Video

Geen zware straf voor man die vrouwen en kinderen doodreed, denkt advocaat

8 maart 2023 om 12:35 • Aangepast 16 maart 2023 om 02:00
nl
Omar E., die begin september in Oud Gastel vier mensen doodreed, krijgt waarschijnlijk geen jarenlange celstraf voor deze aanrijding. De man werd dinsdag door de rechtbank in Breda voorlopig vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Volgens zijn advocaat Yehudi Moszkowicz zegt deze vrijlating niet alles, maar lijkt dit wel te wijzen op een lagere straf.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Omar E. (27) reed volgens het Openbaar Ministerie op 2 september met 155 kilometer per uur op bedrijventerrein Borchwerf in Oud Gastel, waar je maar 50 mag. Op de kruising van de Roosendaalsebaan met de Blauwhekken botste hij op een Toyota met daarin vijf mensen. Op dat moment reed hij volgens de advocaat nog 95.

Twee jonge kinderen en twee vrouwen kwamen daarbij om het leven. Een ander kind raakte gewond. De slachtoffers komen uit twee families in Bosschenhoofd.

Volgens advocaat Moszkowicz zal de straf voor Omar E. niet aanzienlijk hoger uitvallen dan zijn zes maanden voorarrest, omdat Omar niet kan worden verweten dat hij roekeloos reed. “Dan moet je fout op fout stapelen en bijvoorbeeld met te veel drank op te hard rijden over de vluchtstrook.”

Moszkowicz vindt dat zijn cliënt zich schuldig heeft gemaakt aan ‘aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag’ en daar staat een minder zware straf op dan bijvoorbeeld roekeloos rijden. “Je kunt hem maar één ding verwijten en dat is dat hij hard heeft gereden. Toen hij bij de kruising kwam, stond de andere auto al meer dan een autolengte over de haaientanden.”

De advocaat verwacht niet dat de zaak voor de zomer inhoudelijk behandeld wordt. “Het Nederlands Forensisch Instituut gaat nog extra onderzoek doen naar de zwarte doos van de auto. En er moeten nog meer getuigen worden gehoord.”

Omar E. wordt overigens niet zomaar vrijgelaten uit voorarrest. Voor hem gelden een flink aantal voorwaarden. Hij moet zich melden bij de reclassering en zijn rijbewijs en paspoort inleveren. Hij moet ook volledig meewerken aan onderzoek en bij de zittingen in de rechtbank zijn.

Als hij zich niet aan de voorwaarden houdt, moet hij terug naar de gevangenis.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!