Mischa Schoemaker

Nederlandse prinses Amalia reageert op bedreigingen en zware beveiliging: "Ik heb het nog steeds heel moeilijk"

De Nederlandse kroonprinses Amalia heeft het nog steeds erg moeilijk met het feit dat ze zware beveiliging moet krijgen na bedreigingen. Dat zei ze in een gesprek met de pers na afloop van een bezoek aan Sint-Maarten. Amalia is 19 jaar en studeert in Amsterdam. Ze zou er normaal gezien op kot gaan, maar door de bedreigingen kan dat voorlopig niet.

Terwijl iedereen vorig jaar dacht dat de Nederlandse kroonprinses Amalia op kot zat in Amsterdam om een zo normaal mogelijk studentenleven te hebben, bleek ze toch nog thuis te wonen. Om veiligheidsredenen: na aanwijzingen dat de georganiseerde misdaad mogelijk plannen zou hebben om haar te ontvoeren, werd haar bewaking verhoogd. Ze kan alleen naar buiten om naar de universiteit te gaan.

BEKIJK - "Ik ging mijn studententijd in met de gedachte dat ik alles kon gaan doen wat een student doet. De realiteit was allesbehalve dat":

Videospeler inladen...

Tijdens een persgesprek op de laatste dag van haar kennismakingsreis met het Caribisch deel van Nederland, ging de 19-jarige prinses verder in op de huidige situatie. "Ik ging mijn studententijd in met de gedachte dat ik zou kunnen doen wat een student doet", aldus Amalia, geflankeerd door haar beide ouders. "De realiteit was helaas allesbehalve dat."

Ik mis door straat stappen en naar de winkel gaan

Prinses Amalia

"Ik ga er ook heel eerlijk over zijn: ik heb het nog altijd heel erg moeilijk. Ik hoop dat er snel verandering komt in de situatie. Ik mis het normale leven, het door de straten stappen en naar een winkel kunnen gaan."

Amalia geeft ook aan erg geschrokken te zijn geweest, maar bedankt haar familie, vrienden en "alle delen van het Nederlandse Koninkrijk" voor de steun.

Meest gelezen