Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

31
maart 2023
om 09:51

Debutant Esmée Schenck de Jong (31) plots overleden

Debutant Esmée Schenck de Jong is op 31-jarige leeftijd onverwachts overleden. Over de oorzaak van haar plotse dood wil familie en uitgeverij Prometheus, die het nieuws bevestigt, niet communiceren.

Esmée Schenck de Jong maakte furore met haar onverholen autobiografische erotische verhalen, gebundeld in Omdat mijn lichaam het wil. In het begin januari verschenen boek tekent Schenck de Jong haar lustvolle avonturen van de laatste jaren op, haar 'wildste orgieën in schoonschrift'. Ze bood een genereuze blik in haar ongebreidelde seksleven, van trio’s tot bdsm-feesten. Uitgever Prometheus sprak van een 'taboe- en genrevrij boek om als een grote reep chocola in een enkele zitting te verslinden'.

'Door de hele MeToo-beweging, hoe noodzakelijk ook, is seks een beladen onderwerp geworden en kreeg het een minder positieve connotatie. Alsof we onderweg het genot enigszins zijn kwijtgespeeld. Ik zie mijn verhalen dan ook als een viering van het leven en de lust. En mensen zijn toch nieuwsgierig om te weten hoe het er écht aan toegaat bij een orgie of in de darkroom?' – Schenck de Jong in De Morgen

Esmée Schenk de Jong zat in de Penseeljury, die jaarlijks op zoek gaat naar de mooist geïllustreerde kinderboeken en de Zilveren en Gouden Penselen uitreikt. Stichting CPNB laat in een reactie weten: 

Met verslagenheid heeft de CPNB kennisgenomen van het overlijden van Esmée Schenck de Jong. We hebben Esmée leren als een bijzondere, kleurrijke, gepassioneerde en inspirerende vrouw. We zullen haar bevlogenheid en persoonlijkheid missen en wensen de nabestaanden heel veel sterkte.

Dag lieve Esmée, je kleurde de wereld mooier.

Ook namens de Penseeljury:
Rozemarijn Blankestein
Peggy Brandon
Niels van Maanen
Loes Reichenfeld

Omdat mijn lichaam het wil had zopas een tweede druk gekregen. Schenck de Jong was in het dagelijks leven werkzaam in een Amsterdamse kinderboekhandel, nadat ze eerder in de zorg werkte, modellenwerk deed en voor VICE en de Volkskrant schreef. Haar uitvaart vindt volgende week plaats in Den Haag.

Naar het volledige artikel

Bron: De Morgen


Reacties op: Debutant Esmée Schenck de Jong (31) plots overleden

Gerelateerd

Over

Esmee Schenck de Jong

Esmee Schenck de Jong

Voor zij begon als schrijver en kinderboekverkoper werkte Esmee Schenck de Jong ...