Tadic rekent af met 'onzin': 'Vroeg Kökcü of het gras lekker was, dat was alles'

Tadic rekent af met 'onzin': 'Vroeg Kökcü of het gras lekker was, dat was alles'

08-04-2023 13:46 Laatste update: 13:49
545

Dusan Tadic ontkent dat hij Feyenoord-captain Orkun Kökcü heeft beledigd met een gebaar over de ramadan. De aanvaller van Ajax stelt dat er veel verhalen rondgaan die niet kloppen.

Ajax won woensdag met 1-2 in de KNVB Beker van Feyenoord, maar het duel werd na een uur spelen gestaakt. Vlak voordat De Klassieker werd stilgelegd, kregen Tadic en Kökcü het met elkaar aan de stok. Op social media werd Tadic ervan verdacht dat hij een beledigend gebaar over de ramadan maakte naar Kökcü, maar de captain van Ajax ontkent dat. "Ik werkte Kökcü in een duel naar de grond, daarna sprong hij op me. Ik vroeg hem toen of het gras lekker was", zegt Tadic tegen het Servische MozzartSport.

Tekst gaat verder onder video

"Daarna zei ik dat hij wat vaker naar de sportschool moest gaan. Dat was alles, maar overal worden verhalen van gemaakt", gaat de ervaren linkspoot verder. In De Klassieker in Amsterdam leken Tadic en Kökcü elkaar geen hand te geven. Eerstgenoemde vindt dat dat ook uit zijn verband is gerukt. "We hebben elkaar de hand geschud, maar de media zeiden van niet. Kökcü koos de verkeerde speelhelft, waarna hij tegen Danny Makkelie zei dat hij het niet meende. Dat was alles."

Op social media kreeg Tadic na de aardbevingen in Turkije en Syrië ook veel boze mensen op zijn dak. Hij droeg namelijk geen speciale aanvoerdersband om stil te staan bij die situatie. "Dat is allemaal onzin.  Het was een beslissing van de club. Ajax besloot om voor de wedstrijd tegen RKC speciale shirts te dragen, als steun naar de slachtoffers. Dat was naar mijn mening nog beter en indrukwekkender, maar niemand praat erover."