Een maand nadat prins Harry en hertogin Meghan een officiële uitnodiging ontvingen voor de kroning van koning Charles III, is er eindelijk duidelijkheid over of de Sussexen aanwezig zullen zijn bij het spektakel van 6 mei. Wat blijkt? Prins Harry komt alleen en laat zijn vrouw Meghan Markle thuis.

Prins Harry en Meghan Markle wachten nog altijd op een uitnodiging voor de kroning van Charles >

Prins Harry gaat naar kroning Charles

De relatie tussen Harry, Charles en William is de afgelopen periode flink verstoord. In het tell-all interview dat Harry en Meghan gaven aan Oprah deelde het stel een aantal schokkende details over hun ervaringen met de Britse royals. Niet veel later volgde een documentaire én bracht de voormalige hertog van Sussex een boek uit: Spare. Hierin deelde Harry privégesprekken en informatie die eerder nooit aan het licht waren gekomen. Door alle onthullingen kwam zijn relatie met de familie flink onder vuur te liggen.

Nu staat op 6 mei de grote dag voor koning Charles op de planning: hij wordt gekroond. Harry en Meghan ontvingen al ruim een maand geleden een officiële uitnodiging, maar lieten niks over hun aanwezigheid los. Tot nu, want Buckingham Palace laat weten dat prins Harry alleen naar de kroning komt. Eerder liet Harry al weten wel aanwezig te willen zijn, maar eerst een persoonlijk gesprek met zijn vader en broer te willen voeren. Of dat ervan gaat komen is nog maar de vraag.

Meghan Markle komt niet

Dat Meghan Markle thuisblijft komt niet geheel als verrassing. Ze blijft samen met kinderen Archie en Lilibet in de Verenigde Staten omdat eerstgenoemde zijn vierde verjaardag viert op 6 mei. Hoewel er wel een stoel voor haar werd vrijgehouden, heeft ze toch besloten niet naar de kroning van haar schoonvader te gaan.