Politiek

Kremlin: ‘NAVO raakt steeds meer betrokken bij conflict Oekraïne’

14-02-2023 11:04

Mortar, Bakhmut, Ukraine
Oekraïense militairen vuren een 120 mm mortier af op Russische stellingen aan de frontlijn bij Bakhmut, regio Donetsk, Oekraïne, woensdag 11 januari 2023. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

MOSKOU, 14 februari (Reuters) – Het Kremlin zei dinsdag dat het door de VS geleide militaire bondgenootschap van de NAVO elke dag zijn vijandigheid tegenover Rusland bewijst en steeds meer betrokken raakt bij het conflict in Oekraïne.

“De NAVO is een organisatie die ons vijandig gezind is en die deze vijandigheid elke dag bewijst”, zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, tegen verslaggevers.

“Het doet zijn best om zijn betrokkenheid bij het conflict rond Oekraïne zo duidelijk mogelijk te maken,” voegde Peskov eraan toe.

Verdere escalatie

Moskou heeft gezegd dat wapenleveranties van NAVO-landen aan Oekraïne het conflict vertragen en de kans op een verdere escalatie vergroten. Kiev en het Westen zeggen dat leveringen van geavanceerde militaire hardware cruciaal zijn om Oekraïne te helpen zich te verdedigen tegen het offensief van Rusland.