Beeld ter illustratie: Klimaatactiegroep Extinction Rebellion blokkeert de A12 tussen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de tijdelijke Tweede Kamer.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Klimaatactiegroep Extinction Rebellion blokkeert de A12 tussen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de tijdelijke Tweede Kamer. © Joris van Gennip

Omstreden debatavond over klimaat gecanceld: 'Wijzen elke oproep tot geweld af’

Een debatavond die over ruim twee weken in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. Tijdens de avond zou gereflecteerd worden op de vraag of er geweld gebruikt moet worden om de aanpak van de klimaatcrisis af te dwingen. Twee deelnemers lieten zondag weten af te zien van hun komst.

  1. Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’
    De Kwestie

    Lezers over leven, los van alles en iedereen: ‘Heerlijk om je los te maken van alles, dat heet vakantie’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: Ik zou ook wel los van alles en iedereen willen leven. Tienduizenden Nederlanders hebben zich op de een of andere manier manier van de maatschappij afgekeerd en leven als ‘soevereinen’. Sommigen wijzen alle vorm van contact met de overheid principieel af en anderen kiezen voor een leven in de vrije natuur, volledig zelfvoorzienend.