Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet meer gebeuren om lhbti-discriminatie tegen te gaan'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet meer gebeuren om lhbti-discriminatie tegen te gaan'

De anti-lhbti-incidenten volgden elkaar afgelopen weekend in hoog tempo op. Eerst bleven de Spakenburg-fans maar zingen dat PSV-voetballer Xavi Simons "een homo was". Daarna ging het in Eindhoven en Groningen mis bij COC-kantoren waar medewerkers mishandeld werden en een regenboogvlag van de pui werd getrokken.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Er moet meer gebeuren om lhbti-discriminatie tegen te gaan

Hoewel het aantal incidenten niet groter lijkt te worden, is de groep die negatief tegenover lhbti'ers staat wel luider aan het worden, zo stelt het COC. Zij pleiten daarom onder meer voor hogere straffen, maar ook dat de KNVB een voetbalwedstrijd stil legt als er antihomo leuzen worden geroepen. Hoe ver moeten we gaan om dit soort intimidatie en geweld voor eens en altijd uit te bannen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie