door TherealNexit in Politiek  ·  98 Reacties

  • 30
  • 1587x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@33 Die oplossingen zijn al lang bekent.
Grenzen dicht voor parasieten.
Asielzoekers retour als de oorlog in het vaderland voorbij is.
En dat zijn maar 2 v/d 10 dingen die je kunt doen zonder een enkel verdrag te schenden.

2
51 Rex

@40 ,

Die 40% autochtone bijstandsontvangers bedoel je ?

(De bewering is immers niet dat 60% van de allochtonen in de bijstand zit, dat zou heel wat anders zijn).

1
52 tulpa73

Omgekeerde wereld, de een werkt zijn hele leven lang en krijgt uiteindelijk bijna geen pensioen, achmed of mohamed komt houdt zijn poot op en krijgt levenslang een uitkering. Iek heb namelijk recht op uitkering. Flikker een eind op, 15 maart as kunt het verschil maken.

1
53 Mijn waarheid

@42 Uiteraard gaat het artikel over niet westerse allochtonen. Maar dat wil je niet zien omdat het niet in je straatje past.
Wat ook niet in je straatje past is dat een groot deel v/d autochtonen in de bijstand, slecht in juridische zin autochtoon zijn. In hun eigen gedachtegang zijn ze alles behalve Nederlander.
Kortom het aantal niet westere allochtonen is veel hoger dan het artikel aangeeft.
In 1 ding heb je wel indiect gelijk, het aaltal allochtonen is ook hoger dat wat het CBS aangeeft.

1
54 Rex

* Verwijderd door de redactie *

55 hk-sr

En op 15 maart kunnen wij het tij keren!

2
56 bram

@ 2 is dat op DENK?

1
57 keestramper

De eerste generatie kwam hier in de jaren 60-70...

Tjeesus..., van 60.000 man naar 3,8 miljoen...
Dus over 40/50 jaar...

1
58 Tjeesus...,

Allochtonen, dan moet ik meteen aan Turken en Marokkanen denken. Het zoveelste bewijs, dat deze mensen helemaal niets, sorry heel weinig, bijdragen...

6
59 Pollens

@26 3 miljoen is toch wel erg veel hoor!
Als diegene die aangesloten zijn op onze sociale voorzieningen-infusen 60% allochtoon is, zoals gesteld wordt, is dit wel goed voor de economie van de BVNL, maar heel erg slecht voor de belastingbetaler. Onze kosten voor levensonderhoud (waaronder belastingen e.d.) zullen hierdoor omhooggaan, want ja het moet toch uit de lengte of de breedte komen!

1
60 Widaan

@58 nee die 60.000 is niet nu 3,8 miljoen. Lees @42 even. Dat zijn gewoon alle mensen in dit land van wie minstens 1 ouder uit een ander land komt. Dus ook uit België of Duitsland of Argentinië om maar een land te noemen.

1
61 streek

Als het waar is dat alle bijstandsgerechtigden werkloze profiteurs zijn dan heeft de uitspraak van Wilders enige inhoudelijke betekenis.

Het is echter een feit dat een heel groot deel van de bijstandsuitkering bestaat uit mensen die voor een groot deel arbeidsongeschikt zijn maar voor minder dan 40℅ en daardoor voor dat percentage een WAO-uitkering krijgen waardoor ze onder de bijstandsnorm komen en moeten worden aangevuld met bijstand. Die mensen worden nergens aangenomen vanwege hun ziekte.

Ook is het een feit dat Nederlanders met een allochtone achtergrond vaak een onvolledige AOW-uitkering hebben opgebouwd wanneer ze bijvoorbeeld minder dan 35 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook dan hebben ze minder dan 70℅ van het minimumloon en dus minder dan de bijstandsnorm en moeten ze worden aangevuld met bijstand.

Ik zou dus wel eens willen weten hoe groot precies het aandeel WAO-ers en 65+-ers in de bijstand is en dan van het overige het aandeel allochtonen. Dan heb je het plaatje dat Geert Wilders beoogt met zijn alles over 1 kam betoog. De bijstand bestaat niet alleen uit onwerkwilligen.

Overigens zijn het allen 'arme' mensen.

2
62 Hollander1967

@59 Allochtonen zijn ook Polen,Bulgaren,Engelsen,Amerikanen,Fransen,Duitsers,Roemenen Chinezen,Zwitsers,Noren,Zweden,Ijslanders,Denen,Joegoslaven,Belgen,etc.

4
63 jantje van leiden

@13 ; Officieel ben ik ook allochtoon, maar ik denk niet dat dit artikel over 'ons soort allochtonen' gaat. Wellicht hebt u net als ik een ouder die niet in Nederland geboren is, maar bent u zelf wel in Nederland geboren.

