Nieuws

Doodrijder van kind (4) Zelhem onder invloed van drank en mogelijk medicijnen

Een man (38) uit Doetinchem, die juni van dit jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte bij Zelhem was onder invloed van alcohol en mogelijk ook medicijnen. Dat bleek tijdens de pro forma rechtszitting vandaag in Zutphen. Een jongetje van 4 kwam bij het ongeluk om het leven.
© Omroep Gelderland
ZELHEM - Een man (38) uit Doetinchem, die juni van dit jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte bij Zelhem was onder invloed van alcohol en mogelijk ook medicijnen. Dat bleek tijdens de pro forma rechtszitting vandaag in Zutphen. Een jongetje van 4 kwam bij het ongeluk om het leven.
De man was tijdens van het ongeval ruim een week op vrije voeten in verband met een ander delict. Hij botste frontaal met een gestolen auto op de wagen van een gezin uit Stolwijk bij Gouda. Het jongetje overleed ter plekke.

'Auto is zijn moordwapen'

Het ongeluk veroorzaakte landelijke ophef. De moeder van de verdachte sprak publiekelijk haar onbegrip uit over het feit dat haar zoon op vrije voeten was en waarschuwde voor het ongeluk al dat hij een gevaar was voor anderen. 'Zijn auto is zijn moordwapen', zei ze.
Voor de rechtbank in Zutphen is een begin gemaakt met de rechtszaak tegen de verdachte. Eerst moet nog extra onderzoek gedaan worden naar de mogelijke invloeden van medicijngebruik door de verdachte.

De verdachte bedreigde zijn eigen psycholoog

Ten tijde van het ongeval was justitie bezig de man weer achter tralies te krijgen. Hij werd onder meer verdacht van mishandeling van zijn vader. De reclassering had gewaarschuwd dat de man, die psychische problemen heeft, 'niet geschikt is voor het leven buiten'.
Op de dag van het ongeval had verdachte Rémon W. de auto gestolen van de psycholoog van de reclassering die bij hem thuis kwam. Na een wilde rit botste hij op de familie uit Stolwijk.