Opnieuw rellen in Frankrijk: honderdduizenden Fransen de straat op tegen beleid Macron

Honderdduizenden demonstranten zijn maandag door heel Frankrijk de straat op gegaan om tegen het beleid van president Emmanuel Macron te protesteren. In tal van steden zijn ongeregeldheden, waarbij minstens 108 agenten gewond zijn geraakt. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin meldde verder dat 291 demonstranten zijn gearresteerd. Ondertussen hebben Nederlandse vliegvelden last van Franse stakingen vanwege de nieuwe pensioenwet.

23 reacties

  • Dee Pee de Witt

    12 maanden geleden
    "Onlangs werd de pensioenleeftijd met twee jaar verhoogd naar 64 jaar. Vakbonden hebben daarom opgeroepen wederom massaal de straat op te gaan." Die luie Fransen hebben liever dat wij nog langer moeten doorwerken om hun pensioenen te bekostigen.
  • Aart Schutte

    12 maanden geleden
    @JZeeman, jij weet blijkbaar niet wat er gaande is in Nederland…Verdiep je er maar is goed in. Lees de kranten maar is heel goed!!
  • Aart Schutte

    12 maanden geleden
    Geweldig, in Nederland kijken we weg en vinden moord en doodslag in gezellige woonwijken al normaal.Vreselijk… Als jongeren elkaar met 15 jaar doodsteken, vinden ze ook normaal. Voor de bühne een stille tocht, en lopen de slopers van de gezinnen en samenleving voorop. Weet je nog met Peter R de Vries…..hoe walgelijk is het?
  • joop simons

    12 maanden geleden
    Het huidige Frankrijk heeft wortels in de revolutie. Het huidige Nederland heeft wortels in de anti revolutie. Republiek (van het volk) versus koninkrijk (van de elite). Natuurlijk is het niet zo zwart-wit in de praktijk en zijn er regionale verschillen in den beide lande maar in deze basis staan beide landen met hun poten in verschillende klei. J. Simons
  • Frank Nijhuis

    12 maanden geleden
    @Jan Borgers, zo is het precies!