1
64 Reagentje

Ok.., van 60000 naar 2,1 miljoen...
Gaat ook hard...

1
65 Tjeesus...,

Dat er 40% van de autochtonen in de bijstand zitten is dan ook veel --- wat is hun reden?

5
66 PeeVeeVeeNee

Tja, het koningshuis bestaat ook grotendeels uit allochtonen ... Hallo Maxima!

2
67 PeeVeeVeeNee

Maxima prins Claus, Prins Bernard

0
68 keestramper

@68 en al hun kinderen ... dan loopt het op.

3
69 PeeVeeVeeNee

@66 Nee, van de mensen in de bijstand is 40% autochtoon, 60% allochtoon.
Aangezien bijna 25% van alle mensen allochtoon is, en 75% autochtoon, is er wel een verschil, maar zo groot is het niet. Wel reden om eens naar te kijken, maar geen schokkende cijfers.

Komt bij dat er inderdaad bij de eerste-generatie mensen horen die een aanvulling krijgen door een AOW gat (net als autochtonen die lang buiten Nederland hebben gewoond) en het wordt al weer wat minder.

3
70 d6072b01

@70 Quote:"Nee, van de mensen in de bijstand is 40% autochtoon, 60% allochtoon.
Aangezien bijna 25% van alle mensen allochtoon is, en 75% autochtoon, is er wel een verschil, maar zo groot is het niet. Wel reden om eens naar te kijken, maar geen schokkende cijfers"

Kun jij niet rekenen of zo? dat zijn zeer schokkende cijfers

1
71 Salitos

@66 Door ziekte ontslagen worden, geen reacties op sollicitaties of u past niet in ons profiel, team. Dus na de ww krijg je bijstand. Bijna 60 dus weinig kans op de arbeidsmarkt.

0
72 Gonnie uut Grunn

@71 Even als tegenwicht voor het idee dat maar een op de 16 Nederlanders allochtoon zou zijn, of dat 60% van de allochtonen in de bijstand zou zitten, zoals hier blijkbaar wordt gedacht.

Of dat allochtonen allemaal Ahmed heten.

Er is oververtegenwoordiging, en daar mag best naar gekeken worden. Maar inderdaad echt schokkend vind ik het niet.

3
73 d6072b01

Graag een toelichting op de - op @64 !

0
74 Reagentje

Minderheid van de bevolking, maar meerderheid bij handje ophouden. Wat een verrassing.

2
75 Chauvinist

Alsublieft! Hier een mooi recent overzicht van de populatie bijstandsgerechtigden:
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=82016ned

Hieruit blijkt dat er in december 516.000 bijstandsgerechtigden waren in ons land. Daarvan is 233.000 niet westers allochtoon. Dat is ca 45%

Een heel groot deel van de bijstandsgerechtigden nl. 231.000 oftewel weer ca 45% is ouder dan 45 jaar en een aanzienlijk deel heeft de AOW-leeftijd nl. 49.500 ca 9%. Op de populatie die Wilders beoogd dus kun je dus beredeneerd afdingen. De mensen boven de 45 jaar komen moeilijk aan de slag ondanks dat ze wel willen en de AOW-gerechtigden in de bijstand kunnen we niet meerekenen.

Zo houdt je circa 120.000 niet westerse allochtonen over waarvan ook een deel deels arbeidsongeschikt is. Waarschijnlijk houdt je dus ca 100.000 bijstandsgerechtigden over onder de niet westerse allochtonen. Dat is maar iets meer dan het aantal autochtone bijstandsgerechtigden.

Je kunt dus niks beweren op grond van de onderbuikriedel van Geert Wilders.

Zo wonen er bijv. relatief meer bijstandsgerechtigden in groningen en leeuwarden terwijl daar het aantal niet westerse allochtonen natuurlijk veel lager is. Daar is ook een verklaring voor want noordelingen zijn geen luie bankhangende uitvreters.

6
76 Hollander1967

@73 Conclusie je kunt idd. niet rekenen

2
77 Salitos

@76 "Hieruit blijkt dat er in december 516.000 bijstandsgerechtigden waren in ons land. Daarvan is 233.000 niet westers allochtoon. Dat is ca 45% "

Je vergeet dus 1 belangrijk detail en dat is de hoeveelheid niet-westerse allochtonen dat hier woont in percentages met de hoeveel autochtonen en westerse allochtonen te vergelijken. Dan zijn er relatief veel meer niet-westerse allochtonen die een uitkering hebben dan autochtonen en westerse allochtonen.

1
78 B55

Verbaast iemand dat getal eigenlijk? Zal het hier en daar een procentje hoger of lager zijn, maar dan nog is het een schribarend hoog percentage.

1
79 nostradamus666

nou mensen weten we iig waar ons (voor kromliggend) geld voor ingehouden wordt elke maand en besef dat als het geld op is dat het immigrantenvolk wat de handjes ophoudt als eerste staat te krijsen om geld bij de gemeentehuizen en uwv kantoren

1
80 nujijvrij

Hahahaha en weet je wie dat zei> Gisteren zei Geert Wilders in het SBS-programma Stem van Nederland dat "zestig procent van de mensen in de bijstand allochtoon zijn."
Moet je die nou serieus nemen?
En als dat wel zo is wil ik de bal terug gooien naar de WERKGEVER die mensen met een kleurtje weigert aan te nemen of ouderen ( uitzonderingen daar gelaten )

10
81 qubix

@81 Qubix
het is eigenlijk heel verdrietig
maar zo zit het helaas niet
ken bedrijven zat die allochtoonen in dienst hadden en nog enkele daar van over zijn die nog restanten er van in dienst hebben.
maar vere weg de meeste die daar een voorstander van waren wil ze echt niet meer in dienst hebben
ze kwamen de onmogelijkst problemen tegen
zoals geen orders willen aan nemen van niet moslims enz

1
82 dloops

@81 Tuurlijk joh, het is NOOIT de schuld van de allochtoon nietwaar. Kijk dan ook even welke etnische bevolkingsgroep het meest vertegenwoordigd is in de bijstand en vergelijk dat even met het percentage criminelen. Dan kan ik de motivatie van werkgevers wel begrijpen dat ze liever geen marokkanen willen.

0
83 B55

@81 En een andere politicus geloof je wel gelijk op zijn/haar woord?

0
84 upanddown

@82 "zoals geen orders willen aan nemen van niet moslims enz"

Zulke beesten moet je naar hun eigen land schoppen.

1
85 B55

een van de bedrijven die ik goed ken
hadden er een paar in dienst die na korte tijd beter wisten hoe de ziektewet in elkaar zat dan hun werkgever zelf
ondanks dat ze nauwelijks Nederlands spraken
dat heeft jaren gesleept en er kwamen gevaarlijke conflicten van
toen ze verdwenen uit het bedrijf bleken ze ook weg te zijn uit Nederland want ze wilden vrij zijn
ze waren allen naar België in Molenbeek vertrokken

0
86 dloops

@82
Ontslag op staande voet wegens werkweigering.

0
87 Arthur2000

Het ergste is dat dit problleem alleen maar groter wordt immers krijgt men in die kringen meer kinderen dan bij de echte Nederlanders. Als die kinderen komen t.z.t. ook in die uitkeringssferen omdat die autochtonen weigeren zich aan te passen, de taal te leren en opleidingen te volgen.
Opzouten. Titel voor een komende bestseller voor de boekenweek : de ontwrichte samenleving.

2
88 Dalon

@88 autochtonen= allochtonen.

0
89 Dalon

@39 "...en krijgen er daarom een paar tientjes in de maand..."

Je vergeet de royale kinderbijslag van 400,- per kind...behalve voor het eerste en tweede kind.....vele Nederlandse gezinnen met een of twee kinderen (het was 'a-sociaal' om meer dan 2 kinderen te nemen') kregen dus niets of weinig terwijl de grote (Tukse) gezinnen bij elkaar voor miljarden kinderbijslag opstreken en die grotendeels investeerden in Turkije....

1
90 CoolMemories

* Verwijderd door de redactie *

91 The Crusader

** gebruiker verwijderd **

Het is bekend, asiellieden, vluchtelingen, bootmensen, zwemmmensen, allemaal komen ze niet aan een baan, die zijn er niet en komen ze allemaal in de Bijstand.

Vijftien maart wordt steeds meer een heel belangrijke dag.

92 verwijderd924924212

@78 Nee dat vergeet ik helemaal niet. Ik leg alleen uit dat er 45% niet westerse allochtonen in de bijstand zitten. Dat betekent dat er 55% westerlingen in de bijstand zitten.

Geert Wilders geeft af op mensen in de bijstand waarop ik weer stel dat veel van die mensen niet onwerkwillig zijn maar gewoon niet kunnen werken of geen werk kunnen krijgen. Gedeeltelijk arbeidsongeschikten, AOW-ers met minder dan 35 AOW-jaren zonder pensioen en ook vluchtelingen die slecht nederlands spreken en daardoor geen werk krijgen. Een heel groot deel zal bestaan uit dat soort mensen. Daarnaast geven de cijfers aan dat er veel 45+-ers in zitten waarvan we ook allemaal weten hoe lastig het is om daarvoor een werkgever te vinden.

