RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Baby die dood werd gevonden in de Lek is begraven

Het meisje heeft de naam Mirjam van Lekkerkerk gekregen. Beeld © illusa fotografie / gemeente Krimpenerwaard

De overleden baby die begin deze maand werd gevonden in de Lek in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk is vandaag in besloten kring begraven. "Als gemeente hebben wij met veel aandacht en zorg het meisje een liefdevol afscheid gegeven", zegt waarnemend burgemeester van Krimpenerwaard Pauline Bouvy-Koene. Zij heeft het meisje ook een naam gegeven.

Bij de uitvaart waren mensen van de gemeente, degene die de baby vond, een aantal politiemensen en polderdichter Jorris Hoste aanwezig. Hoste droeg een gedicht op aan het meisje.

Vernoemd naar zus Mozes

Bouvy-Koene heeft het kindje Mirjam van Lekkerkerk genoemd. "Haar voornaam verwijst naar de naam die de zus van Mozes had. Ook Mozes werd immers gevonden in een mandje in het riet."

Mirjam werd op vrijdag 3 maart gevonden bij de dijkweg Schuwacht in Lekkerkerk, maar de politie houdt er rekening mee dat ze ergens anders in het water terecht is gekomen. Mogelijk lag ze al een aantal weken in het water voordat ze werd gevonden.

De baby lag in een donkergrijze plastic zak. Uit onderzoek is gebleken dat het meisje geboren werd na een voldragen zwangerschap. 

Zorgen om moeder

Over de identiteit van Mirjam is nog niets bekend. Agenten proberen uit te zoeken wie de moeder is en wat de doodsoorzaak van het meisje is. Na getuigenoproepen in onder andere het programma Opsporing Verzocht zijn tot nu toe 30 tips in de zaak binnengekomen.

Dode
Lees ook:
Dode baby in Lek werd geboren na voldragen zwangerschap