'Kogel door de kerk: Ajax heeft na veertien maanden opvolger Overmars binnen'

'Kogel door de kerk: Ajax heeft na veertien maanden opvolger Overmars binnen'

06-04-2023 11:18 Laatste update: 11:19
250

Ajax heeft een akkoord bereikt met Sven Mislintat, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De vijftigjarige Duitser gaat in Amsterdam de functie van technisch directeur vervullen.

Niets staat Ajax nog in de weg om Mislintat te presenteren, klinkt het. De Amsterdammers hadden naar verluidt begin deze week 'zeer positieve' gesprekken met de bestuurder, die sinds zijn vertrek bij VfB Stuttgart eind vorig jaar werkloos is. Mislintat heeft zijn handtekening nog niet gezet, maar dat zou een kwestie van tijd moeten zijn. Het is nog onduidelijk voor hoe lang de Duitser bij Ajax tekent.

Ajax heeft met de aanstaande aanstelling van Mislintat een hoofdpijndossier opgelost. In februari 2022 vertrok Marc Overmars als directeur voetbalzaken en sindsdien waren Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk voor het technisch beleid. Hamstra en Ajax zijn onlangs om meerdere redenen uit elkaar gegaan.

Mislintat was bij Stuttgart 3,5 jaar technisch directeur, maar heeft verder geen bestuurlijke achtergrond. Bij Borussia Dortmund en Arsenal was hij scout, wat hem de naam Diamantenauge opleverde.