzicht, dat onlangs door de centrale bank werd vrijgegeven. Op het lijstje staan diverse grote Duitse autofabrikanten, telecombedrijven, elektronicagiganten, energiebedrijven en financiële dienstverleners.

0
11 Tjeempie

@9 Een aanrader, Thanx again!

question

0
12 Tjeempie

Dus de ECB is Muttie merkel aan het helpen, en de rest van de EU mag daar straks voor bloeden??

0
13 Logic

@5 Het is, helaas, wel precies hetzelfde. Toen er geen staatsobligaties meer te koop waren, is men bedrijfsobligaties gaan opkopen. Allemaal vanuit de (ijdele) hoop dat bedrijven met de opbrengsten van die obligaties investeringen zou gaan doen en daarmee economische groei zou bevorderen. Economische groei levert een hogere inflatie en gaat de rente vanzelf weer omhoog. Dit is niet gebeurd, het geld is niet in de reële economie terechtgekomen, maar blijven hangen in de financiële sector.

Neemt niet weg dat je als ECB het geld dan maar gewoon kunt gaan uitdelen. Waarom zouden ze het dan niet gewoon aan iedere burger geven? De ECB schept geld in de computer, bij terugbetaling wordt dat geld weer in de computer vernietigd.

0
14 YeahWhatever

@14 Dat de ECB ook staatsobligaties kocht zoals u schrijft was mij niet bekend. Ik wist ook niet dat dat mocht. Van welk land heeft de ECB staatsobligaties gekocht?

Het geld wordt niet aan de burger gegeven omdat de EU daarmee de schulden van de multinationals gaan oplopen waardoor de oneindige "the sky is the limit" economie geremd wordt.

Over geld naar de bruger "helikoptergeld"" is veel geschreven maar niemand heeft het geprobeerd. Het is wel mogelijk binnen de mogelijkheden en regels die de ECB heeft; "u schrijft een eeuwigdurende obligatie uit waarop u nooit hoeft af te lossen en geen rente betaalt. Die verkoopt u aan de ECB en in ruil daarvoor krijgt u gratis geld bijgeschreven op uw betaalrekening"

Bron : http://daskapital.nl/2016/03/oh_jee_iedereen_gebruikt_het_h.html

Met het huidige beleid lopen de belastingen op. Met belastinggeld worden nog steeds banken en bedrijven gered* waardoor de belasting verder oploopt. Doordat ook de inflatie harder oploopt dan de burger salarissen krijgen de burgers meer schuld. Meer schulden is goed voor de economie en goed om de burgers onder controle te houden; u moet omdat u anders u schuld niet kan aflossen, u gaat wat anders doen omdat u anders meer belasting moet betalen.

Bron : https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/23/italie-redt-noodlijdende-bank-5904749-a1538199

0
15 Ruud100

Naast alle verdwenen belastinggeld, is dit opnieuw een zaak van politiek-crimineel (nieuw) geld vers van eigen drukpers. De Firma "Nooit Genoeg" is hier aan het werk.
Bij de EU zijn het dus gewoon ordinaire valse munters. en dat is verschrikkelijk strafbaar. volgens onze wetgeving
En zij gaan vrijuit?
Hoe kan dat?
En Dijsseltje doet flink aan mee aan deze georganiseerde misdaad!

0
16 Wil je niet weten

Aanvullend 80 miljard EURO per maand wordt er "bij " gedrukt.

0
17 Wil je niet weten

Laten ze maar eens wat geld onder de bevolking verdelen in plaats van onder de multinationals
Denk dat dan de schulden een stuk minder gaan worden

0
18 eoghanfeehily

@15 "Dat de ECB ook staatsobligaties kocht zoals u schrijft was mij niet bekend. Ik wist ook niet dat dat mocht. Van welk land heeft de ECB staatsobligaties gekocht?"

Mijn fout, ik bedoelde natuurlijk: men is naast het opkopen van obligaties van de financiële sector, ook schuldpapieren van de niet-financiële gaan opkopen. Ik vermoed dat ik banken en overheden in mijn hoofd had verstrengeld tot een en hetzelfde...

0
19 YeahWhatever

ik weet niet. je wordt geflest waar je bij staat. een 2 ltr pak melk ging van 0.99 (nov 2016)linea recta naar 1,39 en nu 1,29...andere produkten blijven zelfde prijs maar zit minder in verpakking. allemaal kunstmatige ingrepen als je t mij vraagt. inflatie kan toch niet ZO snel gaan?

0
20 Lets keep it cool

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
Ongebruikelijk veel sneeuw gevallen in Finland

Zoals iemand zei:De opwarming van de aarde laatnog even op zich wachten....

