Het kabinet heeft eerder de accijnzen op brandstof verlaagd, maar die korting gaat er weer van af.
Volledig scherm
Het kabinet heeft eerder de accijnzen op brandstof verlaagd, maar die korting gaat er weer van af. © ANP

Kabinet legt zich neer bij hogere benzineprijs, tanken vanaf 1 juli een stuk duurder

Tanken wordt vanaf 1 juli een stuk duurder. Het kabinet gaat de tijdelijke korting op de brandstofaccijnzen niet nog langer verlengen, zeggen Haagse bronnen.

483 reacties

  • Frits vanDijk

    9 maanden geleden
    Het never-ending gepruts van de Kabinetten Rutte heeft niet alleen een heleboel schade en leed veroorzaakt. Onvergeeflijk! Het zadelt ons op met bewerkelijke en kostbare herstelwerkzaamheden. Ook onvergeeflijk! En het zal écht niet beter worden: het selectieproces voor politici deugt niet en zal weer welbespraakte maar wereldvreemde ongeschikten opleveren. Ik snap het dilemma van Omtzigt. Zijn hoofdprobleem: wat kan ik tot stand brengen te midden van deze ongeschikte plucheplakkers?
  • Stephanie Schilstra

    10 maanden geleden
    Wanneer stapt deze regering nou eens op. Op deze manier help je mensen die al moeilijk kunnen rondkomen totaal naar de grond (hoop dat er nog een tijd komt dat ze alles gewoon weer goedkoper maken want voor mij is het geen doen zo).
  • Daniël Keur

    10 maanden geleden
    Simpel deze jongen gaat als hij een elektrische auto moet testen 100 liter benzine in Luxemburg halen want gratis ritje op en neer dus ik steek 100 maal 0,50 euro = 50 euro in mijn zak.
  • Han Huing

    11 maanden geleden
    Waar werken we nog voor? Twee inkomens, bewust geen kinderen en dan nog de eindjes aan elkaar moeten knopen... Ongelofelijk...
  • nico smeets

    12 maanden geleden
    De politiek heeft al jaren meer inkomsten uit belastingen, dan de omringende landen. De burger is zo geindoctrineerd dat de matra's van de politiek zelfs al doorklinken in reacties. "Belasting op groenten terugdraaien is niet zo makkelijk". Heer Romijn beweert dat de fransen niet weten hoe ze pensioen met 62 moeten betalen? Natuurlijk weten de fransen dat! Belast de rijken en stop de graaiflatie. Belasting verhogen is geen probleem en terugdraaien wel? Wordt toch wakker. We worden wéér gepakt.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    24

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.