Ook voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2020 was er een RTL-debat.
Volledig scherm
Ook voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2020 was er een RTL-debat. © RTL

RTL schrapt verkiezingsdebat na gedoe om tijdstip en inwisselen CDA voor BBB

Het traditionele verkiezingsdebat van RTL gaat dit jaar niet door. De zender en partijen konden het niet eens worden over het tijdstip en de onderwerpen. Een tweede poging om het debat in de talkshow van Jinek te organiseren mislukte omdat die redactie andere partijen wilde uitnodigen.

143 reacties

  • Hendrik de Groot

    1 jaar geleden
    Verkiezingen in Nederland? Met mij heeft geen enkele partij ooit rekening willen houden! Ik doe al sinds 1982 niet meer mee met die schijnvertoning.
  • R. Wijdeveld

    1 jaar geleden
    De de stelling wordt door rtl gedaan en geen enkele politieke partij mag dit verbieden. Ga je gang rtl en laat je niet kisten.
  • Nico Huizinga

    1 jaar geleden
    Alle partijleiders samenbrengen in een soort Hunger Games arena. Degeen enige die er levend uit komt valt de eer te beurt.
  • GJ de Vries

    1 jaar geleden
    GJ de Vries Vreemd is het niet dat de VVD BBB en Ja 21 er niet bij willen, die zijn het grootste gevaar voor ze!
  • Kees Zaaijer

    1 jaar geleden
    De democratie in Nederland is erbij gebaat dat het huidige bestel volledig op de kop gaat ! Voortaan vormen de 2 grootste partijen uit de verkiezingsuitslag de regering. Meerderheid of niet in de Tweede Kamer. Überhaupt kan er van een "dicht getimmerd" coalitie-akkoord geen sprake meer zijn! Immers zoals het nu gaat, "van we hebben dit met 4 partijen in het coalitie akkoord besloten en basta" zodat elke motie van de oppositie wordt "ontraden" is geen ruimte meer. Meer Kwaliteit dus