Wereldberoemde gorilla Bokito (27) uit Diergaarde Blijdorp ‘geheel onverwacht’ overleden

met videoDe bekende gorilla Bokito is dinsdag op 27-jarige leeftijd overleden in Diergaarde Blijdorp. In 2007 werd de gorilla wereldnieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte en een vrouw verwondde. Volgens de dierentuin is zijn overlijden ‘geheel onverwacht’.

120 reacties

  • Jules Vismale

    1 jaar geleden
    @Ria Verkuijl, Bokito en de overiger gorilla's zaten niet in een kooi maar in een speciaal voor hen aangelegd bos dat moest lijken op hun natuurlijke leefomgeving. Het is erg jammer dat zo'n geweldig icoon iets te vroeg heenging in Rotterdam en ik zou haast wensen dat ze zijn lichaam gaan opzetten opdat men weet hoe Bokito er precies uitzag.
  • Frederik de Haan

    1 jaar geleden
    Vandaag ben ik nog steeds erg verdrietig om het verscheiden (=overlijden) van Bokito. Laten we toch niet over álles 'ongevoelig worden' als mensheid: het overlijden van mens of dier blijft een nare en variërend van 'n lichte(re) tot soms (erg) traumatische ervaring. Mensen, die menen te moeten uiten dat het allemaal wel meevalt, moeten toch wel erg zijn afgestompt in deze van geweld en verdriet overstromende 'samenleving.' - i.o. FdH
  • Santino Cabell

    1 jaar geleden
    Mogelijk is de narcose hem fataal geworden.
  • Jacolien Schipper

    1 jaar geleden
    M.Peperkamp dank voor uw mooie en wijze woorden ,precies zoals het is. Dank u wel . Vr.grt Jacolien
  • JOHN MULDER

    1 jaar geleden
    John Mulder Wat een echte krachtpatser en een geweldige persoonlijkheid. Je wist wie de “ baas” was. Jammer dat hij zo vroeg is overleden. Ik zal hem missen in Blijdorp. Ik wens zijn verzorgers veel sterkte.
  1. Oud-rechercheurs over de 50 jaar oude, onopgeloste zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’
    PREMIUM
    RECONSTRUCTIE

    Oud-recher­cheurs over de 50 jaar oude, onopgelos­te zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’

    Het is een van de oudste cold cases van Nederland. Met een doodverklaarde vrouw, die jaren later tóch blijkt te leven. Een verdachte (73) die na achttien jaar zegt dat hij ‘iets verschrikkelijks’ heeft gedaan en zichzelf doodt. Een moordzaak die bizarre wendingen kent. Hoe politie en justitie een laatste ultieme poging doen om te achterhalen wie het mysterieuze Heulmeisje is en wie haar heeft gedood.
    Maarsbergen