Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis stopt per direct tijdelijk met darts

Adrian Lewis heeft besloten om tijdelijk te stoppen met darts. De tweevoudig wereldkampioen maakte dit besluit zaterdag bekend via Twitter.

De beslissing van 'Jackpot' komt niet als een totale verrassing. De laatste jaren meldde Lewis zich steeds vaker (op het laatste moment) af voor toernooien. Door absenties en gebrek aan goede resultaten is hij afgegleden naar de 36ste plek op de wereldranglijst.

In juli 2022 was er nog wel een korte opleving toen hij een Players Championship-titel wist te winnen. Het was zijn eerste rankingtitel sinds 2019. De hoogtijdagen van Lewis dateren echter van ruim een decennium geleden.

In 2011 en 2012 werd de 38-jarige Engelsman wereldkampioen. In 2013 schreef hij de European Championship op zijn naam en in 2014 werd Lewis ook nog winnaar van de UK Open. Met zijn legendarische landgenoot Phil Taylor won Lewis in 2012, 2013, 2015 en 2016 de World Cup of Darts.

Op Twitter legde Lewis zijn beslissing uit. ''Na ruim twintig jaar voel ik dat ik een pauze moet nemen van het professionele circuit. Ik wil graag mijn sponsoren, de PDC, de PDPA (spelersvakbond, red.) en mijn familie bedanken'', zo schreef hij.

Lees meer over:
PDC Adrian Lewis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties