Beschermende status opgeheven: Denemarken stuurt Syriërs terug naar huis

(Vertaling: E.J. Bron)

Denemarken plaatst opnieuw accenten voor een duidelijke asiel- en remigratiepolitiek. De regering in Kopenhagen heeft twee nieuwe Syrische regio´s als veilig geclassificeerd – zodoende bestaat er voor veel asielzoekers geen reële vluchtreden meer. Gevluchte Syriërs moeten nu naar hun thuisland terugkeren.

De Deense regering volgt sinds enkele jaren een strikte en effectieve migratiepolitiek. De criteria voor een asielbeschikking behoren tot de strengste binnen de EU. Het succes van deze strategie is terug te zien in de cijfers. In 2014 was Denemarken in Europa nog het op vier na populairste land om een asielaanvraag in te dienen. Nadat er diverse prikkels voor migranten werden geschrapt, verloor Denemarken duidelijk aan attractiviteit als doelland. De situatie werd duidelijk beter. In 2021 stond Denemarken nog maar op de 20e plaats bij de populairste landen voor een asielaanvraag binnen de EU.

Syriërs kunnen eindelijk terugkeren naar huis

Met het uitbreken van de Syrische burgeroorlog en het aantrekkelijke asielstelsel in Europa begon er een onvergelijkbare migratiestroom – deze overspoelde ook Denemarken. Maar met de Syriërs kwamen er ook veel personen uit andere landen. Ze deden zich voor als Syriërs, met het doel daardoor een permanente verblijfsvergunning te krijgen. Maar de oorlog in Syrië beperkt zich al enkele jaren tot een paar gebieden binnen het land, steeds meer regio´s gelden als veilig – en de gevluchte Syriër kunnen eindelijk naar huis terugkeren en hun land weer opbouwen.

Syriërs raken vluchtelingenstatus kwijt

Een authentiek inkijkje wat betreft de situatie ter plaatse leverde de website “InfoDirekt” vorig jaar juli. De Deense regering deelt deze inschatting nu blijkbaar en classificeert, na de grote regio Damascus, ook de beide kustregio´s Tartous en Latakia als veilig. Met deze beslissing raken mensen met recht op asiel, die uit deze regio´s afkomstig zijn, hun vluchtelingenstatus kwijt. Het land roept alle personen, die jarenlang bescherming in Denemarken genoten en volledig door de welvaartsstaat verzorgd werden, op om naar huis terug te keren.

Denemarken als voorbeeld

Ook in het asielwezen zelf betreedt het land vernieuwende wegen. In 2021 nam het parlement een wet aan die asielcentra in andere landen mogelijk maakt. Asielzoekers dienen in veilige landen in Afrika of het Midden-Oosten ondergebracht te worden, totdat hun asielprocedure is afgesloten. In het Duitstalige gebied daarentegen houden grote delen van de politiek aan het mislukte asielsysteem vast. De problemen en consequenties van de massa-immigratie verdwijnen echter niet, maar worden steeds groter en bedreigender.

Denemarken laat eerste uitgangspunten voor een echte oplossing van de migratiecrisis zien. Een politiek van de veilige grenzen, strikte regels voor verblijfsrechten, geplande verplaatsing van asielprocedures naar het buitenland en een politiek van remigratie.

Bron:
heimat-kurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Beschermende status opgeheven: Denemarken stuurt Syriërs terug naar huis

  1. Jean zegt:

    Waarom wordt dat niet toegepast bij ons?
    Hoe sneller hoe liever hoe veiliger.
    Wij hebben die duizenden vreemdelingen NIET NODIG in onze samenleving.
    Volgend jaar (hopelijk nog dit jaar) is er payday en de volksverraders zullen zwaar gaan betalen via C4’s.

    Geliked door 4 people

    • wim zegt:

      Snel beantwoord.
      a) Denemarken is zo slim geweest om een opt out te bedingen bij de EU om eigen asielbeleid te kunnen voeren.
      b) Deense socialisten zijn niet zulke watjes als het PvdA-Kuikentje.
      c) Nederlanders zijn niet alleen het arrogantste volk op aarde , maar (gezien de jongste verkiezingsuitslag) ook nog eens het stomste.

      Geliked door 4 people

  2. Boike zegt:

    Een heel goed voorbeeld, dat navolging verdient.

    Geliked door 4 people

  3. Cathja zegt:

    Kwamen ze in ons land maar eens tot de conclusie dat wanneer grote delen van het land vanwaar de vluchtelingen komen veilig zijn, deze mensen naar hun geboortegrond dienen terug te keren. Als je geen vluchteling meer bent, heb je ook geen recht meer op asiel.

    Geliked door 2 people

    • Ravian zegt:

      Zoals ruim driekwart van Oekraïne bijvoorbeeld.
      Wat van daaruit het afgelopen jaar naar de EU is “gevlucht” zijn allemaal “corruptie vluchtelingen”.

      Geliked door 3 people

    • Medusa zegt:

      Kwamen ze bij ons maar tot de conclusie dat echte vluchtelingen geen duizenden dollars hebben voor de overtocht, via 7 veilige landen notabele, met hun iPhones.
      Dat ze het geld beter hadden kunnen besteden om een zaak in eigen land te beginnen.
      Zodra ze hier zijn is het klagen en eisen.
      Terwijl de achtergebleven vrouwen nu het land terug aan het opbouwen zijn.
      Geen stad is nog veilig dankzij hun. Ze kwamen toch zogenaamd voor veiligheid???

      Like

  4. gebochelde zegt:

    Het is tenslotte ook een EU land……toch ? waarom kunnen wij dat dan niet ?

    Geliked door 1 persoon

  5. R. zegt:

    In Nederland heb je alleen maar ‘asielzoekers’ die buiten en binnen Europa door en langs vele veilige landen zijn gereisd…dat zijn dus migranten die onder het mom van asiel hier asiel proberen te krijgen…ALLEMAAL terug naar EERST VEILIGE LANDEN IN DE EIGEN REGIO’S!!!

    Geliked door 1 persoon

  6. karton zegt:

    Ik verwacht dat Yasser Feras, Kaatje Kuiken en Qutje Quag de door Denemarken uitgezette Syriërs van harte welkom zullen heten in Nederland.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie