frits bosch column

-Frits Bosch- Ayatollah Bergkamp zou hoog scoren in Iran als chef Taalpolitie

Opinieapr 08 2023, 9:30
De Iraanse zedenpolitie houdt vrouwen in een ijzeren greep. Het pendant van dit verschijnsel doet zich voor bij de voorzitter van het Nederlandse parlement bij ayatollah Bergkamp. Zij treedt op als chef Taalpolitie.
Politicus Wybren van Haga mag niet zeggen dat de ministers incompetent zijn. Maar ze zíjn incompetent. Het is een feit. We zien dat dagelijks. Ze hebben opleidingen genoten die ver weg liggen van wat gevraagd wordt als minister. We kennen allemaal de voorbeelden en de chaos die dit veroorzaakt. Het wanbeleid is ideologisch gestuurd. Het is belachelijk dat Van Haga dit niet mag noemen. Het zou “op de persoon gericht” zijn. Mag je dan helemaal niets meer zeggen?
Geert Wilders noemde de repliek van minister Sigrid Kaag, D66, “gebrabbel”. Van voorzitter Vera Bergkamp, D66, mag dat niet, want het is “op de persoon spelen”. Kaag pleegt gebrabbel en het is goed dat iemand dit benoemt. Het was erger dan gebrabbel, het is onversneden bullshit van een incompetente minister. Kaag is als arabist compleet ongeschikt voor de complexe problematiek op Financiën. Het is een schande dat ze daar zit.
Ayatollah Bergkamp is buitengewoon selectief in haar uitsluiten, naar goed links gebruik. We weten hoe ze aan haar baantje gekomen is: een toonbeeld van nepotisme. Ze scoort hoog als chef Taalpolitie. Het past in het beeld van de dwang die helaas hand over hand toeneemt in ons land.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten