Sifan Hassan.
Volledig scherm
Sifan Hassan. © REUTERS

Sensationeel: Sifan Hassan stunt met zege bij debuut in marathon Londen na schitterende inhaalrace

met videoWat een sensatie! Bij haar debuut in de marathon in Londen heeft Sifan Hassan voor een stunt gezorgd. Na een schitterende inhaalrace vanaf kilometer 22, waarbij ze zelfs even stopte en haar linkerdijbeen rekte, won ze. In de laatste meters schudde ze de laatste twee concurrenten af met een fenomenale eindsprint. Ze liet na 42 kilometer en 195 meter 2.18.33 klokken.

13 reacties

  • edmond koning

    1 jaar geleden
    Een ieder die meent dat ze geen nl-er is omdat haar kleur je niet bevalt. Slaap maar verder, jullie witte wereld is verleden tijd.
  • Kees Naaktgeboren

    1 jaar geleden
    Zal best een prestatie zijn maar ik kan mezelf niet meer identificeren met al die nieuwe "Nederlanders". Zelfs in het (top)voetbal zijn Nederlandse namen nog op 1 hand te tellen. Ik kan daarom nergens meer trots op zijn. Ik word oud geloof ik.
  • Paul van Dijk

    1 jaar geleden
    @S. Van Lunenburg, en je denkt niet dat ze onder een vergrootglas ligt vanwege die trainer ? Ze heeft voor NL gekozen, ze loopt voor NL dus ja, de prestatie is NL .
  • van Ewijk

    1 jaar geleden
    Voor mij is Daniel Ricciardo mister 'big smile' in de sport en Sifan Hassan miss 'big smile' in de sport. Ze genieten zelf zo van hun sport ook. Na 40 km. ook nog even je concurrente wat te drinken aanbieden tijdens de race. Want óók dat kenmerkt haar, de sportiviteit. Geweldig en gefeliciteerd ! mvg, Henk
  • Jorge Senna

    1 jaar geleden
    Nederlandse record, zij woont niet in Nederland, zij spreekt geen Nederlands en zij is niet eens in Nederland geboren…..