'Messi kiest eieren voor zijn geld na fluitconcerten en vertrekt bij PSG'

'Messi kiest eieren voor zijn geld na fluitconcerten en vertrekt bij PSG'

04-04-2023 07:56
71

Lionel Messi vertrekt aan het einde van het seizoen bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse wereldkampioen heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt, meldt L'Équipe dinsdagochtend.

Messi loopt komende zomer uit zijn contract in het Parc des Princes. Aanvankelijk leken beide partijen af te stevenen op een verlengde samenwerking, aangezien de 35-jarige aanvaller steeds beter zijn draai leek te vinden. Na het voor hem bijzondere WK in Qatar zit de klad er echter in. De ploeg van coach Christophe Galtier worstelt in de Ligue 1 en in de Champions League was Bayern München een paar maatjes te groot.

Ook Messi ontspringt de dans niet. De wereldkampioen wordt zelfs wekelijks uitgefloten door de PSG-fans, die hem een gebrek aan inzet verwijten. Dat stoort hem zodanig dat hij nu wil vertrekken. Daarmee komt Messi terug op de mondelinge overeenkomst die vader en belangenbehartiger Jorge Messi in november, tijdens het WK, nog met de Parijzenaars sloot. 

PSG lijkt zich neer te leggen bij een vertrek van de spelmaker, die met zijn torenhoge salaris bovendien een flinke hap uit het budget neemt. FC Barcelona zou zich al officieel gemeld hebben bij Messi om hem terug naar Camp Nou te halen. La Pulga ziet een hereniging met de Catalanen zelf ook zitten. 

Messi was dit seizoen goed voor dertien goals en dertien assists in 24 optredens voor PSG.