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

Wedergeboren
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@2 "Van 8 uur s'morgens tot 5 uur s' avonds op de bouw werken. Dat is pas vermoeiend." Jouw onware beweringen lezen. Dat is pas verm...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
’Asielstroom wordt nog groter’

Engeland stuurt asielzoekers naar Rwanda!Top nu Nederland nog. Maar hier gaan we juist meer opvangen..... Gaaf land joh.......

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@2 @3 Steek vooral je kop niet boven het maaiveld uit want er zijn altijd wel zeikerds die niet kunnen wachten om 'm eraf te meppen....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@13 Met alleen maar eenzijdig domlinks geneuzel, waar de meeste mensen nu wel doorheen kunnen prikken, trap jij er nog steeds in. Zal wel door j...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@162 Een heel tokkiegezin dus. Pfff.......

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Graaier1000
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

"Tegenover TROS zegt ze het volgende heftige verhaal. "Ik neem zo’n drie shows per dag op. Je staat drie keer per dag minstens anderhalf uur o...

18 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Botlleneck
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@167 Gewoon niet op reageren.Geen aandacht geven.Dan gaat het vanzelf weg....

19 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

eh
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@5Het enige wat tot nu toe bekend is volgens mij, is dat dat kolonistenjongetje dood in dat Palestijnse dorp is gevonden. De toedracht heb ik ...

21 minuten geleden geplaatst door eh

Botlleneck
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@166.Dank je.En zo is dat.Had zelf geen zin om op de aandachtgeile kleuter te reageren....

22 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Indian Hot Web Series Porn VideoJapanese Cheating Porn MoviesPornomovieVirgin Teens AnalVr Gay PornBangros.cimVideos Amado De SexoOlga KentXnxx Bollywood ActressPorn.moviesسكس نومAlura JansonDulhan Ki SuhagraatSexy Naked AsianMiho IchiliMessed Up PornMia Kalifa FeetHot Girl Boobs PicHentaibroObokozuNice Big TitsAssespicsVideos De Colegialas PornosXnx ViodesPorncatchXxx Bf 18Pron Sex Full HdJulia Ann PornstarJulia Ann BikiniBig Clit TribbingHoney Haze PornChathub]Free Porn VintageXxnx Video IndianBibimamiiDeprexion PornBraziliam Gay PornNaked Porn YogaMilitary Women PornKeepers BabeXnxx Back SideBf Hd LocalYoupornoAgedsexMackenzie Jones NakedPrincess Of Painal BebaStrip ShatMelhor Atriz PornograficaPornor BraileiroLil Girl NudeKeralaxvideoAnimated Boob SuckingIndia Summer Mom14pornSkipthegame Roanoke VaAnime 3d PornsVideo Sexs IranMarta Milans NudePornfidelyEjyptian PornTallyberry OnlyfansNeighbour Porn VideosTabu Sex MovieStockingteasePorn In FresnoShemale Fuck MachineEmoreBrazilion PornBig Tit Only FansOt Megan NudesZenitsu X NezukoAngelina Jolie Nude SceneLexi Lore Porn VideosOld And YoungxxxDestny DevilleReddit Watchitfortheplotانجمن لوتیHantai TubesLauren Lapkus NakedSims 4 Sex ModKelsey Asbille BikiniXxx Hot Web SeriesSonic Amy PornMaggiequeenHentai FoundrySissy Chastity PornSister PronBbcsurprise StormyPorrno CariocaTube TrooperHot Bhabi SecVictoria June DpPornographique ArabeAlexisrainXxx In FullMistress CuckoldForcedincest PornNude FemboyCrystal Lust SpankbangOlder Horny WomenXxxsix VideoXxx Bf BanglaChudai Ki Video HdBeautiful Sister Porn VideoBf Video GamePurn VdoSkipthegsmeChrlsea Handler NudeMsage XxxFigting PornXnxx MirzapurTamilnadu Village SexHot Big Boobs HdBdsm AnalXxx Ebony PornPublic Humility PornStephanie Mcmahon In PornIporn TvPornoincesteSarah Taylor NudesSex Romantic SexWatching Porn With A FriendCelebrites_nuesDani Daniel ComMia Kahlifa PornSex Vedeo DownloadBf Sexy Video CallingXxx Videos Indian DownloadP O R N O X OEden Ivy BrokenslutsFree Online Porn MoviesKimmy Kimm CreampieReal Hidden Cam MassagesBhad Bhabie FapelloAlleta OceannBlindie FesserMovie Blow JobFree Porn Big TitesPornografia De RubiasBrandi Love Full MovieNude Scenes In BollywoodDad Son Gay PornFake Taxi PornsVjavPornos For WomenI_xxx ComPaizuri HentaiMarie Temara XxxDannile FtvBreast Kiss