Het is triest dat Geert Wilders zich richt op allochtone bijstandsgerechtigden en een beeld schetst alsof het allemaal bankzittende uitvreters zijn. De cijfers en de logica erachter bewijzen dat dat niet zo is.

Stigmatiseren en spelen op de onderbuik maar niks kunnen oplossen met zijn liberale marktbeleid. Deze man heeft veel problemen mede veroorzaakt.

2
93 Hollander1967

@90 ken heel veel nederlandse gezinnen met 3 of meer kinderen en daar staat tegenover steeds meer Turkse gezinnen die steeds minder kinderen krijgen. Maar blijf vooral graag geloven dat alles de schuld is van die nare moslims want dat zijn de enige allochtonen die er bestaan.

1
94 streek

@90

Je lijkt Klaver wel, heeft ook altijd voorbeelden van mensen met problemen die hij kent of gesproken heeft.

0
95 Suwelding

@95

Met @90 bedoel ik @94 .

0
96 Suwelding

@90 en daarom moet de min v Buitenlandse Zaken van TR naar NL om de financiële belangen van TR in buitenland veilig te stellen.

0
97 Mijn waarheid

@22 Daar klopt zeker niets van want we hebben 1 allochtoon op 5 allochtonen.
En er zijn natuurlijk nog meer mensen in een uitkering ,het zijn zoveel varianten dat ik ze niet ga noemen maar daar zitten ook tegen de 1 miljoen mensen onder waarbij het aandeel allochtonen een stuk lager is.

0
98 21st Century Guy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

7 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

9 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

12 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

24 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

24 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

25 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

25 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Cartoon Xxx MovieSuma Aunty Hot VideosMelina Mason PornBhabhi Ass FuckIndian Airhostess PornXxx New ChudaiVina Sky GangbangValerica Steele FeetJapanese Porn/massageموغ سكسCelia Lora XxxMomshootMy DickTeacher And Student Xxx ComXvideo Hindi DesiBig Tits SpiceHentai ReviewDragon Ball HentaiJem Wolfie NudeRyan Connar PornLesbian Bbw FacesitGanbangKakey PornDesi Maid SexyScan MangaCrazy SquirterSexy Porn Video In HindiPoonam Pandey Nude LatestSexfamilyInda NudeVictoria XaviarIndian Pron ActressBrandybilly Only FansTetas PornMary Burke LeakedFootpad NycCamel SexPlugtalk PodcastOlga DiscordiaOffice Pron VideoTitanic Movie XxxMaxine X PornBrazzers Dirty MasseurFisting Hard CoreGhetto TibeProstitutas Cerca De MiErototsIsla Moon PornCartoon SpankingTeen First Time PornNude TeensgersRaquele_starAlyssa Mcbride PornPorn ManhuaPornos MediasSara Jay EscortCameltoe VoyeurCreampied GilfsLegsjapanWww Tubegalore CFree Porn Fir WomenSambapornooAubrey Plaza LeakJessica WildeAmerican Teacher SexWww TamilauntysexMilfasianAi Generate Porn VideoTravestischatPoren VediosMisty Ray NudeMallu Reshma Sexy VideoPornoperuanoGirlfriend And Mother PornFree Films For AdultsKemono AprtyBaddhubEscourts.comBrittany Renner NakedPorn Real CaseroPron VedioXnxx HqPron Star ComDoctor Sex MovieUnseen PornFree Sexy Porn MoviesMilf BouncingLiz Jordan PornIndian Xxx SxeNuru Massge PornPeter North CreampieFilmlerde SexsEmma Stone SexSaiilormoonPornografia CoreanasGroup Sex XnxxKaydon KrossSloppypornEbony Live CamStreameast.moviesJavgururHd Sex Video Download ComLesbians Dry HumpingPrachi ThakerRed Saree PornHot Short PornRandi Sex XxxWww Zz ShowRealcreampieKim Bassinger NudeRealfecamWww Sexvideos InShubha Poonja HotBrazilian PorntubesBridget Fonda NudeArabelle RaphellNude Indian Aunty VideosAmy PornFat LesbiansexStar Wars Porn MovieHentai To ReadUncensored Japan PornBigboobsfilmeDolly Parton NakedXnxx StoryLusty VideosSexy Video Kannada Sexy Video3d Futanari AnimeTf Games SiteAnakayRachel Melvin NudeSeka VideosSlow Bj GifDetroit EscourtsHentai TorturePorn Feature FilmsLizard PornCumming In NylonsGranny Love BbcLatina Strip Tease야동싸이트추천Adults ManhwaBrazzers TelegramPenélope Cruz HotXxx Kamasutra MovieHentai FullOverwatchrule34Mia Khalifa GandAllecakes EromeSsex Vido